跳至

首頁

尾頁

大宅

其實bb咩都唔識,只會在心情好時wave byebye 同flying kiss,都唔知有咩好in,過兩日就係啦,總之我希望佢訓醒之後先去in,如果唔係都無計,即係同間幼稚園無緣啦 ,in完再報告
仲有無人要去interview 呀?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

請問去邊間in n1呀

大宅

我bb都係今個星期六interview12pm,但系12pm系佢nap既時間,希望佢果日ok啦!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

大宅

原帖由 kwai_nam 於 09-11-18 16:06 發表
我bb都係今個星期六interview12pm,但系12pm系佢nap既時間,希望佢果日ok啦!

SAME HERE,所以我希望可以整到佢早D訓,訓醒先出發

大宅

原帖由 joeywongmy 於 09-11-18 20:38 發表
我星期六同星期一都係11:45要in
星期一仲要請假添

嘩...有兩間IN...好忙呀

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

咦, 到底大家係咪IN同一間呀? 我囝囝星期六都要去IN沙田廣場好時光 呀...
本來係11:15, 但我改咗9:15...
唉, 我個仔仲一舊飯啦, 之前都會做同講BYEBYE, 依家又唔講...最多只識叫MOMMOM, MAMA...有玩具玩就咩都唔識唔理啦...

原帖由 chikkee 於 09-11-18 22:54 發表

嘩...有兩間IN...好忙呀

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我冇報box hill呀...因太遠, 我唔係好想入馬鞍山...
其實好時光口碑好似唔係太好, 但勝在地點方便...見咗先算啦...

原帖由 joeywongmy 於 09-11-19 12:54 發表
我星期六IN好時光
星期一IN博士山

其實好時光都同我講左主要IN父母
因為BB而家都係乜都唔識
不過佢話接觸得多BB
只要見下BB都知佢大約情況喎
所以我都唔係好怕既 ...

大宅

原帖由 高齡產婦 於 09-11-19 11:00 發表
咦, 到底大家係咪IN同一間呀? 我囝囝星期六都要去IN沙田廣場好時光 呀...
本來係11:15, 但我改咗9:15...
唉, 我個仔仲一舊飯啦, 之前都會做同講BYEBYE, 依家又唔講...最多只識叫MOMMOM, MAMA...有玩具玩就咩都唔識 ...

我去IN 方方樂趣,都係因為交通方便... 其實唔知間學校點..

複式洋房

回覆 1# chikkee 的文章

我個bb都下星期四都係要去interview, 係馬灣啟思, 我唔係好緊張, 當去玩下, 等bb習慣同陌生人交流下.

大宅

原帖由 WingniBB 於 09-11-19 16:37 發表
我個bb都下星期四都係要去interview, 係馬灣啟思, 我唔係好緊張, 當去玩下, 等bb習慣同陌生人交流下.

九龍塘啟思一早覆左我唔收細仔,有位先會再in插班..

大宅

wingnibb,做咩你走去馬灣幫阿囡報名嘅?你果邊無心水學校?

大宅

上星期IN左一間..收埋~細仔都收..唔知係唔係冇人讀呢

大宅

叻叻勳章

原帖由 WingniBB 於 09-11-19 16:37 發表

由你屋企去雖然坐船唔係太耐, 但係bb ok嗎? 因為要每日坐船返學~

民房

MA WAN 啓思有咩特別?要特登入去!

複式洋房

有邊間收咗? interview 問咩?

原帖由 杏李子 於 09-11-20 10:25 發表
上星期IN左一間..收埋~細仔都收..唔知係唔係冇人讀呢

大宅

上晝剛剛去完interview,囝囝平時上午要有1.5hr 小睡,但今朝就無訓到,不能集中精神.
內容:
1)一個籃有蘋果,香蕉,士多啤梨同車厘子,問BB係咩黎.
反應:我個仔緊係唔識啦.
2)於是叫BB拿籃中的生果俾媽咪同爸爸
反應:拿到一半就兩頭擰.
3)有一個有4個圖形的木板,老師取出兩個圖形叫囝囝放回去
反應:放左之後又自己拿出來玩.
4)由布袋中取出物件,如車,杯..看BB識唔識得玩.
反應:隻杯用來敲桌,車就用來推,但當然拿住個波波唔識得look俾老師.
5)問body parts.
反應:起初老師問眼睛在哪裡,BB無反應,之後我用英文問多一次,無反應,爸爸問BB,where is your nose,BB突然清醒,指住nose,之後問eyes,又指到(其實佢最叻都只係指鼻,其他都唔係次次得),之後ears又得,tongue又開口指脷,真係好神奇
無咩問題問家長,只係問我BB識講咩單字,咪係ma,dad,咁多,之後就走啦
其實間校舍好舊,難怪話40年校慶,不過乾淨同算大,C6話好似我地讀幼稚園的佈置,好有親切感

大宅

好媽媽勳章

i took my son to interview, total 2 KG. his performance ... i can't say bad becoz he is only playing his toys... ignoring all other toys and what teacher says... so, i guess both KG wont take him gar la.

he is totally "a piece of rice".

大宅

好媽媽勳章

forget to say, KG are:-

1. st. anna at taikoo shing
2. 北角衛理堂

首頁

尾頁

跳至