夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

民房

一家去泰國旅行,竟然...俾我發現老公去咗叫雞

我是full-time mame ,好不容易省點錢請老公,2yrs BB去泰國旅行!努力計劃行程,希望帶來美好回憶......
5d4n旅程 事發於第二晚一家到pattaya open bar 巳飲了些beer,他很想篤波但因為夜同揍住BB我拒絕了!
回到酒店後, 他想出去resort對面D bar篤波,他說只篤一兩局大概1hr回來........我打點好一切BB又sleep了!換好靚靚睡衣,等老公回來......
發覺巳2hrs多還未返開始担心他安危!!!
怕他飲醉後生意外,始終人生路不熟......又落大雨,好想出去揾佢,又不放心BB一人在resort猶疑了20mins巳經3am
決定出去揾佢......兩邊馬路都不見,附近的bar已closed!
好驚好焦急眼淚已湧出來........
此際我在resort旁的小行有個熟悉的身影行出來
附近有一名女子隔幾個身位而行.....(我當時還未醒覺)
我老公醉到連我也看不見.....我行埋去掌了他兩巴打醒他!
個女子急急腳走到對面的bar(我才醒覺)
我問老公點解喺果到行出來佢話揾7-11買coke
眼前便有間mart.....我叫他帶我去7-11....行到半路他才說揾唔到冇去(大話連篇)........(我開始懷疑但不肯定)
我担心BB所以即刻跑回resort..........心知不妙...好驚 :-(
我繼續問他.....他前言不對後語幾醉咁,佢話返我轉頭唔信佢
忽然俾我發現佢件衫掉轉咗著.........我好驚好驚咁手都震晒攞晏晝同頭先去bar影D相睇 ..........真係......巳經肯定.
我淨係識喊係咁震係咁震 :cry: :cry: :cry: din 咗咁
佢無奈地承認..........氹返我......叫我原諒佢........
我真係接受唔到.....佢話佢都面對唔到自己.....真係飲醉酒矇茶茶唔知做乜無意志力......我離開佢佢就死咗去算..
爭持咗好耐,我叫佢唔好煩我......佢坐喺地瞓咗
我好無助,好痛心,晴天霹靂....邊個幫到我???
離婚???即刻執野返HK???繼續行程???好亂!!!!
我淨係想有人話俾我聽佢情有可諒.......
打LD俾佢個fd(佢都好

珍珠宮

Re: 一家去泰國旅行,老公竟然...去叫雞:(

愛之深~
睇到你既msg都好替你難過~
好地地一個愉快旅程...點知會咁.....
不過你老公都好古怪...人生路不熟都敢自己一個人出去...
令人好懷疑...佢究竟係咪一心想去攪攪震....
我覺得你唔應該問人點...係應該問你自己相信佢ma?!
不過有前科....咁就要睇你比唔比多次機會佢喇~
就算我地點講都冇用...係睇你你點諗law!

複式洋房

Re: 一家去泰國旅行,竟然...俾我發現老公去

什麼也在於一念之間.........

別墅

晤知可以比D乜野意見你,不過希望你晤好咁晤開心啦。

男爵府

我好同情你既遭遇, 亦好明白你既感受, 其實你問咁多問題係多餘, 其實所有野你自己已經有哂答案, 我地班姐妹點講都幫你唔到.......

其實只要問下你自己, 如果你今次原諒你, 你同佢日後既生活會唔會開心先, 如果你覺得佢既遷依百順係可以令你忘記到依件事既話, 咁你就比自己同佢一個機會啦, 你要明白, 離左婚同帶住一個小朋友既女人, o係而家男多女少既社會, 你好難再搵到第2春咖啦 (我同你同一情況), 為左自己同小朋友著想, 你要自己好好諗清楚, 仲有, 睇下你老公有無悔改之心啦, 如果有....就算啦, 你老公比起其他又叫雞又賭既男人黎講已經唔算好衰咖啦, 試下退一步諗下啦

希望你會比到我地好消息!

