想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一次IVF FAIL 左,
有雪胎,你地係咪都會做多幾次放埋佢?

因為今次FAIL 真係好失望,
D雪胎質素又麻麻地,2- 仲係DAY 3 得6CELLS,
所以都無乜信心.

另外,請問大家第二次IVF既程序係點??
謝謝.

別墅

Add oil! I am also failed on 1st IVF in Sept. Now thinking FET on Nov or Jan.

Before M really came, I had something brown too for 4-5days, same as yr case. Chinese doctor said it is no good.

Take care and wish all of us will succeed in FET.

原帖由 I_O_U_baby 於 09-10-15 09:12 發表

所以都無乜信心.

謝謝. ...

男爵府

MILLY, 謝謝你.

我沒有流啡,係一開始已經流血喇,
不過姑娘話少少可能都有機.
點知流左三日少少,今日先多番.

你試下食白花膠,我食完之後已經沒有M前流啡喇.
M 黎都唔暈同唔係好痛.

原帖由 Milly18 於 09-10-15 09:55 發表
Add oil! I am also failed on 1st IVF in Sept. Now thinking FET on Nov or Jan.

Before M really came, I had something brown too for 4-5days, same as yr case. Chinese doctor said it is no good.

Take ca ...

別墅

ok, 等我試下白花膠先。

剛fail的心情是很難受的,我在絕望裡遊了幾日再回到現實。

你努力呀,很多人是fet成功的!

原帖由 I_O_U_baby 於 09-10-15 10:12 發表
MILLY, 謝謝你.

我沒有流啡,係一開始已經流血喇,
不過姑娘話少少可能都有機.
點知流左三日少少,今日先多番.

你試下食白花膠,我食完之後已經沒有M前流啡喇.
M 黎都唔暈同唔係好痛.

...

大宅

I may do Fet on Nov too! Add oil ah!!!

男爵府

係呀,真的很失望呢!
只是,雪胎QUALITY 不太好,
更加沒有信心呢.

你知道FET的過程嗎?
之前又駛唔駛再打針食藥之類,真的很可怕呀!

原帖由 Milly18 於 09-10-15 10:22 發表

男爵府

好啊,一齊努力啦! 希望在明天!

原帖由 chweebebe 於 09-10-15 10:48 發表
I may do Fet on Nov too! Add oil ah!!!

複式洋房

我好明白你ge心情, 我開頭都想放棄啦, 呢兩日先開始平復少少. 我開始吃中藥暖宮, 再努力.

你都好過我吖, 我有D grade 2- ge胎得4 cells咋. 我估胎ge質素吾好吾一定吾得, 因為我今次麼都好好, 都係吾得, 維有再試過啦. 吾好灰心啦, 我地互相加油呀. 好似我朋友鼓勵我咁話, 希望在明天!

原帖由 I_O_U_baby 於 09-10-15 09:12 發表

所以都無乜信心.

謝謝. ...

男爵府

SISTERS, 其實你地有無諗過唔再做呢?
我一諗起又要打針食藥就好驚喇

複式洋房

好似吾使打針ga lar, 吃藥我就未知住.

原帖由 I_O_U_baby 於 09-10-15 10:49 發表
係呀,真的很失望呢!
更加沒有信心呢.

你知道FET的過程嗎?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 I_O_U_baby 於 09-10-15 10:54 發表
SISTERS, 其實你地有無諗過唔再做呢?
我一諗起又要打針食藥就好驚喇

我仲有一粒雪胎...但若果失敗我會再做多一次。
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 I_O_U_baby 於 09-10-15 10:49 發表
係呀,真的很失望呢!
更加沒有信心呢.

你知道FET的過程嗎?

FET 只係做放胎程序, 你放新鮮胎前有無食藥/塞藥? 針唔需要打只係谷蛋時先要, 安胎針另計。

マリン媽媽永遠愛妳!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 I_O_U_baby 於 09-10-15 10:50 發表
好啊,一齊努力啦! 希望在明天!

無錯啦...希望在明天, 我23w時失去咗個女, 我都唔放棄囉, 各位jm都要加油。

マリン媽媽永遠愛妳!!

男爵府

23w 先無左,咪好好好傷心囉.
你好叻呀, 咁快可以企番身,唔怪得我話點解唔得果陣,
我老公成日都話因為我地唔夠努力啦

希望大家都可以今年內BINGO 啦.

