在職全職

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

bb唔知點解好唔鐘意學行車~~~~可以幫幫我嗎???????

我bb唔知點解好唔鐘意學行車啊~~~~你地dBB會唔會嫁....點先可以令佢鐘意坐啊~~~~可以幫幫我嗎???????
該用戶已被刪除

Re: bb唔知點解好唔鐘意學行車~~~~可以幫幫我嗎???????

子爵府

Re: bb唔知點解好唔鐘意學行車~~~~可以幫幫我嗎???????

同意茵茵所講,學行車已經經過好多研究證明對bb學行一係無幫助仲會影響行路的姿勢,同埋令腳步發展無咁好...其實市面下有好多手推的學行車,除左係玩具之外,亦可以幫助小朋友學企同學行,你可以去睇下。

珍珠宮

好媽媽勳章

手推的學行車係點嫁~~我bb好細咋.....可以用嗎??

男爵府

畀面勳章

我糖糖0個時又係唔肯坐學行車,好似坐電椅咁一坐落去就喊,而且我屋企細,放學行車唔方便,所以最後都係由得佢0係地下玩,玩玩吓佢就自己扶野起身啦.好快就識行,糖糖10個半月就識行啦 糖糖完全未用過baby walker,因為我都覺得好"牙煙",佢未識控制的話,一行快d就跌死佢,所以我唔敢畀佢用.反而我覺得由佢自由發揮,佢仲快識自己扶野起身行.好彩架學行車係人地唔用送畀我,如果唔係就好浪費啦 :-P
若要人不知,唔好太低B~~~

大宅

係呀 ! 我細仔個時都唔鐘意坐,
我見佢識坐又識爬咁咪 "dum"左o架學行車low.
好多國家已禁用學行了.

首頁

尾頁

跳至