興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

洋房

DVD-RW燒碟機一問?

我想買DVD-RW機 ,買PIONEER / LITEON邊隻好?
有無其他好既選擇(咩型號)...THXTHX""

禁止訪問

Re: DVD-RW燒碟機一問?

該用戶已被刪除

洋房

Pioneer is better but more expensive. Liteon is cheaper.

民房

pioneer 較貴,LG 同 Liteon就平d,睇下你budget啦
:hammer: :hammer: :hammer: The LORD is my shepherd; I shall not want. Psalms 23:1

大宅

I suggest you to buy LG / NEC.
Speed : >= 8x

侯爵府

畀面勳章

最新pioneer DVR-A09XL(6x/6x+-R DL) $890
asus(pioneer oem)DRW 1608p(same as pioneer) $790

lite on / lg 未出到咁強,但價錢會平好多~
:wink:

洋房

很煩腦懊~~~
PIONEER__DVR-A09XL ($ 貴)
ASUS__DRW-1608P ($ 貴)
LITEON__SOHW-1693S ($ 唔知)
LITEON__SOHW-1673S
LG__GSA-4163B
NEC_ND-3520A

上面邊部好呢??
該用戶已被刪除

洋房

茵茵 寫道:
wawa11
都係o弟你實際需要喇, 價錢可以look look here

通常寫+ R 既DVD都有16x, -R 都有8x.
你一般DVD copy DVD就唔使o弟其他喇, 不過諗諗需唔需要燒double layer,燒得多點都壞得快

我想要部咩都燒得(+/-R,+/-RW,+/-R DL )DVD-RAM可以唔洗...
有咩牌子既機係比較多人用D同穩定架?
而家出面買+/-R DL 8.5GB一隻碟要幾$ ?

複式洋房

想買external的, any好介紹?
大約幾錢? 係咪好簡單plug-in就得架勒?

(我乜都唔識的, 只係想買部機back up PC內的相&短片, 但又唔想拎部機去砌咁煩, 同埋驚會無左harddisk內的資料. 請多多指教.)

複式洋房

通常寫+ R 既DVD都有16x, -R 都有8x.

LG's 4163B is both 16X + - R

你一般DVD copy DVD就唔使o弟其他喇, 不過諗諗需唔需要燒double layer,燒得多點都壞得快

Agreed! DL is slow and the disk is very expensive... heard that its $3x each while normal +/-R disk is $3.3 each.
囝囝,囝囝,我有兩個囝囝。

洋房

LG's 4163B 幾錢?? ?-(

首頁

尾頁

跳至