跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2005年11月媽媽 -- 入來傾下

希望妳們做個開心的孕媽媽
好好享受現在與胎兒心靈相連的感覺
媽咪開心BB感覺到架
祝你們生產順利
加油! 加油! 加油! 加油!

男爵府

ADDFISH

在網上偶然見到的, 可能適合你睇, 有關你的瘤~~

http://www.obsgyn.net/cgi-bin/fm/showquestion.asp?fldAuto=66&fname=懷孕問題&furl=2

子爵府

to: hialice
thks a lot for yr info! 真係個case 都同我一樣, 真係好多謝你的有心,,,多謝你呀..
我就安胎安左第3日, 唔怕, 有人陪你....
開心d, 我0甘論盡都保持心情開朗, 成日0甘諗, 係你就你,..知無, 做母親係偉大架啦...heheh

你以前既野唔好再諗啦..過去就去,,前望將來...

諗番起我第一胎我都安胎左2個月,,,,大家真係俾心機, 真係訓床訓到悶又腰痛...不過辛苦既時間好快會過去架

我以家最擔心安完胎第一日返工既日子, 唁知老細又搵招數罵我....唉

大宅

我都係11月媽媽呀。第三胎啦。星期一先去睇醫生。多多指教!

耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jen
恭喜你呀! 而家肯生三個既媽咪真係唔多, 好厲害. 你係咪剛剛驗到呀? 幾 wk?

男爵府

Addfish

知多d, 安心d, 你會冇事的~~ :-P

大宅

w_y

我係剛剛驗到呀,應該係4wk啦。其實我本來都只係想生二個,不過第二個女有d問題,早產之後細菌感梁反左天家,咪生第三個去陪伴阿仔成長。阿仔都兩歲三個月啦。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

公爵府

jen
我都覺得生一個佢會好悶, 有個伴一齊長大, 個性都會好 d.

我呢一兩日胃口開始差, 反胃嚴重左, 不過都仲未嘔得出, 我好變態, 好想自己快 d 嘔多 d, 證明個bb 夠健康呀!

男爵府

w_y

我都係呢個禮拜胃口唔係幾好, 我都仲未嘔過, 呢兩日肚仔對落的地方陰陰痛, 我好擔心呀~~

大宅

Hello all sister

Can i join?

大宅

Jen,
我都過黎恭喜你先,今早收到你pm真係為你高慶呀,我地一齊努力呀,祝你生個健康bb,一切順利呀

子爵府

hialice,
你幾時去羅e生呀? 我星期一去覆診, 睇下撞唔撞到你呀..
今日訓左第2日床, 真係有d 悶, 不過一諗有11月mama 同你陪緊我一起訓床, 有伴, 心情又唔同..heheh

公爵府

hialice
唔好擔心, 無再見紅都應該唔使咁驚, 我差唔多日日都有肚仔少少痛, 我諗好正常既, bb 發育緊呀, 多多休息, 下次你去醫生度就會見到佢好健康既心跳.
我而家只係想食酸野咋, 唔想食咸野. ?-(

sally1
歡迎你呀, 你呢幾日好嗎?

男爵府

Addfish: 我星期六就睇醫生呀, 睇完醫生後互相交換情報啦! :mrgreen:

w_y: 我依家好鍾意食麵包, 簡直係無包不歡

sally1: 你有左幾週呀?

洋房

好想快d到下星期二見e生,
見到BB心跳, 我的心才會定下來.

我現在7week多, 胃口幾好,
不過, 就成日感到胃脹和有少少谷胸.
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10715;107/st/20020627/n/Felix/dt/12/k/7451/age.png[/img]

大宅

w_y
小朋友有伴真係開心好多。每次見到我個仔同d老表玩就好想快d生多個。有伴的小朋友一般都易d同人相處。

Kitty&mimmy
多謝你呀。再有bb都有d憂心。一般孕婦都憂心bb健康,可況有過唔好的經歷?不過我會倚靠天上的父,佢掌管一切嘛!

hialice
肚對落陰陰痛應該正常的,不用擔心。

大宅

w_y
我同honey傾過最終決定生個bb出來啦.
其實我都想生多個不過就無想過咁快.
係呀.我book左胡醫生啦不過要成4/4要有得睇.

大宅

hialice
我有左5個weeks啦.
重成日好想"牛"但又"牛"唔出來

公爵府

hialice
我驚便秘, 平時都去得唔係咁多, 所以有左就食多好多菜, 朝朝食麥包, 呢幾日反胃就將 d 麥包放入杯奶度浸林, 當飲藥咁 "骨" 左佢.

sally1
好囉好囉, bb 係最好既禮物, 梗係要開開心心咁迎接佢啦. 胡醫生真係好多人, 尤其係你中間仲隔左個復活節假期. 我聽日會見佢, 真係緊張.

男爵府

w_y

我呢個禮拜都有D便秘的情況, 我已經吃好多水果(柑 & apple), 但係都去唔到好多...個肚成日好漲, 好辛苦~~

首頁

尾頁

跳至