美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我用來搽眼..因為我隻眼好dry和有眼紋...ok wor

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

thank you~

原帖由 EppieL 於 09-10-27 12:30 發表
係一樣嘢黎架, 椿花油係日本嘅, 會貴D,
茶花油係大陸嘢, 會平D. 我都用過茶花油, 但係成日出粒粒, 而家淨係用黎搽手腳.

複式洋房

等我又試下先
我近期發現對眼出乾紋...
其實我都好勤力日夜都有用眼cream, 但都係咁出乾紋
希望查左有轉機..

原帖由 cyc0319 於 09-10-27 17:21 發表
我用來搽眼..因為我隻眼好dry和有眼紋...ok wor

複式洋房

用了一星期,希望可以除班。

大宅

好媽媽勳章

我已經用左一個星期喇, 效果好好, 超掂!
皮膚變得好軟,好滑, 同埋我面上d暗瘡印形成ge班都淡左, 印去得都好快, 又夠保濕

我覺得系我o甘多年來, 試過貴野平野ge護膚品中最work lor, 百零蚊一支又平真系好過買d千幾蚊ge skin care 丫~~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mcelian 於 09-10-27 09:53 發表
.. 希望真係會將d污垢浮上表面
我見d皮膚都開始爆d細粒粒
同埋... 係咪應該查左補濕lotion先再查茶花籽油?

我洗完面, 會拍返d 爽膚水先, 然后再搽花子油, 大概用3-4滴就夠, 我唔會再搽補濕lotion咖喇, 因為已經好足夠, 本身我皮膚好乾又易敏感, 成日都會甩皮, 就連有時搽防晒都唔上面....但用左茶子油後, 就貼好多, 又有光澤

而且我發覺用左佢後, 塊面反而小左好多油脂粒lor, 就算之前有ge油脂粒都好易咁唧到出來(因為以前我就算唧到塊面腫晒都推唔到出來咖!), 而家清晒d粒粒, 塊面好滑, 好開心, 個人都自信左丫...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

請問你枝油係邊度買既呢??

原帖由 等運到 於 09-10-29 00:10 發表

我洗完面, 會拍返d 爽膚水先, 然后再搽花子油, 大概用3-4滴就夠, 我唔會再搽補濕lotion咖喇, 因為已經好足夠, 本身我皮膚好乾又易敏感, 成日都會甩皮, 就連有時搽防晒都唔上面....但用左茶子油後, 就貼好多, 又有 ...

複式洋房

我未試過齋用茶花籽油~
而家我當鎖水補濕用, 不摟我都無用爽膚水的, 搽完night cream再補2-3滴, 應該起到鎖水作用, 訓醒起身都覺好滑... 近期天氣都乾, 而我差唔多日日都化妝, 而家咁用都岩岩好... 不過朝早一定要用洗面膏洗面, 都驚起倉倉

我試緊將茶花籽油輕力印响眼肚... 睇下可唔可以減到d眼肚紋......

原帖由 等運到 於 09-10-29 00:10 發表

我洗完面, 會拍返d 爽膚水先, 然后再搽花子油, 大概用3-4滴就夠, 我唔會再搽補濕lotion咖喇, 因為已經好足夠, 本身我皮膚好乾又易敏感, 成日都會甩皮, 就連有時搽防晒都唔上面....但用左茶子油後, 就貼好多, 又有 ...

男爵府

我用仁光堂既..一直keep 住用左差唔多一年...我覺得佢隻茶花籽精華油最好用...易吸收
我個仔用阿b哥茶花油, 本來兩邊面珠有輕微濕疹, 用左兩個星期就好番晒, 滑滑..完全冇用濕疹膏

男爵府

好媽媽勳章

仁光堂d油係邊度原產地呀?!

大宅

我就用緊日本的椿花油, 每晚除眼晴外, 每面同頸都搽均; 都有四、五個月, 唔覺有咩唔好, 又唔覺有白到, 不過百幾蚊貨仔, 出黎效果同我用二、三仟蚊嘅差不多, 所以都會KEEP住用

男爵府

好媽媽勳章

你用咩牌子呀?!

原帖由 cloretta37 於 09-11-10 22:48 發表
我就用緊日本的椿花油, 每晚除眼晴外, 每面同頸都搽均; 都有四、五個月, 唔覺有咩唔好, 又唔覺有白到, 不過百幾蚊貨仔, 出黎效果同我用二、三仟蚊嘅差不多, 所以都會KEEP住用 ...

瑪瑙宮

佢話 made in HK, 自己有 lab.
原帖由 purplekk 於 09-11-10 17:47 發表
仁光堂d油係邊度原產地呀?!

瑪瑙宮

我都用過, 初時用效果好好, 後來又唔係好得.

原帖由 vkyu 於 09-11-10 15:48 發表
我用仁光堂既..一直keep 住用左差唔多一年...我覺得佢隻茶花籽精華油最好用...易吸收
我個仔用阿b哥茶花油, 本來兩邊面珠有輕微濕疹, 用左兩個星期就好番晒, 滑滑..完全冇用濕疹膏 ...

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

請問大家用係眼晴部分, 是否直接搽係眼晴附近, 定係滴係眼霜溝均再用 ?
生日月, 開心過

洋房

我上個禮拜係教協買左兩大支(每支500ML)﹐都係$138﹐仲係 organic。佢話D坊間既茶花油﹐好多都係買一大lot﹐然後重新包裝轉賣。我用過﹐覺得效果同百幾蚊一細支既效果差唔多。

大宅

我是直接搽係眼晴附近,仲會倒落棉花到敷眼肚,你敷完會見到收緊了,好正!

原帖由 雪文 於 09-11-11 10:11 發表
請問大家用係眼晴部分, 是否直接搽係眼晴附近, 定係滴係眼霜溝均再用 ?

伯爵府

我用咗大約年半, 覺得唔錯, 我既用法是早上用少少, 因為唔想太油, 用來 massage面部, 呢, 之前有個post話係日本咩咩massage法, 我咪跟住做, 不過不是用 massage cream 而係用茶花油, 跟住就搽day cream..., 晚上份量用多些, 又做 massage, 跟住就咁上牀, 若冬天就加 night cream. 其實唔多night cream 都得, 但我之前多手買咗, 咁就多埋佢.

點解我會用茶花油呢? 事原是一個朋友既朋友年紀好大, 但皮膚好正, 原來話係佢用咗好多年茶花油, 我上網看, 果然係話天然野, 又平, 咁就開始咗.

伯爵府

我都用左茶花子油好多年啦,
起初用尼去班,得左之后就全面搽,
我係油性皮膚,搽完之后返而無咁多
油出,我連眼都搽埋,而家我得一支油
走天下,防哂,補濕,去班,去紋,收緊,
同做埋髮尾油全部都係佢.
我用開大支500ml先$200有找.
好底用.可以用成年有多.(同年中洗少好多護膚品$)

男爵府

原帖由 goreme 於 09-10-23 16:34 發表
in MaOnShan center,

請問馬中邊度???可否pm我....thank you

首頁
12345...6

尾頁

跳至