大宅

睇到你個Message, 都唔知有麥野可以講, 但希望不要太傷心, 事關你有個bb要照顧, 其實我老公都要經常上大陸做野, 有一次幾個男人一齊去泰國玩, 好多朋友都有係我面見講過d負面說話, 有時我父母知佢上左大陸都有d懷疑眼光, 不過我係知同識佢老闆知道有時真係要上大陸見客, 但個心此終有d唔舒服, 最後再想佢都有對家庭盡責, 又對bb同我好好咁都要對佢有信心. 我唔知最終你會掂choice, 但如果你係原諒你老公的話日後不要再提今次件事 (因我朋友個老公之前做錯事佢原諒左佢, 但成日提住, 攪到成個家庭好唔開心)

洋房

Re: 一家去泰國旅行,竟然...俾我發現老公去咗叫雞

唔知講乜好, 不過我贊成其他媽媽講, d問題你自己都知個答案, 唔使其他人講明喇

你可以自己揍得大bb既, 離開佢都okay既, 咁我作為一個女人會支持你既決定,
對我黎講無男人係身邊都無問題, 所以我唔贊成"你而家呢個老公唔算差嫁喇" 呢個諗法, 無男人都唔需要留個除時hurt到自己既係身邊.....
對你好好有可能係自己內疚, 明知一家大細去旅行自己都忍唔住叫雞, 到底係你唔知既情況下叫左幾多次呢 ???

無論點....如果你原諒佢既....
[size=large]你同佢親熱之前記得捉佢去check有無病tailand咁陌生既地方都叫雞, d女仔自己有aids都唔知(前排無線愛之無盡大地講), 要保護自己呀...你自己都唔尊重自己無人會尊重你

洋房

愛之深:
看見你的MSG深感難過,不過好彩你有一位小朋友,我相信他一定可以給你無限的動力. 這一刻我相信你一定很亂,嘗試放鬆自己,(我相信好難,努力...)BB才是你最重要的東西.
努力!努力!
不要為一個傷害你的人,太過傷心...
我們這班好姊妹支持你~
take care :wink: :wink:
:-D :lol: :-D :lol: :-D :lol:

子爵府

好媽媽勳章

lazybones 寫道:
無論點....如果你原諒佢既....
[size=large]你同佢親熱之前記得捉佢去check有無病tailand咁陌生既地方都叫雞, d女仔自己有aids都唔知(前排無線愛之無盡大地講), 要保護自己呀...你自己都唔尊重自己無人會尊重你

絕對同意, 泰國真係好多愛滋雞, 特別遊客區. 你呢排都係唔好同佢行埋, 就算係都要做足安全措施. 仲要留意佢呢排有無病, 例如感"霧"(sorry唔識打), 我睇書講愛滋病早期特徵會好似患感"霧", 要驗血先知中唔中.

伯爵府

2020勳章

男人就係咁架啦!幾好仔既人都會有機會接觸到d咁既野,佢地只要比d豬朋狗友話多兩句...乜野"怕老婆or驚呀?"!佢地就會去攪攪震架啦!
女人要自強,唔好喊...喊係解決唔到問題既!而且你既小朋友要你照顧架麻,指意d男人就乜都死啦!
原諒與否都係你既決定!外人係幫唔到你決定架!
平常心d,唔值得因為佢影響你對小朋友既態度!最緊要表明將來你想點!

子爵府

畀面勳章

愛之深:
唉!酒能亂性.若果為bb想.當然希望你原諒佢.給bb一個完整
"家庭".不如藉着今次要你老公"介"酒la.
只可以比佢喺屋企飲.每次1罐.有"節目"都要你在場先飲得.
小小愚見.
take care..........多d 上bk 傾吓.多個減壓地方.
wait for you

yanau
^.^

別墅

不要再鑽牛角尖吧! 你還有個可愛小寶寶嘛, 最緊要你還相信你先生多少? 你還信他及愛他, 就不用再煩惱, 每人總會有軟弱時候, 學懂寬恕別人, 自己會更開心快樂!
點都好, 一定支持你的
但記住, 全職mama外亦要學東西, 免得只靠人家面色....
前文叫你驗一驗是必須的...但愛滋有空窗期三個月, 你好難留意你先生有無徵狀..如果可以的話, 可向衛生署的愛滋病委員會問下(正式名唔記得), 佢地可以安排你同先生免費驗血..若然你先生肯陪你去, 代表上次可能因為佢醉倒才發生.. :-|

複式洋房

由 lazybones 於 2005-02-27 12:27:37

所以我唔贊成"你而家呢個老公唔算差嫁喇" 呢個諗法, 無男人都唔需要留個除時hurt到自己既係身邊.....
對你好好有可能係自己內疚, 明知一家大細去旅行自己都忍唔住叫雞, 到底係你唔知既情況下叫左幾多次呢 ??

