家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問前置式洗衣機那牌子比較耐用及快洗?

各位媽咪,

我以前沒有用過前置式洗衣機, 聽人講洗衣機的玻璃膠邊很易漏水, 所以現想請問以下幾個問題:
1. 前置式洗衣機那牌子比較耐用
2. 洗衣時間那些牌子較短
3. 那轉數比較合適
4. size大好或是小好

謝謝!!!

別墅

Re: 請問前置式洗衣機那牌子比較耐用及快洗?

各位媽咪,

請問那位知道呀?

THANK YOU!!!

大宅

1. 金章(不過惠而浦多人用、因比較平),
2. 我用惠而浦最快1hr,1.3hr.2.25hr.
3. 800轉(我用1000轉,越快越好,因無陽台洒衫)。
4. 5kg (我用5.5kg,越大越好,因每次洗太滿机,好易壞)。

珍珠宮

醒目開學勳章

我覺得惠而蒲唔好用, 洗得唔乾淨又易壞! (成日漏水) 我都搵緊邊隻牌子好?!

轉數要1000轉 D 衫先會乾, 800 唔夠, 有排你掠!!

如果有地方, 就緊係愈大容量愈好啦!

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係丫........惠而蒲幾好用, 我0個架用左6年, 都無試過漏水. 我0個架係1000轉. 通常朝早洗完, 黃昏就乾

大宅

我之前都用開惠而浦(5年),都冇試過漏水,我都係用1000轉會乾得好啲,洗嘅時間都係45分鐘左右,而家因為屋企冇地方掠衫先換左部洗衣乾衣機之麻。
珍惜眼前人[/url]

男爵府

惠而蒲而家啲洗衣機唔得嫁啦! 因為佢哋啲機轉咗去東歐生產, 我個friend係飛利浦做, 都叫我唔好買! 另我有一個friend係中原電器做, 話佢哋賣十部洗衣機, 七部都係金章!

別墅

Thank you all mom. :lol:

王國會長

王國會長

唔係噃. 我部惠而蒲上年年尾買, 寫明 made in italy.

JASMINEBB 寫道:
惠而蒲而家啲洗衣機唔得嫁啦! 因為佢哋啲機轉咗去東歐生產, 我個friend係飛利浦做, 都叫我唔好買! 另我有一個friend係中原電器做, 話佢哋賣十部洗衣機, 七部都係金章!

別墅

請問前置式洗衣機係咪比較嘈?

別墅

各位媽咪,

最近有朋友告知, 他現在用薄的置式洗衣機, 他說如果有地方, 就一定要買大size , 因為他現在的洗衣機又貴又嘈, 又洗不到被。

大宅

金章幾好.但是代理大x行,維修很不行,留意保用期滿,收費十分昂貴.

別墅

Hi,

我是用金章薄身的置式洗衣機 (F902N - 900轉) 已經3年了,一直都沒有問題.
我洗被沒有問題(1張雙人加大冬天被).不是特別嘈 (和一般洗衣機沒有特別分別) 因我是用set時間在半夜洗 起身晾衣物.
洗衣時間最長135分鐘 / 110分鐘, 快洗都係50分鐘左右.
如洗羊毛衣服小於30分鐘.

我會推薦金章.

複式洋房

recommend 金章 !

別墅

金章

大宅

白朗

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

highly recommend 金章.

惠而蒲好嘈.

大宅

my washer was Whirlpool and used for 10 years... suddenly on Sunday morning it didn't work and left one whole bowl of clothes with water!!!!'

I decide to buy a new one (too old laaa)... Whirlpool is okay but I find it's noisy... how abt 金章? less noisy maaa?

Paulina
吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

男爵府

我用緊金章, 快洗 47 min.

別墅

集合了很多媽咪的意見都是推薦"金章牌", 又請問各位知不知道近期有什麼地方賣比較便宜呢? 大約幾多$?

Thank you all mummy!!! :lol:

首頁

尾頁

跳至