夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 有冇去奶奶屋企食飯後洗碗

99不嬲都唔比人洗佢d碗,我試過同埋工人去佢屋企食飯,佢都唔比工人洗架,難理解。

大宅

我媽咪又係人奶奶,我d亞嫂都係食完飯唔洗碗飲完野唔執杯...老馮咁...

laughin' to keep from cryin'

別墅

上星期我就無去99到,只係我老公去,點解?

因為做咗咁耐,真有些想逃避。不過99有時都好識做,佢知我唔舒服都俾個仔打包份晚餐俾我。

算啦!好多時都好難同佢計較咁多。退一步海闊天空...
誰能使我與基督的愛隔絕呢? 難道是患難麼?是迫逼麼?....... ;-)

大宅

我咪係o羅!....
我奶奶有三個仔,得我一個新抱,其餘未婚,次次食完飯,
佢地例唔郁,最多老爺好人幫手執下碗入下厨房,比我洗..
唉唉.... :-(

大宅

絕對同意:-x

Fionyiu 寫道:
嘩! 好慘o者. ! 當你亞四咩. 我情願唔去食lu. 話我衰都係咁話. 你99得一想二. :tongue: :tongue:

[quote]
三叔公 寫道:
未結婚前99不用我洗,結婚後我都很主動幫手,因為99又買又煮,她都辛苦。但近來她對我的要求越來越多。其實我吔一返去,我已經不是坐响到看電視,而係即走入廚房同佢傾計,因為我不太識煮。食完飯亦即自動執碗洗,一輪動作已很累,她試過幾次抹枱特登用塊布抹向我隻手,即意味著要我幫手抹枱,唔好坐响到。有時我都未洗完碗,佢吔已經食緊生果,到食完生果又要我執拾抹枱。

為了這些我曾多次向老公投訴,但佢可以點? 因為在99家,男人永遠唔駛做,連食橙都開皮。我又可以點?

每星期日去99到我都需要很大勇敢,愛心。希望做好些,免傷感情。總之99只當我係亞四! :-(
[/quote]

民房

我無洗家,佢細佬個老婆都無洗,我走去洗好似唔知點咁,更何況我都唔想做,佢地全家都老馮家啦,大大小小都唔做,佢阿媽縱貫哂 佢地
日日都開開心心

大宅

一開始冇洗就一直都唔洗 !
一女一仔萬事足笑看人生無求欲 :-P  :-P  :-P

男爵府

從來都唔比我洗碗, 佢話係老爺負責

首頁

尾頁

跳至