I agree, I suspect his intention to have the urge to go out play snooker alone at late night in Thailand. He should have no friends there, why he would want to leave you and the baby alone in resort and go out by himself?????

This is unbelievable, I don't think any BK mums or girls can bear this. Come on, I paid and planned a trip for a family to enjoy and he could just go out and do such thing!!!!

I hope you will choose the best way to make yourself feel what you really want. If you can forgive him, then you better try not to mention this ever again, but I doubt anyone can do this. If you can't forget this then it's better leave then stay. The main point is what make you still hold a believe or trust for him in the future?

民房

愛之深
睇倒你既message~眼紅紅~好想喊~好難過!
酒後亂性~唔係籍口~酒醉仲有3分醒係真既~做過咩佢都知~點會唔可以懸崖勒馬?最過份就係一家三口高高興興咁去緊旅行~都可以做出呢d咁既事~唔值得原諒!!就算佢一向係好好先生又點~已經扣到負晒分!
講真~如果我老公去叫雞~我係一世都唔會原諒佢~我係過唔倒自己o個關~就算嚮番一齊~我都唔會忘記佢同過另一個女人一齊~
聽你講你老公唔係第一次添~
不過每個人既睇法都唔同~看得出你很愛你老公~你亦很痛苦~我地比左意見你~但最後你都要好好自己靜靜諗下~你想點?你會唔會一直比條刺困擾住?你係咪真係會原諒倒你老公?希望你好快脫離痛苦~開開心心!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

愛之深,

你家陣仲話佢對你同bb都好好, 其實你都仲係愛你老公既, 你試下同佢"約法三章", 要佢"戒酒"同埋唔好再玩女人。

如果再有下次, 一定唔會"原諒佢"!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

好老公就唔會去嫖, 嫖完仲唔抺咀. 一而再, 再而三, 你都忍, 表示你默許這行為?!
願主與你們同在,也與你的心靈同在!

別墅

男人都是這樣的嗎,睇你的message時,完全感到你的無助,但如mrs.chan說:好老公就唔會去嫖, 嫖完仲唔抺咀. 一而再, 再而三, 你都忍, 表示你默許這行為?! ?-(

男爵府

老實講..如果我係你..我都唔知點算...我諗我未必忍到個旅程完我就返左香港.....點解男人往往都係要咁...好既係咁衰既係咁...真係令人傷心...做女人真係要自愛自強...我對你有無限量既支持.....

別墅

好唔開心呀!點解 d 男人咁架....

完完全全feel到你矛盾的心情...
其實真係好難決澤??
但係....錯一次....原諒一次...再錯....都再原諒...
咁?即係點啊?
如果係我...錯一次對我黎講,已經係一個太大的傷害!
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

民房

真係好多謝你哋嘅意見同支持
好細個巳知冇貓唔食魚嘅道理
但個個女人都天真地認為自己個老公例外
以前白姐姐同宜家絕情雙joe都話~
10個有9個半男人都去召妓 :evil:
召妓唔代表唔愛老婆唔愛家庭,嗰半個唔召妓係孤寒or潔癖
但佢地都有佢方法例如一夜情or處女......
只係次數問題.....唔知唔代表佢冇............
覺得不可思議...........男人真係好恐怖 :evil:
貼解男人喺性方面唔可以重一而終.........咁自私咁濫交
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
我並冇啞忍或默許.............
只係大家仍相愛.............如果佢不嬲都唔好我唔駛咁煩......
只係要罰佢之餘又對我傷害冇咁大嘅決定
(仍1516):cry:

首頁
12345...6

尾頁

跳至
熱門主題