意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 7|主題: 39118

跳至
好唔開心…

複式洋房

國民生產總值:341

好唔開心…

點解就算做左好多好多野,佢都唔願意做番小小野…日日都係咁…真係好辛苦…
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

珍珠宮

國民生產總值:31553

2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 好唔開心…

ple614 :

吾好今吾開心啦!坐低慢慢傾吓啦!可能你覺得你做左好多野同時佢更加覺得佢仲做得多過你呢!只不過大家都無講無溝通而誤會左呢?伶出來講吾好放係心裡面會舒服好多架...

bettyla

ple614 寫道:
點解就算做左好多好多野,佢都唔願意做番小小野…日日都係咁…真係好辛苦…[/quote]
NNN

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

ple614:你為佢做左咁多野...佢可能知道架...只係唔識表達出黎...唔好咁唔開心啦...你可以試下同佢傾閒偈咁傾囉...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

國民生產總值:7751

畀面勳章

ple614,
唔好唔開心啦...同佢傾吓....男人好多時都好被動ga

大宅

國民生產總值:4323

ple614,
佢可能唔知你付出了那麼多, 你該告訢他的. 讓他知道[email protected]@"

別墅

國民生產總值:860

Hi ple614,

唔好唔開心啦,對身體唔好架!

我老公以前都係咁架,不過可以平心靜氣地表達你想佢點樣黎愛你。

多溝通、多愛、多包容,同埋多d上黎傾計,大家會好關心你的!
:wink:

禁止發言

國民生產總值:9054

複式洋房

我有好多次想同佢傾,但男人好多時都逃避,我相信大家都明…真係好煩,平時佢出去我就要湊女,唔好話散心啦,我連自己既野都無時間做~有時佢0係度啦,又自己做自己野~每次出去都無交無帶…
我都唔想逼佢,只係唔講佢又唔自律,講左又話我煩,咁大家之間係有問題就要解決ga啦,唔傾唔解決d問題會自己消失既咩?
勸佢,俾壓力佢,同佢傾,唔理佢,體諒佢,我真係咩都試過晒,真係覺得除左佢自己諗通之外,我諗唔到其他辦法…

大宅

國民生產總值:1460

ple614

你唔好唔開心啦,E個世界唔只你唔開心,仲有我,你老公同我老公D野完全一樣咁衰,不過我老公仲要成日唔向HK架,連屋企野都懶得冇時間去理,同佢講,佢仲惡過你,男人以為出去搵錢就大晒,咁結婚生仔黎做咩?做番佢老母個乖乖仔咪好囉
我就係比佢訓練到我,中意就同佢講(交帶聲),唔中意就當佢冇到,你同佢鬧咪仲傷自己,因為自己選擇嫁比佢,要自己受番 :-( 如果比我選擇,我情願放多D心機去D仔女度,好過傷精神同佢嘈

禁止發言

國民生產總值:9054

複式洋房

男人真係全部都係咁嗎?無一個會擁有時去珍惜嗎?
真係唔明白男人既心理…唉唉…
不過當然,無老公,同個女女一齊既時間,亦都真係好開心好開心…我曾經都好為左老公既事唔開心,但耐左,我開始以個女為中心,開始無再咁唔開心,就算屋企得番我同女女,我都唔再會為老公唔0係屋企而好唔開心…
但…心入面仍然係覺得有d問題0係度,總要解決…
或者,「堅持到底,就是勝利」掛…

大宅

國民生產總值:1907

ple614,

我老公同你老公一樣, 仲要成日發脾氣! 佢尋日發脾氣到而家都無返過屋企, 我都好唔開心, 新年都攪成咁. 我無打俾佢, 佢都無打俾我, 只係奶奶打過黎話要我聽日去佢度拜年, 話要我俾面佢, 我覺得好似無人關心我咁, 今次我都無做錯, 但就無人企係我果邊........ :cry:

複式洋房

christywai,

我老公尋日又係無番…掛住去玩…我地本來都無鬧交,我知道佢要出去我仲好乖咁氹佢,初時叫佢唔好出去0係度陪下阿女,之後講講下都減價話剩係叫佢早d番…佢出去既時候又話陪完fd拜神就番…終於去左玩桌球,打機直落朝早先番,成晚無打電話番黎,打去聽過2次,2次都叫我收線先,佢忙緊…(其實打緊波)之後連電話都無電熄埋~
我成晚一個半鍾醒一次睇電話,醒到我都唔清醒眼花花咁…
到左朝早佢番黎,我問佢點解唔打俾我,佢竟然話我知因為唔想鬧交…咁係咪即係專登唔打俾我?令我擔心左成晚…仲話︰「我知你可以唔嬲ga…」咁都得…
見佢個樣嬉皮笑臉,真係想一巴煎埋佢度… :cry: :evil:

琥珀宮

國民生產總值:161807

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你對佢唔好期望咁高,就唔會失望啦!

