夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

老公生第一個陪產,生第二個唔陪,你會點?

老公考慮緊去唔去陪產講座.生仔咁辛苦緊係想個老公係身邊,而且第一個都有陪,好似好唔公平,但明知老公多野做仲叫佢陪又好似唔係咁好.都唔知點好.好矛盾!

侯爵府

2021勳章

Re: 老公生第一個陪產,生第二個唔陪,你會點?

都做第二任媽咪, 大個女lu, handle到喇 ~
兩公婆要互相體諒, 佢要努力搵奶粉錢, 唔好對佢有(麻願),
對佢支持同關懷. 今日是情人節, 祝你兩公婆甜甜蜜蜜. :mrgreen:
恭賀新禧,迎春接福!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第一個緊係緊張d架啦,但細個個出左世就會,變左對大個個唔公平,拉仔拉心肝麻!!如果老公唔得閒咪由得佢羅,當佢向屋企睇住大仔羅!! :mrgreen: :mrgreen:
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

侯爵府

佢係咪第一次陪生果陣, 嚇親佢, 所以佢唔敢陪第二個呀?

別墅

澄澄媽媽 寫道:
老公考慮緊去唔去陪產講座.生仔咁辛苦緊係想個老公係身邊,而且第一個都有陪,好似好唔公平,但明知老公多野做仲叫佢陪又好似唔係咁好.都唔知點好.好矛盾!

hi 澄澄媽媽
第一胎同第二胎真係有吾同,妳放心,生第二胎吾會好辛苦,好快生完,老公既重要性無咁大!老公如果吾想陪便算了,他想陪當然最好啦^^
我太太第一胎我有陪產,太太到佐第二胎......哈哈...吾係講笑.......,我去一去洗手間都生佐啦^______^

大宅

澄澄媽媽,

你老公都係多野做所以陪唔到你,你應體諒佢,第二胎都有經驗,唔陪都唔緊要.

yammyma
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

珍珠宮

好媽媽勳章

我生第一個佢都無陪我..... :-( 得我自己一個痛足18個鐘
如果"老公生第一個陪產,生第二個唔陪,你會點?"
我會寧願佢係屋企睇個大仔好過~等自己唔使擔心咁多野

伯爵府

醒目開學勳章

其實都無所謂,我生二個時,佢都話唔陪架,但最後緊急關頭咪都陪左,我諗最重要看當時情況吧。

子爵府

我生第一胎老公無陪產(因為當時無喺政府生同埋唔係咁多人會叫老公陪產),第二胎同第三胎老公都有陪產,第三胎我老公仲話睇到醫生縫針,佢仲叫姑娘幫我哋一家三口喺產房影相,唔知係咪因為咁,佢特別鍚呢個女,一放工返嚟第一時間就係抱個女。

男爵府

我生兩個小魔怪,老公都有陪產
如果..他冇陪產,我都沒有問題
此終......老公要工作ma...
有時间就陪產,冇時间陪產都冇辦法

首頁

尾頁

跳至