自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

你老豆都好呀留返間房比你..
我阿媽阿爸呀, 我準備嫁時, 己經將我d野執執執,塞塞塞...
最後我大部份d野己經唔見曬, 連間房都比佢拆埋=_=

水晶宮

原帖由 bosch 於 09-10-27 05:48 發表

haha, 咁又唔可以話係古怪野~ 我自己都有留底好多野俾個仔. 不過而家開始揀d 重要既野留啦, 我怕話留得太多, 阿仔反而唔會去珍惜.

我都有試過俾我朋友話我做咩留埋咁多BB衫鞋同玩具架~~~我都唔知我仔大個時會唔會唔在意呢堆兒時既物件,不過至少我第時仔大時,做咗老婆婆,得閒掛住個仔又可以拎番出黎睇下開心下嘛~~~基本上留黎係for我多過係for我仔...哈哈!!!

水晶宮

原帖由 cherrielovely 於 09-10-27 08:49 發表
你老豆都好呀留返間房比你..
我阿媽阿爸呀, 我準備嫁時, 己經將我d野執執執,塞塞塞...
最後我大部份d野己經唔見曬, 連間房都比佢拆埋=_=

都唔係架~~~嗰時佢裝修唔拆我間房都係留我房俾我仔(佢唯一既孫)黎佢度時有得過夜同玩咋~~~如果我未生仔,我都好相信我間房一早變咗客房或工人房.依家我老豆請咗新工人,第一日已經同我講話間房已經係工人既,叫我唔好俾個仔入去玩. ="=

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

唔係啊!
我同我家姐一間房, 都有位比位放野, 仲有張床都係我同個仔的.

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我嫁咗5年幾,婚前大半年已經搬咗去老公度住;但係.... 到宜家,我仲有好多嘢喺娘家囉!我老豆啊媽話,間房係我就係我,我鐘意隨時返去瞓都得!細佬想霸佔埋我間房,咁多年都未得逞呀!

老豆話,如果將來我同老公有咗小朋友,佢就會將間房改裝,俾小朋友同埋請個工人唻照顧佢,小朋友同工人一間房咁囉....

哼... 我老豆咁講,唔知係咪恨抱孫呢... 同埋... 唔知點解佢會諗住將間房改裝呢??? 我生咗個 BB 都梗係跟我同老公住架啦... 點解佢會諗到同公公住呢????

首頁

尾頁

跳至