夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今晚同老公講清楚~個心好亂~吾再信佢,但係吾知點做好

我已經肯定我老公真係出面有左第二個女仔,仲拍左幾個月拖,佢仲同個女仔講同我分開同佢一齊,但係個女仔叫佢諗清楚,跟住我老公話比我知同個女仔冇野,個女仔以前個男友返黎

侯爵府

Re: 今晚同老公講清楚~個心好亂~吾再信佢,但係吾知點做好

佢就係睇中你好鐘意佢呢點, 所以咪亂黎囉.

短暫分開吓, 冷靜吓都要, 之後先再諗跟住點啦...叫你一下子放手, 你都應該做唔出; 不過at least要俾佢知, 你唔係會唔走, 死留响佢身邊架..

男爵府

Re: 今晚同老公講清楚~個心好亂~吾再信佢,但係吾知點做好

分開下會吾會佢同個女仔一齊架??咁咪好似做就佢地~唉.....我真係好辛苦

子爵府

好媽媽勳章

你唔駛諗佢會唔會同返個女仔一齊, 佢要變, 今次唔同下次都會同. 你返而要諗清楚你仲係咪好愛佢, 無佢唔得, 如果係, 你再諗辦法點去承受同老公一齊所俾你既擔驚受怕.

大宅

CARMA
你 case 同我叉不多, 我都係有個小朋友, 而老公又好似講大話, 話無再同佢一齊, 不過, 我選擇o左比機會佢, 今次我搵埋夜工幫手, 希望佢有所改善, 但係社工講過, 要睇都係要時間既, 唔係一下子可以決定到既, 你要諗清楚, 你要留定係要走, 你仲愛定唔愛佢, 小朋友, 唔係跟你就跟佢, 當然兩個可以係得番埋一齊係最好啦, 我都有諗過, 如果我老公番番黎我度, 以後既日子, 我會有幾痛苦, 但, 起碼, 叫做比過機會佢, 大家都努力過, 如果兩個係番埋一齊, 可以比個借鏡個小朋友添, 有時呢 d 未必係唔好既 ...
不過, 我都寜願可以抽身離開一段時間, 因為近年尾, 我唔想攪大件事住, 所以我留係屋企 .... 我諗我要走的話, 我會重新認識過 d 朋友, 唔會再同番以前既朋友見面 ...

洋房

CARMA,

你真係要諗清楚, 千祈唔好因為財政問題而cover左真正o既問題, 最主要諗下你冇左老公真係得唔得, 一來bb冇左daddy, 二來, 你自己要一個人生活, 一個人食飯, 一個人面對所有問題....

不過如個你老公一路以來都冇同你分擔以下的事, 咁學你話齋, 點知你老o的佢會對你點....

不過點都要加油, 唔好放棄, 因為你除左係人地個老婆之外, 亦都係人地個媽咪!!!

子爵府

好媽媽勳章

佢知道你鍾意佢...所以先會咁做...知道你唔會離開佢...不過如果你話離婚...我諗你一時間都未必接受到...不如你冷靜下...諗清楚先再決定...不過你最好同佢講清楚你既感受...唔好再比佢覺得你無左佢唔得...男人最識用甜言蜜語黎欺騙女人...所以當你決定左既野...千其唔好因為個幾句說話已令你自己失左方向...仲有無論咩事都要珍惜自己...呢個世界...如果連你自己都唔疼惜自己既...就無人可以幫到你架啦...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

擔驚受怕,我己經過左兩個幾月喇~~好辛苦好難過,我驚我會痴線~我真係吾敢再諗~唉.....其實我最嬲係佢點都吾肯認同個女仔一齊,我時常覺得做錯野肯認先會改.吾肯認代表不知悔改~我月黎月覺得母愛真係好偉大~~我都從未諗過我自己可以接受到咁多野~~ :-|

大宅

CARMA
佢有無唔番屋企訓呀 ???
平時你用 d 咩態度對佢呀 ??

男爵府

1973,
佢有返屋企

大宅

CARMA
都係無返兩日啫, 如果你係諗住同番佢一齊既 , 就算佢個幾月唔番黎你都要接受嫁啦!
咁你有無諗過如果佢同番你一齊, 你要面對 d 咩野 ?
而唔同你一齊, 你又要接受 d 咩野呀 ?

