跳至

首頁

尾頁

大宅

anson真係命苦呀 由08年6月開始用工人 第1個工人就整傷左佢個咁 夾到腫晒 之後要去我家姐到湊 直至新工人到 好la 08年8月12日新工人到la 又返黎屋企住 點知09年9月21日 工人又走左佬 anson 又要返我家姐到湊la 仲要成2個月又返唔到 依家又要請個新工人 又要等2個月 3歲人仔 成日被人好似波咁踢 林到呢到 我就喊左出黎 平時晚晚都見到個仔 依家又無得見 又覺得自己好衰 攪到個仔咁 唉..好無奈
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

伯爵府

原帖由 味兒 於 09-9-23 01:47 發表
anson真係命苦呀 由08年6月開始用工人 第1個工人就整傷左佢個咁 夾到腫晒 之後要去我家姐到湊 直至新工人到 好la 08年8月12日新工人到la 又返黎屋企住 點知09年9月21日 工人又走左佬 anson 又要返我家姐到湊la 仲要 ...

一D都唔苦!衰工人早走早著啦!好過留低響到搏妳炒啦,BB仲淒涼呀!

伯爵府

原帖由 味兒 於 09-9-23 01:47 發表
anson真係命苦呀 由08年6月開始用工人 第1個工人就整傷左佢個咁 夾到腫晒 之後要去我家姐到湊 直至新工人到 好la 08年8月12日新工人到la 又返黎屋企住 點知09年9月21日 工人又走左佬 anson 又要返我家姐到湊la 仲要 ...

別墅

味兒, 我之前個工人結婚要走, 新工人7月中到, 我嘔到成地血呀!!,可憐呀仔日日哭, 忍了兩個月, 頂唔順啦, 星期一炒左啦!! 新工人下星期到! 請之前呢個+炒佢+請過個新的, 共用了$10000大元呀!!!

大宅

我第一個工人整傷bb 我炒佢唔駛補1個月比佢 之後再用$700換人+300驗身 都係用左around $6000
依家呢個走佬 就唔知要用幾多錢 因為未收到工人向勞工署提出ga 立索信 但我就用$700換人+300驗身 再請個新工人 依家仲林緊搵本地ee湊 定係搵新工人 搵本地ee湊成日要自己去接返屋介 我2公婆依家又無紅日放 星期日只有我老公休息 我又要返工 見bb時間又小左 價錢都要成$4000 仲要係bb要返k1 湊到晚上8:00 林林下 好似請工人好d 依家好煩 唔知點決定好 個日工人走左佬 我1個人同bb係屋介 我又要返工 個時唔知點算好 後來就喊左出黎 覺得bb好慘 又要送去天水圍家姐到 又返唔到學 每個月返學唔夠3堂 原來係用唔到學卷架 要fullpayment

伍小b都有pm我 佢仲勁 2年炒4個工人 我係bk post 聽到有個工人仲衰 拋下1個2.5歲 1個3歲小朋友在家 自己走左去 好彩佢先生係ip cam 睇到唔對路 馬上飛的回家先知道 係話死未

原帖由 心心媽媽咪 於 09-9-25 15:01 發表
味兒, 我之前個工人結婚要走, 新工人7月中到, 我嘔到成地血呀!!,可憐呀仔日日哭, 忍了兩個月, 頂唔順啦, 星期一炒左啦!! 新工人下星期到! 請之前呢個+炒佢+請過個新的, 共用了$10000大元呀!!! ...
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

講起啲賤工人真係一肚火, 咁你依家個賤印浮面未呀? 係不係告你?

大宅

本來今日約左上勞工署 但我無去 我個走佬印就遲到 依家要等上庭la 佢仲未搵到新水魚 所以佢係唔會放棄告我 因為佢要搵藉口廷期 如果唔係佢就要返歸

原帖由 catbabycat 於 09-10-20 09:42 發表
講起啲賤工人真係一肚火, 咁你依家個賤印浮面未呀? 係不係告你?

大宅

好慘呀...
我都要搵過個工人...
同好煩...
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

大宅

你工人又咩事呀? 走路?

大宅

我都唔知呀 無 la la 走左去.

原帖由 catbabycat 於 09-10-28 23:03 發表
你工人又咩事呀? 走路?

大宅

味兒,

你依家咩情況呀? 係不係要上勞資呀?

大宅

9月21日我無去到勞處調解 咁勞處就叫工人自行去勞資申請告我 但到依家都無收到信 早2日我打去勞處問 依家點 佢話到依家佢地都無收到法庭信 所以佢應該無去告我 咁我問 我仲要比佢攪幾耐 唔通我成世被佢拖住 之後佢話佢6年內佢都可以去告我 不過 到時就要睇個官點判 不過我無去調解 我就send左封信 計埋條數 比埋勞處睇 工人有簽收工資同假期 我仲要佢比返1個月代通知金我 計埋個工人仲欠我$3xx 前幾日佢返黎攞行李 我唔比佢攞 我要佢搵埋公司d人黎我先比佢攞 我明知佢同公司無計傾 所以agent個邊無人很幫佢黎我到 因為佢走左佬 都無返過公司 到依家都無晒下文la 我林佢依家做緊黑工 一路搵新僱主 不過我知道佢個visa 出年11月到期 所以佢要搵工都唔係咁易 仲有就係如果佢告緊僱主 佢係唔可以做野搵新僱主架

首頁

尾頁

跳至