在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

會唔會因為驚公司冇o左自己唔掂而唔敢resign呀?

見住公司一個一個同事走, 仲要係同我一樣由公司開張o個日就o係度o既同事, 真係有d想走, 但就係因為越來越少舊人, 驚連我都走埋, 手頭上o既o野冇人跟得上, 會極之影響公司運作, 再加上老闆對我都不薄(人情上, 唔係人工.....), 真係好矛盾.... 其實係咪真係唔應該同公司談戀愛呢!!!!

大宅

2021勳章

Re: 會唔會因為驚公司冇o左自己唔掂而唔敢resign呀?

Geni

其實呢個世界上唔會無
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

侯爵府

牛年勳章 2021勳章 醒目開學勳章

Re: 會唔會因為驚公司冇o左自己唔掂而唔敢resign呀?

其實呢個世界上唔會無左邊個唔得,亦好現實<==我做O個間公司都係一樣!依家你有利用價值,你咪當紅囉(老板實對你好架)~~到請左人接到你手上做O既野,你咪失寵唔重要囉(到時無你咪又一樣得)

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear All:

無話邊個無左份工吾掂,也無話邊間公司無左邊個吾work!

bettylam

NNN

複式洋房

非常同意.

bettylam 寫道:
Dear All:

無話邊個無左份工吾掂,也無話邊間公司無左邊個吾work!

bettylam

:

別墅

別把自己看得太重要,適當時候要放手

男爵府

你係咪好細個?你又會有呢種諗法咁得意既, 你老闆要炒你果陣, 佢都吾會諗, 你無左份工吾得啦. 呢個世界, 剩係無錢吾得架咋.

男爵府

醒目開學勳章

其實我都覺得自己好傻, 點會有話冇o左邊個唔得o家, 不過我真係唔係好放得低, 仲要越來越緊張, 特別係放產假之前俾個project煩到痴線..... 有時我諗, 依家我放產假冇番工幾個月, 公司咪又一樣日日開門, 可能依家係時候諗o下自己o既前途o勒....

首頁

尾頁

跳至