男爵府

1973,
面對~~疑心一定會好大,從拾信心真係好難~
接受~~接受冇左佢要自己照顧小朋友同供樓~ :-|

男爵府

carman:
我唸你真係要唸清楚你同佢想點,你話個女以前個男朋友返黎搵返佢,咁你老公唸住自己冇行就返黎搵返你,咁你要唸如果個女仔同佢個男朋友又分手,走返黎搵你老公,你老公又會有可能因為佢又再次咁hurt你,咁你到時會點,咁既人重值得你愛咩?你要好好咁唸清楚!

p.s.無論你點決定我哋所有媽媽都會支持你!努力!don't give up!

大宅

carma
其實, 在我 case 黎講,我係先令到佢回到我身邊先再作其他決定, 每個 case 有所不同, 在乎你自己既決定係去定留先?
我選擇o左留然後部署下一步先面對或接受, 好明白你現在既心情, 我淨係知道一樣野, 一日未簽離婚書, 你地一日都係兩夫婦, 如果我比 o左個日子我老公, 而佢仲未做到我想要既或者未解決到佢同第三者既關係, 我會自己離開幾日, 唔聽佢電話, 唔比佢搵到, 就算佢知道我公司電話, 我都會當外人咁, up兩句就收線,到o左呢個時候我先密切咁迫佢作出決定, 好在, touch wood, 我老公由我見社工到現在表現都 ok, 須然佢唔會講得太多, 但, 有眼睇到既, 你都好丫, 個女仔男朋友番黎, 即係個女仔都唔想再傷害你, 但係, 我老公個第三者, 每日都會比電話佢, 次次都會問係咪同我一齊, 我仲聽到星期二既來電, 佢問我老公同我講 o左未, 咁即係個女仔心急喇, 我就係想個女仔煩我老公, 等我老公知道佢係有居心既, 要佢明白上便個個女仔都係咁既, 現階段, 我都唔會點打比我老公, 費事佢覺得我煩, 其實社工叫我呢幾個月比佢長住上便添, 我有時頂唔順, 都會叫老公, 不而你上去溫柔鄉先啦, 到你真係攪清楚晒, 而你地又唔會再聯絡先返落黎啦, 好過我見到佢講電話成日留心佢講乜再 hurt 自己, 不過, 講到尾, 如果你係放唔低既, 你一定要相信你老公, 比多一頭半個月佢(或者你自己 set 時間啦) 當係睇清楚佢都好呀, 因為你係局內, 咁急切發生既野, 通常你會以自己角度黎睇件事, 到時自己決定錯 o左, 如果佢真係無呃你, 咁你就真係後悔喇 ...
無論點都好, 你留就要信, 你講再多既懷疑既說話只會令佢越走越遠, 記住比個限期自已睇佢 ... 有時唔一定咁絕望既 ...

複式洋房

其實我覺得除左你老公會唔會同果個女仔一齊,佢有佢既選擇,你都可以有自己既選擇ga~唔一定係要一講就離婚,真係可以試下分居先wo~如果你想知道個男人係咪無左你先識珍惜,呢個可以係一個選擇呀~而且唔駛搞到離婚咁徹底~
而且你想知佢會唔會珍惜之餘,你自己都應該諗下到底仲可唔可以同呢個人一齊!你想唔想同可唔可以係2回事,有時你鍾意一個人,但你亦都可以因為唔能夠再相信佢而唔可以再一齊~呢樣野我覺得你最好諗清楚lor~
有時就係"因誤會而一齊,因了解而分開"~
以上係我既個人意見~
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

複式洋房

其實d男人點問都唔認, 除非真係有証明, 否則點都唔認, 而且真喺要諗清楚, 如果你願諒佢, 就要相信佢, 好難, 因為我都係過來人.

男爵府

我同老公傾左喇~~最後佢肯應成我吾再同佢聯絡,我要佢改電話號碼佢都肯改,現在改左喇~我都放下心頭大石~起碼

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至