意見反饋
義工

少年成長 今日: 0|主題: 14692

個仔只要工人,不要媽咪.唉!

禁止訪問

國民生產總值:1573

個仔只要工人,不要媽咪.唉!

子爵府

國民生產總值:13615

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

Re: 個仔只要工人,不要媽咪.唉!

不要太難過,多抽空與小朋友溝通,增進感情。

您仔仔只是20月大的bb,邊個時常與他在一起照顧他或陪他,他就會與那一個較親近的,況且,仔仔同工人感情好,您返工都會放心d啦 ! :wink:
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

珍珠宮

國民生產總值:34973

2018勳章 畀面勳章

咪咁擔心啦,佢一定會認呀媽跟呀媽架.我仔以前鐘意工人抱多過我,夜晚一定搵工人唔要我. 我冇唔開心,反而係安心,因為bb既情緒好直接,照顧佢既人對佢好佢至肯跟佢,所以我好安心知道個工人好錫佢架!

大宅

國民生產總值:2212

小朋友好醒目架,遲的佢實識買野一定要媽咪,
到時想佢唔扭你都幾難,我個囝勁跟daddy同媽咪,
因工人從未買過野比佢,除非我地唔肯抱佢果陣,
咁就工人抱都好過無,而家佢唔使抱lu,
都係要拖daddy或媽咪架.

:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

大宅

國民生產總值:2850

我個女20個月, 平時邊個同佢玩都無問題, 但一唔happy 佢一定要搵工人, 因為bb好直接一有事一定要搵可以信賴人, 有時都有少少唔 happy, 但更加要多d時間陪佢.

別墅

國民生產總值:981

my baby (18 months) also like this, when she want to sleep at the night time, she must looking for my maid, don't need daddy and me, otherwise, she will crying so seriouly.
But my maid always uncareless to her, so I want to change another maid, but I'm very afraid my baby crying every night.
How to do ?

王國長老

國民生產總值:52329

好媽媽勳章 王國長老

所以以前放工之後幾攰都好,我都要親自同個仔沖涼同埋餵佢臨訓個支奶。而家個仔6歲都仲係我幫佢沖涼架!親子關係是要建立出來的,BB好直接的,邊個揍佢照顧佢便對那人好依賴,對住先有安全感嘛!各位在職媽媽努力D,辛苦D多點落手落腳揍BB,他日BB一定跟你的。

複式洋房

國民生產總值:109

我個囡2個幾月大,因為要返工所以比我亞媽湊,
而我細佬同佢老婆係同我媽住,可能亞囡見得舅母多,
而舅母亦好錫佢, 所以佢好痴舅母,昨晚我返亞媽度食飯,
亞囡竟然要舅母唔要我,唔知佢會唔會唔記得我,
右怕佢唔再痴我,真係好唔開心.
請問有無媽咪都有呢d情況呀,請分享.
匡遙 - 2004年11月27日在屯門醫院出世 27/11/04 3.00kgs 02/12/04 2.89kgs 14/12/04 3.35kgs 30/12/04 3.99kgs 28/01/05 4.78kgs 04/04/05 6.41kgs [/img][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid170/p3b5905bfca368338c237d785f8d6f4a5/f3f37faa.jpg.thumb.jpg[/img][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid181/p52037fc5bc3e6145b6bb81929388d462/f2d78b99.jpg.thumb.jpg[/img]

男爵府

國民生產總值:6788

好媽媽勳章

blossom33

我個侄女係佢兩個多月就比我媽咪揍,果時未嫁,我都好錫我個侄女,我個侄女跟我多過跟佢呀媽,佢呀媽好唔開心,但唔緊要呀,侄女到兩三歲時開始跟返佢呀媽,始終都係呀媽痳.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.