論盡家傭

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

回覆 iamabluemummy 的帖子

Thanks!

大宅

回覆 大臣 的帖子

Thanks for sharing

複式洋房

即係邊間丫...可唔可以俾全名我丫mouth:
我想請人湊唔想中招

禁止訪問

大宅

May I have the black list of both the company and maid? thanks a lot!

民房

小心陪月公司欺騙

我在今年已聘請 xx專業陪月顧問 Agent 好似好友善和專業,說自己是基督教或天主教公司(我忘記那個),我就以為她們一定不錯,點知interview時她說這個陪月很好,有5年經驗,當開始工作第一天我已發覺她有問題,不懂洗奶瓶,不懂餵奶,還有很多不專業行為,我忍不住打電話給agent ,再問她這個陪月是否沒有5年經驗,她才說這陪月只有2年經驗,但我肯定她是剛剛學完堂一點經驗都沒有便上班!我覺得已被這公司騙了,所以要求換人但Agent不肯,說公司是不會退款旳,但我之前找過所有陪月公司都說如果公司找不到合適陪月給客人是一定會全數退還的。這公司是黑店,騙了客人拿了訂金就沒法追討,如果一早告訴客人公司陪月是新來的,收我便宜一點的陪月費,我也沒法可說,但她收我$27000 24小時的,我覺得很不值得,其他10年20年經驗才收$27000,很不公平,令我坐月很辛苦及差點憂鬱症!不停追她也沒有人選給我!

洋房

唔好意思, 你地講緊邊一間呀?>? 可唔可以講埋俾我知呀?
等我留意下先!

大宅

IT IS SO SCARY.

禁止發言

禁止發言

洋房

o my god

複式洋房

複式洋房

如果你地近日要請工人, 要小心佢:

1984年十月尾生日 -- NURIYATI. (PASSPORT NO.: AP731**7)

面上右邊有一粒痣.

佢講大話, 成日黑面.

未完約就話要走,

做左七個月, 我買埋機票比佢, 諗住佢無心做, 由得佢.

點知原來佢無上到飛機.

二月五日飛機, 但中華航空話跟本張機票無用過.

到今日都唔見人.

希望唔會有人請左佢.

複式洋房

回覆 root 的帖子

totally agreed with you....
Pacific J_t Cons_ltants..

Mr Chan ma!!!!
he send a deaf maid to me, once i discovered, i asked him to change, he became very sullen and with poor attitude: claimed this was not his business, he only arranged her come to HK, after arrangement he don't care!!

And said: if you dare, u sue me ar!!!!

Poor guy, black agent!!!

複式洋房

各位:今天開始有一個菲傭 Ravelo Lorewin Corpuz

HKID: WX 14904_(7)

passport no: XX 5063_6_

炒妹現正找新僱主, 各位小心,佢右耳全聾,來港博炒,吾洗做僱主便送一個月糧給她,她還會向勞工處告你追討飯錢,講大話話僱主冇比野佢食過.佢在我家五日咋!!!

現在在 X基顧問公司 tel: 283488X6 公司在軒尼詩道
小心黑店來的

大宅

佢今日都打過比我,好彩睇到個post 咋
http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=286776

大宅

http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=286776

洋房

另外仲有間叫X駿海外僱傭公司都係黑店, 係旺角亞皆老街33號4樓X室, 果間野叫人地錢唔幫工人買保險架, 小心D呀, 冇保險僱主上身架嘛.

複式洋房

o0sandy0o 發表於 12-3-31 22:48
小心呀, 呢間agent收完$$就乜都話吾關佢事!!不負責任架!!!
佢老闆陳生好串, 講不過道理便發爛叫你有本事去告佢喎!!!

記住agent 係鴻基顧問公司

最近小心佢sell炒妹 Ravelo Lorewin Corpuz佢係菲律賓護士!!!不過冇實習過也不懂護士基本知識, 最大問題佢右耳全聾的!!! agent 知都照sell 佢架, 小心

複式洋房

thanks you

首頁
34567...16

尾頁

跳至