親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

qooqoofan,

初時plan都類似你這樣, 就係唔想駛時間, 所以一氣過玩, 一氣過relax, 跟住返香港.

原帖由 qooqoofans 於 10-4-26 12:34 發表
Hi Twinsmother
我都plan緊暑假去民丹島 + 新加坡, 我地有4個大人, 2 個小朋友 (5yrs & 10 yrs).
頭2晚會係sentosa
跟住會去 bintan住2晚,
之後出反singapore 都係住2晚
你地個行程係點, 可否share 吓? ...

別墅

我已book咗 21-25 Jul 嘅hotel & air ticket package啦! 如果打算暑假去Singapore 就要快Dbook 啦!
因為我check 咗星航 由 8 Jul to 18Jul 出發(之後日子無問),所有am flight 都full 曬,而CX好多am flight for 出發 or pm flight for back to HK 都full (best time),所以我嘅期都要一改再改, 所有如果想暑假去Singapore嘅媽咪要留意,免失預算

另外,想請問我需唔需要宜家就book US 嘅入場券呢??

水晶宮

TwinsMother,
原來你去玩9日8夜, 西利呀.
行李方面, 你帶定一兩個回鄉袋,
如果去 Bintan 時行李過重,
就即時執執, 放d物品落去回鄉袋度
唔洗 overload.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi

想請問我需唔需要宜家就book US 嘅入場券呢?? 我都想知啊, 因我都係7月中出發!
原帖由 樂B媽媽 於 10-4-26 17:02 發表
我已book咗 21-25 Jul 嘅hotel & air ticket package啦! 如果打算暑假去Singapore 就要快Dbook 啦!
因為我check 咗星航 由 8 Jul to 18Jul 出發(之後日子無問),所有am flight 都full 曬,而CX好多am f ...

男爵府

唉......係喎! 準備回鄉袋!

原帖由 birdbird 於 10-4-26 18:08 發表
TwinsMother,
原來你去玩9日8夜, 西利呀.
行李方面, 你帶定一兩個回鄉袋,
如果去 Bintan 時行李過重,
就即時執執, 放d物品落去回鄉袋度
唔洗 overload.

男爵府

我都係暑假去民丹島 + 新加坡,
你地book o左酒店未 ??
邊間好呀??
想方便o的,
我都係2大人2小童 (3 and 7 歲)

都唔知邊間好,
我去 13日

原帖由 qooqoofans 於 10-4-26 12:34 發表
Hi Twinsmother
我都plan緊暑假去民丹島 + 新加坡, 我地有4個大人, 2 個小朋友 (5yrs & 10 yrs).
頭2晚會係sentosa
跟住會去 bintan住2晚,
之後出反singapore 都係住2晚
你地個行程係點, 可否share 吓? ...

別墅

大家好,我已book了七月中去新加坡的43package,兩大人及兩小朋友(3歲及4.5),由於是第一次帶兩小朋友自由行,心情十分緊張,希望有人可以幫下我解答問題啦.
我地全程住聖淘沙,因為同兩小朋友一齊,我地唔想搭MRT轉車等,請問:
1) 1) 如果由聖淘沙搭的士去Singapore Zoo來回大約幾錢?
2) 2) 如果由聖淘沙搭時士去Suntec City大約幾錢,係唔係好遠?
3) 3) 我地想坐覽車上the Jewel Box,有無人坐過?
4) 4) 新加坡截的士容易嗎?
謝謝

男爵府

去 Bintan 時行李過重會點 ??

原帖由 TwinsMother 於 10-4-27 11:05 發表
唉......係喎! 準備回鄉袋!

大宅

請問有冇人住過 Sentosa Resort & Spa Hotel? 間酒店ok嗎?

首頁

尾頁

跳至