跳至

首頁

尾頁

大宅

如題
通常幫我做d乜幾錢?
過夜?放星期日?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

朝9晚5 OR 6, 5日, 大概8-9千...
煲嘢你食, 同BB沖涼餵奶...
唔會做其他家務, 包括洗BB衫!

過夜/無假放另議~

公爵府

我之前在自己屋苑請, 隔離座, 連大堂都不用出
$50 一個鐘, 但她話要再另加每日$20午飯$, 來到才說, 勁唔like, 如幫你買餸當半個鐘計, 又話要完job後比封利是她
工作:
照顧bb, 幫我& bb洗衫~手洗 ~ 我99唔準我d衫放入洗衣機洗, 話唔可以同她 & 她個仔d衫一起洗 (唉! 間屋是我的, 電費都是我交的, 用自己的東西都唔得)
煮飯
同我傾計 (坐月期間, 99聽電話都話唔得, 所以陪月是bb以外, 唯一傾訴對象)
陪我去健康院

所以要找個順眼的, 最好有人介紹
(我陪月叫我唔好餵人奶 & 用薑皮水沖涼12日就可以, short 的)

子爵府

原帖由 cocoworld82 於 09-11-16 14:21 發表
如題
通常幫我做d乜幾錢?
過夜?放星期日?

你几時due date??我个陪月$11000 - $12000, 朝9晚5,返6日,星期日假期,会照顧bb各样,煮適合既餸菜,湯水,熬品等,会洗bb衫,煲水比我沖凉,etc

check pm ah.

大宅

有個問題係我新年期間生,咁會唔會搵唔到人or貴D架?
我2月10 or 13日預產期呀

我睇緊循道衛理間野,有無人試過?

公爵府

原帖由 cocoworld82 於 09-11-17 11:14 發表

要預早book定, 假期要再傾價錢

男爵府

畀面勳章

我都要請呀, 不過勁難請。我都問緊循道, 佢地比左幾個我見, 都唔太十分o岩。

最好有媽咪用過就最好啦。

我o係3月尾, 即你生完個零月後, 你搵到順便介紹埋比我就fit啦...heee..

我想要兩個月呀~~

原帖由 cocoworld82 於 09-11-17 11:14 發表

公爵府

你們老公真 你們

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 DalaDala 於 09-11-17 11:56 發表
我都要請呀, 不過勁難請。我都問緊循道, 佢地比左幾個我見, 都唔太十分o岩。

我o係3月尾, 即你生完個零月後, 你搵到順便介紹埋比我就fit啦...heee..

我想要兩個月呀~~

...

問咗, 姨姨應該OK...
俾咗你TEL佢, 佢遲啲會 你~

大宅

佢點樣俾你揀架?
原帖由 DalaDala 於 09-11-17 11:56 發表

我想要兩個月呀~~

...

大宅

Cammy,其實醫師係咪唔得閒呀?佢會唔會幫到忙呢?
原帖由 Cammy3007 於 09-11-17 12:13 發表
你們老公真 你們

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

小高B好醒喎

王國長老

原帖由 cocoworld82 於 09-11-17 13:54 發表
Cammy,其實醫師係咪唔得閒呀?佢會唔會幫到忙呢?

Cammy個醫師唔會陪月㗎喎 mouth:mouth:

男爵府

畀面勳章

佢會打比你, 話你知有個陪月員可以見, 佢唔會講好多資料你聽, 但係你可以主動問, 佢都會答。跟住佢會問你咩時間方便見。佢約好後會留對方名同電話, 到時到候見就ok。之後佢會打番比你佢ok唔ok。

我之前見過一個ok, 但係好多野講。我就同循道講話想再見下先。點知之後o個個屋企有事, 拖左我2個星期, 最後都冇出現。我再約左第二, 但係唔ok。諗住要番第一個, 佢已經有job啦, 幾快手!

你早過我, 你快d打去問下啦。佢地唔收agent費, 平好多。

原帖由 cocoworld82 於 09-11-17 13:52 發表
佢點樣俾你揀架?

男爵府

畀面勳章

萬萬個多謝呀~~~~~

希望佢快d打黎啦, 好心急呀~~

原帖由 小倩 於 09-11-17 12:59 發表

問咗, 姨姨應該OK...
俾咗你TEL佢, 佢遲啲會 你~

男爵府

畀面勳章

鬼叫阿大麻煩, 工人又唔可以multi-tasks咩。佢自己都唔想冇啖好食嘛...都係一兩個月o者。

原帖由 Cammy3007 於 09-11-17 12:13 發表
你們老公真 你們

王國長老

原帖由 DalaDala 於 09-11-17 15:48 發表
鬼叫阿大麻煩, 工人又唔可以multi-tasks咩。佢自己都唔想冇啖好食嘛...都係一兩個月o者。

姨姨記得阿大呀...
嗰陣我同佢講豬弟個朋友仔食嘢好差, 介紹咗佢去嬰園~
今次一講嬰園同學仔, 姨姨就問係咪唔多食嘢嗰個呀...
如果你哋傾得成接job, 佢或者會指點埋muk ling嘅飲食

男爵府

畀面勳章

佢又幾好記性喎...而家muk ling不知食幾多野, 都係多得嬰園咋。

真係麻煩你阿小倩。呢個姨姨收得貴唔貴呀?

原帖由 小倩 於 09-11-17 15:59 發表

姨姨記得阿大呀...
嗰陣我同佢講豬弟個朋友仔食嘢好差, 介紹咗佢去嬰園~
今次一講嬰園同學仔, 姨姨就問係咪唔多食嘢嗰個呀...
如果你哋傾得成接job, 佢或者會指點埋muk ling嘅飲食 ...

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 小倩 於 09-11-17 14:23 發表

Cammy個醫師唔會陪月㗎喎 mouth:mouth:

醫師好似............

王國長老

原帖由 DalaDala 於 09-11-17 16:42 發表
佢又幾好記性喎...而家muk ling不知食幾多野, 都係多得嬰園咋。

真係麻煩你阿小倩。呢個姨姨收得貴唔貴呀?

我嗰陣係街坊價, 我唔知市價行情喎...
應該可以商量嘅

首頁

尾頁

跳至