我曾經同自己講要35歲前生架,
就算今年OK, 到生果陣都36喇... 出乎預期添.

原帖由 bibifa1225 於 09-10-15 11:09 發表

無錯啦...希望在明天, 我23w時失去咗個女, 我都唔放棄囉, 各位jm都要加油。

男爵府

MICHELE,我地差不多一齊開始,
又差不多一齊FAIL, 真係好彩有你陪我,支持住.

今次都算好彩, 剩係少少唔舒服,我仲帶定
經痛配方同熱貼,驚一黎就痛死左添.
因為仲記得上次IUI 係痛到番唔到工架

原帖由 michelewong 於 09-10-15 10:53 發表
我好明白你ge心情, 我開頭都想放棄啦, 呢兩日先開始平復少少. 我開始吃中藥暖宮, 再努力.

你都好過我吖, 我有D grade 2- ge胎得4 cells咋. 我估胎ge質素吾好吾一定吾得, 因為我今次麼都好好, 都係吾得, 維有再試過 ...

男爵府

我剩係諗係咪要食避孕丸等唔好排卵呢?
同埋唔知係咪又要成日番去照,
其實我上次成日出去睇醫生,攪到D同事同老細
都知道晒我做IVF喇, 其實我唔想比人知,
費事佢地又成日問嘛,跟住又成日食飯係度話
呢樣唔好食果樣唔好食, 人人都以為我有左咁.

原帖由 bibifa1225 於 09-10-15 11:08 發表

FET 只係做放胎程序, 你放新鮮胎前有無食藥/塞藥? 針唔需要打只係谷蛋時先要, 安胎針另計。

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 I_O_U_baby 於 09-10-15 11:58 發表
23w 先無左,咪好好好傷心囉.
你好叻呀, 咁快可以企番身,唔怪得我話點解唔得果陣,
我老公成日都話因為我地唔夠努力啦

希望大家都可以今年內BINGO 啦.

我曾經同自己講要35歲前生架,
就算今年OK, 到生果陣都36喇... 出乎預期添

唔好比個年齡去控制自已....咁樣會有無形壓力,
我都唔細架啦...年尾33架啦。
但我相信...最緊要我地盡咗力, 到將來回頭一看...無後悔就可以了。

マリン媽媽永遠愛妳!!

子爵府

好媽媽勳章

回覆 16# I_O_U_baby 的文章

其實我冧唔係人人都需要食避孕丸囉, 我自已要食係因為容易d去控制經期, 到時醫生都可以計算幾時放胎, 如果你M期準既...就未必一定要食架啦。

FET 唔洗成日返去照...醫生會知你M期...最緊要M一到, 要話比醫生聽...咁醫生就會知道幾時放胎。

マリン媽媽永遠愛妳!!

複式洋房

係呀, 我地要加油, 再努力, 吾好晒左之前付出左GE時間同金錢嗎. 要相信我們一定得. 你仲後生過我, 實得GE.

中醫教用艾條加薑片或暖水袋暖住肚臍下三只手指GE位置, 對子宮好嫁. 中醫話只要子宮暖, 想吾得都好難喎. 我依家晚晚都有做.

原帖由 I_O_U_baby 於 09-10-15 12:01 發表
MICHELE,我地差不多一齊開始,
又差不多一齊FAIL, 真係好彩有你陪我,支持住.

今次都算好彩, 剩係少少唔舒服,我仲帶定
經痛配方同熱貼,驚一黎就痛死左添.
因為仲記得上次IUI 係痛到番唔到工架

...

男爵府

其實我睇DR TAY 之前睇左何醫師半年幾,
飲完佢D藥M 黎都舒服左同埋無乜頭暈,
M 一黎就紅色. 不過後來我睇TAY,
食排卵藥之後,無食中藥,黎M時就超痛兼頭暈.
我試左三個月就無再食, 又再睇番何醫師,
但係黎M 都係頭暈. 所以我無睇喇.

跟住我老公朋友介紹我食白花膠,
係細細隻,好似魷魚乾咁, 我仲話佢咁貴都買.
點知食完一個月,第二個月黎M 已經無暈無痛,
M 前同M 後都無乜啡,同埋我有KEEP 住每朝早
飲杯紅棗水,我覺得身體好左.

原帖由 Milly18 於 09-10-15 10:22 發表

首頁

尾頁

跳至