親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

birdbird,

哈哈! 我們咁近居然要上網問你.

1) 請問下wildwild wet 還有無水泡借或租 ?
2) 坐完MRT轉幾號巴士到wild wild wet ?

Thanks!

男爵府

birdbird,

thanks a lot! 暫時都無問題, 有問題一定CALL你!

我真的好耐無上呢樹! 係因為想知道多D有關新加坡資料, 才走上來LOOK LOOK.

你多數由星加坡坐船去邊樹玩 ?

原帖由 birdbird 於 10-4-24 14:59 發表

TwinsMother,
好耐唔見你出現呀! 有問題, 可以 call 我嘛.
1) Wild Wild Wet 入面係有水泡, 不過d水泡個樣唔係比人用黎游水, 係比人用黎坐呀, 玩呀咁.

2) 去 Wild Wild Wet, 在 Pasir Ris MRT 有幾個方法:
(a) ...

男爵府

Birdbird,
今次我都打算去BINTAN, 初是預計玩4晚, 但好似無左與海豚暢泳, 係咪呀 ? 所以又預計只停留2晚, 多D時間留SINGAPORE玩. 另BINTAN有無好介紹及要注意什麼 ? 船票你去到碼頭才定, 還是係網定好才去到拿呢?

原帖由 birdbird 於 10-4-24 21:47 發表

TwinsMother
我有一次在星加坡上o左香港人好熟識的 '處女星號' 玩 o左2晚 (隻船由星出發去馬來西亞 Port Klang停一陣, 跟住番星加坡), 另一次就從星加坡坐船去印尼的 Bintan玩4晚 (一個鐘頭船, 好似我地香港人坐船 ...

男爵府

Thanks Birdbird!

你d資料好詳盡, 唔講真唔知一件行李唔可以超出20kg, 我d全部大喼來添.

原帖由 birdbird 於 10-4-25 20:45 發表

雖則我去過 Bintan, 但係除o左佢個碼頭之外, 我冇去過其他地方, 因為我全程都係留在酒店玩, 我連套來回船票都係由酒店幫我book.

如果你自己 book船票, 你最好在網上book o左先, 因為都幾 full, 到 ...

男爵府

qooqoofan,

我們機票己定, 但酒店未Book.

預計落機會住Sentosa裡酒店六晚 + Bintan住二晚 共九日八晚.
暫定Singapore行程
1) Sentosa
2) Wild Wild Wet
3) Day & Night Zoo
4) 環球影城
5) Singapore Flyer + Singapore River Crusie + 魚尾師 +夜晚到老巴剎
6) 書城 (未必去, 怕買多數過重, 又唔方便到bintan)

7) Bintan Relax
8) Bintan Relax

9) Check Oout

原帖由 qooqoofans 於 10-4-26 12:34 發表
Hi Twinsmother
我都plan緊暑假去民丹島 + 新加坡, 我地有4個大人, 2 個小朋友 (5yrs & 10 yrs).
頭2晚會係sentosa
跟住會去 bintan住2晚,
之後出反singapore 都係住2晚
你地個行程係點, 可否share 吓? ...

男爵府

qooqoofan,

初時plan都類似你這樣, 就係唔想駛時間, 所以一氣過玩, 一氣過relax, 跟住返香港.

原帖由 qooqoofans 於 10-4-26 12:34 發表
Hi Twinsmother
我都plan緊暑假去民丹島 + 新加坡, 我地有4個大人, 2 個小朋友 (5yrs & 10 yrs).
頭2晚會係sentosa
跟住會去 bintan住2晚,
之後出反singapore 都係住2晚
你地個行程係點, 可否share 吓? ...

男爵府

唉......係喎! 準備回鄉袋!

原帖由 birdbird 於 10-4-26 18:08 發表
原來你去玩9日8夜, 西利呀.
行李方面, 你帶定一兩個回鄉袋,
如果去 Bintan 時行李過重,
就即時執執, 放d物品落去回鄉袋度
唔洗 overload.

首頁

尾頁

跳至