別墅

ple614,

成晚無返,又無電話,又真係過份左d喎.......
你成晚都訓得唔好,今日一定好累,唔好諗太多啦,今日先休息好個身體先啦。
新一年,希望你老公今年可以成熟d,多d顧及妻子的感受。

ple614 寫道:
christywai,

我老公尋日又係無番…掛住去玩…我地本來都無鬧交,我知道佢要出去我仲好乖咁氹佢,初時叫佢唔好出去0係度陪下阿女,之後講講下都減價話剩係叫佢早d番…佢出去既時候又話陪完fd拜神就番…終於去左玩桌球,打機直落朝早先番,成晚無打電話番黎,打去聽過2次,2次都叫我收線先,佢忙緊…(其實打緊波)之後連電話都無電熄埋~
我成晚一個半鍾醒一次睇電話,醒到我都唔清醒眼花花咁…
到左朝早佢番黎,我問佢點解唔打俾我,佢竟然話我知因為唔想鬧交…咁係咪即係專登唔打俾我?令我擔心左成晚…仲話︰「我知你可以唔嬲ga…」咁都得…
見佢個樣嬉皮笑臉,真係想一巴煎埋佢度… :cry: :evil:

複式洋房

國民生產總值:474

ple614:

我老公同你老公都係同一種人.但起碼你老公都知你會嬲,仲會嬉皮笑臉咁對住你,我老公直情覺得我唔應該嬲,佢知我哭,仲叫我哭飽佢,我昨晚成晚都訓唔著,仲哭左成晚,哭到眼都腫埋,聽日仲要去我媽屋企拜年,都唔知點算,我真係覺得我當初選擇錯左,唔應該同佢結婚

昨晚我老公又係成晚無返黎,昨晚拜完年,己經夜晚11點幾,諗住佢會同我一齊返屋企,點知佢話有個朋友叫佢落酒吧坐陣,我叫佢唔好去,佢又唔聽,話坐一陣就返黎,到半夜三點幾見佢未返,打比佢.佢話要再坐多陣.到四點幾.都仲未返,再打多次比佢,佢話打緊麻雀,跟著佢到天光先返,佢話打一晚麻雀都唔得?佢知道我哭,佢話你哭飽佢啦,佢一d都唔覺得自己有錯,佢平時己經成日都天光先返,佢前晚又話要開工,天光先返,聽晚又話要拜車公,會成晚都唔返黎訓,佢多多理由,但佢點解唔可以安安份份做一晚好老公,可以早d返屋企,其實我要求佢半夜12點前回家係唔係好過份,佢仲唔覺得自己有問題.難道是我要求太高? :cry: :cry: :cry:

大宅

國民生產總值:2917

畀面勳章

老公吾番屋企訓實在太離譜,太過份喇,絕對吾可以接受,真係吾可以容忍,佢地點能夠咁做呢????? 係吾係做左人地老婆d男人就可以把埋d老婆一邊,完全吾洗理d老婆既感受 ar. 係吾係做左人地既老婆就要lee埋向屋企哭,係屋企揍女ar??? 係吾可以縱容leed咁既男人呢,要啞忍呢,lee個世界係冇浪子回頭,同佢嘈只會俾佢鬧番轉頭,仲惡過你,好彩的話佢might玩到厭就水水地番返個老婆到,吾好彩might搞到家變law. d男人追你果陣就乜都得,得到左就吾珍惜. 雖然我老公touchwood從未試過玩到吾返屋企,只不過佢既工作係要論班的,有時係要返通宵,所以如果佢要呃我話返工,其實可能係去左wet我都吾知la! 所以我都算數,冇刻意去check佢.

ple614,軒軒,christywai,你地要堅強d,吾好俾d男人睇水,吾好對住佢地哭,因為佢地只會覺得你煩,冇用,要叻俾佢地睇,俾心機揍大d仔女,諗下以後條路點行,d男人有果陣就吾珍惜,冇左果陣就去後悔,犯賤. 吾開心的時候就上黎多d,係lee到有好多人support你地嫁,可能幫吾到d乜,但起碼講左出來會開心d,舒服d,吾洗谷哂係個心到,真係會癲嫁,可能有好多人都係好似自己咁,到時就會feel到自己吾係至慘果個嫁喇! 人生就係咁嫁喇,係有好多無耐同埋吾如意的事,要放開d,生命可貴, 最重要就係身體健康,千祈吾好傷身呀.[size=x-large]要記住明天會更好,命運係掌握係自己手內..

要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

男爵府

國民生產總值:5774

Agree

jjhwong 寫道:
[size=x-large]要記住明天會更好,命運係掌握係自己手內..

別墅

ple614,軒軒,christywai,

老公成日唔返屋企真係會好難受,我爸爸已前都係咁,成間屋得返我同我亞媽。以前我都好憎我爸爸,不過爸爸依家信了主,成個人變了,依家同媽咪好恩愛!

各位太太們,要加油,人生總有盼望,多d上來bk分享啦,好多媽咪都好關心你地的 :wink:

禁止訪問

國民生產總值:3892

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.