跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

原帖由 jojodic 於 09-9-24 11:08 發表

唔好呀,我好多頭髪架,如果咁nut 法,執頭髮都有排煩呀....

我都好多頭髮, 平時成屋都係~~ 不過上一胎生完後我真係nut得好多好多...阿b兩三個月開始nut... 佢唔係平均咁nut而係d"音"位nut... 攪到前面好似無頭髮咁....諗起都好驚!

當然之後再過多半年到就無事, 正常返~~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

吉猪b,

加油呀, 我會同你及BBs祈禱~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

原帖由 小蛇 於 09-9-29 22:42 發表
吾得...真係有點痛~~~

我要上床訓下先~~~

有咩我再上來問問..

謝謝你們呀~~~

放鬆d先啦, 應該係宮縮, 如果穿水你會feel到有一股暖流流出黎咁架~

男爵府

原帖由 吉豬B 於 09-9-29 22:42 發表

醫院醫生就話最遲34wk開刀, 不過尋日dr wong講卜過試過有case 個bb d積水會自然消失, 我都好希望我個囡囡都係咁~

加油呀吉豬B, 我每日都有同你同BBs祈禱架!

男爵府

原帖由 mvbb2009 於 09-9-30 10:03 發表
早晨各位,
啱啱同公司傾掂last working day 係23/10, 重陽後放4日annual leave, 產假由1/11/2009 開始至10/1/2010. 11/1/2010 先返工.

早晨呀,

我同你差唔多, 不過我再多d annual leave所以下年1月20日先返工~

男爵府

原帖由 jojodic 於 09-9-30 12:13 發表

hehe 我琴晚去咗黃埔個間甜心咩食咗個湯圓椰盅,好正呀!D湯圓係個椰皇入面浮浮沉沉,好味呀!

聽人講話椰皇去胎毒好好架, bb出世會好白雪雪~~

不過我怕肥, 唔敢飲咁多~~

男爵府

原帖由 ksorange 於 09-10-5 10:36 發表
好開心 終於有位係港安開刀
今個星期五開
比預產期早左兩個半星期

恭喜你呀! 祝bb同你健健康康!

男爵府

原帖由 吉豬B 於 09-10-7 00:38 發表
咁多媽媽好..... 我唔係吉豬B, 我係佢老公. 太太叫我有時間就在此報告一下她的情況.

佢現仍在PWH產科病房, 但原因不是因為B女的肚內積水, 因為剛剛上星期五已由PWH最top的一位專家醫生確定B女肚內積水不是因為感 ...

吉豬B先生, 多謝你既報告啊, 從字裡行間都可以睇得出你對太太及BBs既關愛。 吉豬B同BBs有你既支持好快就可以渡過難關, 放心, 34weeks很快到, 我朋友既阿嫂bb32weeks要提早開刀出世, 現在都很健康, 原本佢既預產期都是11月呢! 佢都係響pwh生bb架! 仲有我阿嫂個妹妹都係孖b, 都係32weeks就好多問題, end up佢又係響pwh開刀生左BBs, 依家6個月大啦! pwh係好有經驗係醫院, 好可靠的, 放心準備迎接一家大細返屋企啦!

男爵府

原帖由 hurley 於 09-10-7 14:04 發表
請問大家知唔知邊度可以買到乳房敷墊?
我個朋友嚇我話生完第三日谷奶時係最痛苦的日子 (比開刀生完個傷口痛好多倍)

我頭先食lunch剛剛都買左呀, 響荷花買, 我個friend比左張vip coupon我折後$84-, 如果無vip要$100-左右, 不過無得選擇, 得6甲村咋, 冷熱兩用既~ 我以前有買過gerber不過依定好似無左啦~~

男爵府

原帖由 mrstamky 於 09-10-7 15:09 發表
有冇媽媽影左大肚相啊?你地著咩衫去影嘎?

我有影呀, 不過著返影樓比既衫咋, 佢地主要係黑白兩色既tubetop, 都好簡單~

男爵府

原帖由 kuongcoco 於 09-10-7 15:10 發表
大家feel 到bb 頭仔落左未?
我仲陀得好高..
又唔覺兩腳"牙下牙下"

我陀得好低.. 不過醫生話頭仔未落, 三角位已經勁痛, 我都唔鍾意"牙下牙下"咁行, 會專登行得自然d, but結果係第二日會仲痛~

男爵府

原帖由 babie_s 於 09-10-7 15:18 發表

系邊到啊?。。。how much...

我send pm比你呀, 我同吉豬b響同一間影架~

男爵府

原帖由 babie_s 於 09-10-7 16:02 發表

okok...thank you

嘩...唔知點解之前一個鐘我都上唔到bk...剛剛先send到pm比你咋~~

男爵府

原帖由 babie_s 於 09-10-7 16:02 發表

okok...thank you

嘩...唔知點解之前一個鐘我都上唔到bk...剛剛先send到pm比你咋~~

男爵府

原帖由 mrstamky 於 09-10-7 16:22 發表

仲想問下係唔係light make-up 就得,我影相個度唔包化妝

thanks

我影o個度包化妝架, 不過set頭就唔係好得~化妝佢都好light, 係粉底比平日厚d, 影出黎皮膚睇落靚d, 如果你自己化, 最緊要條眉, 眼線, 同眼捷毛, 佢無幫我用捷毛膏只係chi左假捷毛 (可想而知幾簡單~) eyeshadow 都唔重要因為打燈後都睇唔到~

男爵府

原帖由 miumiu29 於 09-10-7 17:52 發表
你影咗?選咗相未啊?? 我今晚去選相啦~ 不知出嚟效果會係點呢?? 我不是你個間(原先想找的,後來老公否決咗)

已經選咗相啦, 其實佢d相好standard, 唔會有好多驚喜, 同你睇過既可能會差不多, 但係我覺得都好靚, 因為佢既sample本身都好好, 我同我老公都覺得very good同埋係值得既~

男爵府

原帖由 ...KAKA... 於 09-10-7 18:01 發表

我想問你搵到紅的去醫院未呀?我記得你都好似係元朗mama去法國生?

未呀~ 搵到兩三個tel no.但係都唔sure有無車~~我都好擔心呀...不過最壞打算會座車出去市中心大排檔o個邊搭, 我見o個度成日都有兩三架紅的係度~

我呢排成日發夢作動要生呀, 攪到個人好緊張, 不過又好excited~~

男爵府

原帖由 ksorange 於 09-10-8 14:33 發表
明天十點入院  二點開刀

祝一切順利~

男爵府

原帖由 gracedolly 於 09-10-14 15:09 發表
報喜來了。
囡囡出生了!雖然只有五磅半,但哭聲響亮,手腳有力,拍照時還伸了爸爸一下!

恭喜晒你! 你好叻呀! 仲可以即時同我地報喜! 恭喜恭喜!

男爵府

原帖由 Fira 於 09-10-15 21:37 發表

我唔敢食魚生呀!!!!但係真係想食。。。。。同埋好想係食Osyter呀!諗緊臨生前個晚食, 唔知得唔得呢?

唔好呀! 我星期日去食buffet, 只係食左3件三文魚生就腸胃炎啦, 痾到cc下... 仲要比醫生話呀~

首頁
23456...8

尾頁

跳至