想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

排卵後,體溫都係維持36.7-36.85左右,你呢?

原帖由 小糖糖 於 09-10-9 23:24 發表
如果紅d繼續加深表示有機喎, 咁你呢幾日體溫高唔高呀?

大宅

" border="0">
第一次post相.....希望得:p

別墅

我排卵之後都係36.67~36.56, 之前日日都係36.6x, 今日係36.56, 所以聽日繼續下跌嘅話, 可能m小姐過幾日會嚟搵我....

原帖由 mattong2002 於 09-10-9 23:28 發表
排卵後,體溫都係維持36.7-36.85左右,你呢?

別墅

紅d和綠d都見到有線, 我估你應該係bingo咗

原帖由 Shadow.C 於 09-10-9 23:32 發表
" border="0">
第一次post相.....希望得:p

大宅

承你貴言...大家都順順利利就好啦
我自己頭兩個月都有量體溫, 不過量完又再訓, 醒返好多時已經唔記得幾多度, 同埋我訓得唔好, 會成日醒, 覺得唔會準, 所以今個月我就放棄左喇

複式洋房

回覆 4# Shadow.C 的文章

好大機會,聽日再CHECK下~~
記得上嚟報喜

別墅

我係今個cycle先開始量體溫, 量完都會再瞓番, 好在枝探熱針有memory可以睇番, 如果唔係我都會唔記得.

係呢, 係平時係cycle幾多? 身體有無覺得有乜唔同?

原帖由 Shadow.C 於 09-10-9 23:47 發表
承你貴言...大家都順順利利就好啦
我自己頭兩個月都有量體溫, 不過量完又再訓, 醒返好多時已經唔記得幾多度, 同埋我訓得唔好, 會成日醒, 覺得唔會準, 所以今個月我就放棄左喇 ...

大宅

回覆 27# 小糖糖 的文章

我cycle 係26-28, 呢排覺得小腹好痺, 有時會一下扯住痛, 胸痛唔係好厲害, 我早幾個cycle m前一星期開始子宮都有下墜感, 但今個月無...宜家好痺好急果隻感覺

今朝用左準快易有一條淺線, 都唔知係唔係, 你地有無好消息呀?

大宅

我上個cycle 14/9,通常28-20日,所以同你地d時間差不多,呢幾日每朝用紅d check晨尿都有40%暗紅,今朝用綠d,開頭有陣子有個"烘",過多陣又冇冇。成日話唔緊張唔緊張,下禮拜2都咪黎先算,另一方面自己又鬼咁想知,呢個禮拜時間過得好慢~~~

係呢,你地有冇感覺到有咩唔同呀?人地話會胸谷同有分秘,我一d都冇。不過之前個子宮就有吉吉下咁,同埋呢個禮拜好想好想訓覺,唔知是咪自己想有,而諗多左,你地呢?

大宅

始終未到日子,所以我唔敢用準而快呀,驚失望。
原帖由 Shadow.C 於 09-10-10 08:36 發表
我cycle 係26-28, 呢排覺得小腹好痺, 有時會一下扯住痛, 胸痛唔係好厲害, 我早幾個cycle m前一星期開始子宮都有下墜感, 但今個月無...宜家好痺好急果隻感覺

今朝用左準快易有一條淺線, 都唔知係唔係, 你地有無好消 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 8mui 於 09-10-9 23:05 發表
我無用工具check 排卵, 暫時想自己試下先, 我驚自己同老公會大壓力得滯呀

我自己有用紅d check,
不過唔會話俾老公知,
費時佢有壓力

別墅

我今朝都用咗準快易, 都係得一條線咋, 不過體溫就升高番, 總算仲有少少希望

原帖由 Shadow.C 於 09-10-10 08:36 發表

今朝用左準快易有一條淺線, 都唔知係唔係, 你地有無好消 ...

別墅

咦~~~如果我唔中, 都應該係禮拜二嚟M呀, 我個胸呢幾日都有D唔舒服, 但又唔係痛喎, 唔識形容果種感覺, 分泌就黃黃地, 水水地, 同之前嚟M前都係差唔多.

原帖由 lcf 於 09-10-10 08:56 發表
我上個cycle 14/9,通常28-20日,所以同你地d時間差不多,呢幾日每朝用紅d check晨尿都有40%暗紅,今朝用綠d,開頭有陣子有個"烘",過多陣又冇冇。成日話唔緊張唔緊張,下禮拜2都咪黎先算,另一方面自己又鬼咁想知,呢個禮拜時間過得好 ...

大宅

我今朝量體溫,37.2 個溫度計將有發燒個顯示同冇燒個顯示都現出黎,都唔知想點。
原帖由 小糖糖 於 09-10-10 10:44 發表
我今朝都用咗準快易, 都係得一條線咋, 不過體溫就升高番, 總算仲有少少希望

大宅

CHOI CHOI CHOI,你寫"如果中,會....."咁得唔得呀,,一日未黎就都有希望。
原帖由 小糖糖 於 09-10-10 10:48 發表
咦~~~如果我唔中, 都應該係禮拜二嚟M呀, 我個胸呢幾日都有D唔舒服, 但又唔係痛喎, 唔識形容果種感覺, 分泌就黃黃地, 水水地, 同之前嚟M前都係差唔多.

...

洋房

回覆 8# Shadow.C 的文章

咦... 妳今朝準快易有淺線?
congratulations!
Good luck!!

我今朝無check, 所以無野update lu~
我諗係因為打算今朝唔唔check, 所以琴晚訓得好左.. 真係無咁stressed.

大宅

回覆 36# 8mui 的文章

唔知點解我仲未敢相信, 今日有少少作嘔, 可能係心理作用, 下星期會去睇醫生, 飲埋最後一罐可樂

等bingo 真係好大壓力, 而且果段時間過得特別慢, 我記錯左其實今次應該係第4個cycle, 試左3次唔得都好失望, 今個月我預左失敗反而無咁緊張, 我覺得心情呢樣野真係好有影響, 希望大家可以輕輕鬆鬆

洋房

回覆 1# Shadow.C 的文章

我好同意呀, 一定要盡量輕鬆, 如果唔係有可能bb都未有時已經影響夫妻感情, 咁咪好唔抵! 一定要大家放鬆, 要減壓...

我都係呢幾日先諗通左dd,之前果10日實在太緊張喇~ 搞到自己好大壓力,扎醒果一刻即刻諗 ”check唔check下好呢?”

乖乖地盡量唔好飲凍野喇...要飲可樂都放一陣等佢無咁冰凍至好飲!

我祝你呢個cycle有d confirm 成功!

別墅

Hi~我嚟喇

我都覺得放鬆心情好緊要, 不過有時好難令自己唔去諗, 尤其係就嚟m到果幾日, 成日都好想快d知道.....

別墅

Shadow.C
恭喜你呀!!!

唔好飲咁多可樂呀, 因為有咖啡因, 對BB唔好架.....

原帖由 Shadow.C 於 09-10-10 21:33 發表
唔知點解我仲未敢相信, 今日有少少作嘔, 可能係心理作用, 下星期會去睇醫生, 飲埋最後一罐可樂

等bingo 真係好大壓力, 而且果段時間過得特別慢, 我記錯左其實今次應該係第4個cycle, 試左3次唔得都好失望, 今個月我 ...

首頁

尾頁

跳至