意見反饋
義工

在職全職 今日: 0|主題: 46627

跳至
[在職媽媽] 請問有冇媽咪系葵興返工?

大宅

國民生產總值:3747

請問有冇媽咪系葵興返工?

好慘! 老板縮沙, 今日開始公司由舊址尖沙咀遷去葵興工廠區 :evil: .

男爵府

國民生產總值:6259

Re: 請問有冇媽咪系葵興返工?

我呀, 不過做埋月尾走人喇,再搵過份工.

大宅

國民生產總值:1328

深表同情.
因為我公司早在四年前已由旺角新世紀搬到宜家既葵涌工廠區.更慘既係,仲要改埋合約,由0900返工改早到0830添.
其實想走好耐啦,不過真係睇唔岩,唯在死"忍"啦.
慢慢適應啦,初時係會唔習慣架.
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

男爵府

國民生產總值:5954

我而前都有返過尖沙咀既工, 後尾都轉左係葵涌返工, 雖然環境一定冇係尖沙咀咁好, 但如果公司裝修靚d, 都ok架.

大宅

國民生產總值:4210

醒目開學勳章

報到, 我係葵興返工ka, 不過過多2個月公司
會搬去長沙灣呀

男爵府

國民生產總值:8183

我都葵興返工, 返0800-1700, 成日ot(無pay) 仲慘....

新年又要一齊放埋所有年假, 無得自己安排

大宅

好遠!工廠區d空氣好難頂! 午餐都唔知去邊多吃好? :evil:

大宅

初八返工Low! 煩....!

男爵府

Edithma

我都係初八返工, 使有二星期就脫苦海

大宅

唔系好明? 系咪又搬回尖沙咀?

monalam 寫道:
Edithma

我都係初八返工, 使有二星期就脫苦海

男爵府

Edithma

吾係丫, 係我辭左工, 番埋今個月尾咋, 所以咪脫苦海囉.

大宅

我間公司年假都系咁計算ka! 今年總離譜la由年廿九開放到年初七. 返8點放5點咁早? 我返9am-5:30pm, 我宜家諗住一夠5:30分就即撇, 反正已冇得升low!長命工夫長命做ma! haha....!

IwanBB 寫道:
我都葵興返工, 返0800-1700, 成日ot(無pay) 仲慘....

新年又要一齊放埋所有年假, 無得自己安排

男爵府

Edithma

你仲未番工呀?

我公司都係迫人係過年放大假, 真係好鬼賤格.

大宅

咁大膽! 宜家咁時世都夠膽炒老板! 佩服...! :lol: 你隻佬一定好有米! :lol:

我成日都諗住唔撈!唉....!好激氣, 我隻佬養唔起我

大宅

放到初七,星期三先返工! 果要搬搬抬抬!慘! 因為公司系2月4日先搬去葵興! 系呢, 我想問lunch 去邊解決??

monalam 寫道:
Edithma

你仲未番工呀?

我公司都係迫人係過年放大假, 真係好鬼賤格.

男爵府

Edithma

學你話事頭, 而家咩時勢丫, 真係頂吾順先吾做啦, 做左3年零八個月, 無日係開心既, 你話再吾走, 一日老過一日, 想走都搵吾到工, 緊係走得快好世界啦.

大宅

搬去長沙灣?會唔都系d工廠區來ka? 不過長沙灣點都好過葵興, 山長水遠!

白海豚 寫道:
報到, 我係葵興返工ka, 不過過多2個月公司
會搬去長沙灣呀

男爵府

Edithma

果度有好多工廠飯堂架, 仲有一間酒樓. 係地鐵站附近.

我帶飯, 叮一叮, 攪惦晒.

男爵府

長沙灣都係工廠區, 好多製衣廠, 布行之類既公司.

大宅

monalam,

咁又系! 唔開心真系好難頂! 我呢份工都做著好長時間low! 唉, 宜家真系有感自己已老low, 比著咁多青春間公司! 想走都唔走得!拖住2件點走? 唯有見步行步low, 唔理得咁! 我都一樣日日受氣, 我老板呢輪可能到更年期時不時都找人出氣! 好似個地蕾咁,隨時爆炸 :evil: :evil: ! 不過今次搬著去葵興地方大著,我個位同老板相隔遠著,他冇咁意找到我 :lol: 希望他唔會好以前咁煩la. 唉, 有時真好唔想做!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.