心聲留言

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

想買樓

洋房

Re: 想買樓

如過你要又平又大可考慮富豪花園,不過舊少少,勝在夠平,而且好靜,近第一城。
我係安嬰兒BB

禁止訪問

別墅

3loks 寫道:

harris:

富豪單位會唔會太大呢?(我唔了解富豪)

其實我600-700呎就滿足啦!

華懋出品必屬劣品喎,我諗你吾好心急,慢慢睇清楚先好,如果吾係好似我咁就喊都無謂......

侯爵府

如果沙田, 買第一城好過啦, 富豪....

別墅

pingukiwi 寫道:
華懋出品必屬劣品喎,我諗你吾好心急,慢慢睇清楚先好,如果吾係好似我咁就喊都無謂......

咪係!窗台大到可以當床瞓!
[/url]

子爵府

好媽媽勳章

佢既條件: 人口多資金少, 似乎買富豪會o岩過第一城wor..

不過華懋樓又真係爭左d既.

洋房

3loks
會唔會考慮買居屋...唔怕舊既話...可以考慮愉田園...
第一城5-600呎...e+好貴喇...唔值

禁止訪問

男爵府

馬鐵通左車,
你可以考慮

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果你決定買樓就請再考慮清楚,你想買,但我就想賣,我老公覺得租樓重好d,起碼唔洗擔心屋內及大廈之維修保養.

洋房

3loks

愉田園正正係第一城側邊,所以都好方便(近馬鐵站,步行約5分鐘之內),不過愉田園既間格好唔好,我就唔太清楚,樓齡為21年,500-600呎約$100-$110左右........

其實第一城都好架,不過e+貴左好多,佢既管理都好完善,屋苑內既食市都好多,交通方便...等等

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

其實租屋真係好浪費金錢,而且好快就一個月呀,好似幫人供緊樓咁.....
我前年結婚都係租樓住呀,雖然$3500租,都ok,但計埋其他野都吾少野呀,電費真係好貴呀.....好多野都係預計吾到呀....

禁止訪問

侯爵府

我以前供過樓, 真係好幸苦, 可能以前息高(11%), 每個月無錢剩, ----每個月要比管理費, 差餉, 還要買保險.....

如果手頭不係太多錢, 就不好買樓, 留返d錢係身, 萬一有mug事上黎, 都不駛周圍撲水, 買樓易, 賣樓難, 尤其買左一層無升值潛力的樓, 好似華x的樓, 真係.....

男爵府

我結婚後都有諗過買樓, 但同老公計哂每月日常開支同供樓之後, 都係決定租樓 (仲要搵些包差餉同管理費既樓黎租), 因為比供樓輕鬆好多~~~我覺得都係睇番自己能力才決定

洋房

3Loks

唔使thx....我比少少意見者....你8完返黎話過我知....我都好想知你最後會買邊度

水晶宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 BK Milk勳章

I don't think that it is the right time to buy a flat.

The situation now is just like 1997. The price of some 豪宅 are even more expensive than 1997.

首頁

尾頁

跳至