意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 8|主題: 77656

尋日幫亞仔沖涼"善"手跌左佢落水

大宅

國民生產總值:2918

尋日幫亞仔沖涼"善"手跌左佢落水

依家諗番都驚 :cry: 尋晚我幫亞仔沖完涼, 將佢由水中放起我老公隻手度, 點知"善"手, 佢將跌番落盤水度, 我即刻抱番起佢, 不過佢以經嚇餐飽, 事後仲狂喊, 喊左好耐先肯俾我放低佢, 個心好唔舒服, 但係又感恩, 係跌番落盤水度, 一陣間跌落地下就真係慘

大宅

國民生產總值:4169

Re: 尋日幫亞仔沖涼"善"手跌左佢落水

我都"豋"你好彩, 我諗bb無事的,佢只係受驚啫, 所以要你抱番至有安全感.

我個女以前都試過一次, 我都好驚架!不過就會下次小心d囉.

伯爵府

國民生產總值:17980

好彩bb無事,下次小心d呀

侯爵府

國民生產總值:24063

小心小心~ :-|

我家有隻曳曳豬

伯爵府

國民生產總值:18444

最緊要係bb無事,小心小心!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

別墅

國民生產總值:630

暫時都我冇試過跌親個仔
但係發夢就試過
有一次就係跌左落水
平時我奶奶幫佢沖涼架,點知0個日奶奶唔得閒要我沖
一面沖就一面驚........
另一次就夢見跌左個仔落地,仲起左層"背山面海"既"瘤"
真係發夢都嚇餐死呀!!!!!!!!

複式洋房

國民生產總值:226

放鬆d呀~~~

因為我都經常發惡夢,見到個仔有事.
成日吵醒太太,搞到佢冇得瞓
悟空問路頭一請 懷抱嬰兒肘頂山

男爵府

國民生產總值:5277

好媽媽勳章

我BB6個月左右都試過因為唔記得拿毛巾,又見佢坐定定係個浴盆度,我已經望左陣先行開,點知就出事.好彩盆水唔係好滿,但都過左耳仔,而家諗返都有D怕.大家以後留神~留神!

大宅

國民生產總值:2918

今日幫囝囝再沖涼好彩佢冇陰影, 玩水都玩得好開心, 但係個心就好唔舒服, 自己再同佢沖涼好大壓力, 好驚再整親佢, 你地會唔會好似我咁好內疚? 我老公就叫我唔好諗咁多, 但係依家就好似成日困住起跌佢落水既景象入面, 好對佢唔住咁..... :cry:

複式洋房

國民生產總值:260

各位好媽媽&爸爸

∼∼∼放鬆d呀~~~ bb無事就開心喇. bb知道我地係無心之失 , 唔會怪我地既....
:lol:
我個宏宏豬出生於2004年

大宅

國民生產總值:2167

garytai
你放心啦, 如果bb玩水玩得好開心, 就應該係唔記得晒架喇, 反而係你要放鬆d呀, 你越係諗呢件事, 沖涼就會越緊張, 出錯既機會就大左架喇, 睇套笑戲輕鬆翻啦

別墅

國民生產總值:635

大年初一,同亞囡(四個月多)沖涼,個盆"善"失手跌左佢落水,佢極度驚慌,即時大喊,最衰係整個過程比我老公錄影左,今次水洗都唔清。

請問各位媽咪係咪都會用沖涼網同BB沖涼?

男爵府

國民生產總值:6071

男爵府

國民生產總值:6071

複式洋房

國民生產總值:189

我試過同我四歲姨甥女沖涼, 沖完涼抱起佢時唔小心"扇"腳, 抱住佢成個撞埋去個墻度, 墻上仲有個"番"皂架, "膨"一聲好大聲, 佢即時喊得好利害, 嚇到我唔知點好. 好彩冇事, 只係眼角瘀佐, 不過都夠我驚喇.
而家我地好小心, 做好一齊安全措施. 諗起都怕怕喇.

男爵府

國民生產總值:5277

好媽媽勳章

ellislui,

而家天氣變幻無常,始終係中午有太陽沖涼好D,而且妳個B咁細,因住感親就麻煩,小心!!

洋房

國民生產總值:85

Can use bathtub nets (Combi $160) or towel-texture rack (Mothercare $120) to put at the bottom of the bathtub, so when bathing can put baby on it and minimize the risk of sore hands and dropping the baby

大宅

國民生產總值:2827

放鬆D專心D小心D

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.