意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 71|主題: 39006

終於0係新年之後既第一日,我決定放棄啦…

複式洋房

國民生產總值:341

終於0係新年之後既第一日,我決定放棄啦…

上一年既今日,我地仲好錫對方,咩都為對方諗,就算果時老公同我未結婚,我地周圍去玩下,行下,就算0係屋企一齊,我地都過得好開心…
但今時今日…一切都唔同晒…已經唔再係同一個人…
我唔想再接受要同一個專登對你作出傷害既人,以老公老婆相稱,一齊生活,日日夜夜要對住佢,但佢並唔會為你著想任何事…
我唔想再留低…我唔想再當呢個類似人形既物體係我老公,我女女既老豆…因為佢根本就唔想負起呢個責任,最重要,佢根本就唔想到佢老左既時候,坐0係佢身邊既係我…縱使我咩都為佢諗,縱使我等左好耐,做左好多野…但其實就算我咩都願意捱,有一樣野我係做唔到…就係接受即使佢無鍾意第2個,但佢根本就唔愛我…
結婚,根本係個錯既決定…
婚書,早已俾佢撕開左一半,雖然佢話當日係一時衝動,但張撕開左既婚書,一直就放0係櫃入面,無論佢講到幾後悔,佢一直都無將張婚書痴番好…
就好似佢所做既野一樣,用口講︰「我好後悔,呢次真係改!今年我會好好做人!」但4肢,仍然無動於衷…
當日佢用手撕既,唔係一張沙紙,而係我既心…
今日我親手將婚書撕碎,話俾佢知,我唔似你咁,一時衝動,這一切,夠了…
既然你咁愛自己,咁你個心都無多餘位置放我ga啦,無問題,我走… :cry:
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

琥珀宮

國民生產總值:161789

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 終於0係新年之後既第一日,我決定放棄啦…

點解大年初一咁唔開心呀?或者佢真係一時衝動先會撕爛你張婚書,你地或者坐底傾下,睇下改唔改善到?

複式洋房

我都想同佢傾呀,但好多時佢成日話︰「有咩好傾者?」咁…我想傾都無得傾…d咁認真既野都要講到咁,我仲有咩說話可以講,每次唔係鬧交收場就係無野好講…
間唔中1次半次佢肯傾,就傾完講好晒d野又唔做,係樣樣都無做果隻…我真係唔知點對住佢…
傾唔肯傾,問題無解決過~
日日鬧交咩?我又唔想搞到日日都咁唔開心…
我唔出聲?咁我地咁樣繼續落去又會點?

複式洋房

國民生產總值:219

Hi ple614, yr girl is very cute & lovely, put her as yr 1st priority & do sth that will make u happy in the rooster year. Don't think too much that makes u upset!!

Sometimes, man is not willing to face the reality and solve the problem; not like woman who is more brave & bold to find the reason & manage it.

禁止訪問

國民生產總值:4610

洋房

國民生產總值:187

ple614
從其他topic 知你18歲, 請問你以後點計劃呢 ?

複式洋房

其實遲d我老公既屋企要拆廚房,所以我都係要番屋企住~
果段時間就當分居先啦…先試下到底過番無佢既生活,自己會有咩反應lor!有時有d野真係親身試驗既時候先會知~
不過我當時無同我老公講呢次會當係試分居~我都唔知唔話佢知好唔好,但我唔係太想咁講…怕佢因為嬲而做一d悔氣既事~
咁如果我地真係有咩事,搞到真正要離婚啦~咁我自己屋企經濟幾好既,夠我支持到自己搵到工為止~而我老公亦會每月俾錢我

琥珀宮

國民生產總值:161789

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

ple614,
無論事情發展係點,我都祝福你獲得美滿既解決方法!!
小路

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

無論結果係點...只要你自己開心就得啦...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

國民生產總值:51794

2018復活節勳章 2018勳章

ple614,
你 E+18歲,我諗你老公也是年紀很少吧?!你沒有提及你老公有什麼問題,所以也不知道能怎樣勸解你....

不過,如果佢真係令你咁難受,分開下也是好的。想當年,我也認為我老公沒得救......結果,分開後,他徹底地變了!變得積極做人!(現在的他甚至變成工作狂!) 以前,他總是不著緊我,現在他會將我當小公主般看待! 「失去了,才知道真貴!」男人,可能都是同出一轍!雖然我唔可以肯定他會想通,他會否發現至愛是你?!他會否為你而改變?!但是,分開下冷靜過後,可能情況就會明朗化。

希望你早日能擺脫煩惱!重拾美好家庭呢!   
Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

國民生產總值:34425

好媽媽勳章 醒目開學勳章

"不過我當時無同我老公講呢次會當係試分居~我都唔知唔話佢知好唔好,但我唔係太想咁講…怕佢因為嬲而做一d悔氣既事",咁即係佢仲好愛你啦。可能件事仲有得救架,不過冷靜下都係好事黎,希望你有一個美滿o既結局啦。

子爵府

國民生產總值:11450

係唔係兩個都要冷靜一下會好d 呢???

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.