在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知點開口?

如果我想炒左個保母應該點開口呢? 最好幾耐前通知?

大宅

Re: 唔知點開口?

用以下辦法唔知得唔呢?
話你經濟出現問題(失業之類既理由)
你呀媽或者奶奶好想幫你湊翻

你係咪覺得佢湊得唔好呀, 你有無同佢了解過佢係點湊你個b呀?

複式洋房

icoico,
我真係唔知係咪佢湊得唔好, 我個女而家5個月, 都係只得5.2kg, 佢話佢成日飲唔晒d奶, 佢都冇辦法, 但初頭頭1個月都唔係咁既, 我偎都肯飲晒, 後來佢知我唔係好滿意我個女咁輕, 佢而家就話我個女餐餐都肯飲晒, 但我個女點解仲係咁輕既? 佢真係當我傻仔!佢話我個女可能唔吸收喎, 跟住佢仲同我講:唔緊要啦, 長肉就唔長腦, 長腦就唔長肉。真係比佢吹漲 :-x

伯爵府

youngmummy,

The important thing is whether you daughter is healthy and active, not only the weight! How do you think the nanny doing in other aspects, like caring, bathing etc? How is she under your care, like drinking milk or so?

If you want to fire her, make sure you can find one who is better that this nanny before change.

youngmummy 寫道:
icoico,
我真係唔知係咪佢湊得唔好, 我個女而家5個月, 都係只得5.2kg, 佢話佢成日飲唔晒d奶, 佢都冇辦法, 但初頭頭1個月都唔係咁既, 我偎都肯飲晒, 後來佢知我唔係好滿意我個女咁輕, 佢而家就話我個女餐餐都肯飲晒, 但我個女點解仲係咁輕既? 佢真係當我傻仔!佢話我個女可能唔吸收喎, 跟住佢仲同我講:唔緊要啦, 長肉就唔長腦, 長腦就唔長肉。真係比佢吹漲 :-x

首頁

尾頁

跳至