單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛步入單親, 仔女有自己的活動, 有時覺得好孤獨!

民房

我都係啦, 仔大女大(中學), 自己年紀又大0既單親媽媽!

2月就第一次上家事法庭,會做單親媽。
仔女當然有自己的活動, 但時時要我為他們料理兩餐,忙得不可開交! 那來時間孤獨?

等待驗證會員

我個仔今年都升F.1, 星期六又全日去爸爸同我外家度, 雖然我私人時間係多左, 但做完家務, 打點兩餐, 上bk回下post, 真係唔覺得悶同孤獨law, 或者呢個同我性格唔中意熱鬧有關呱!

你得閒上多d bk, 同其他mami傾下計, 就唔會覺得孤獨架la

等待驗證會員

我個仔今年係FORM I 仔,我同亞仔已經行緊條單親路.之前為咗個家,只會識得番工放工,好少朋友,但現在唔會囉!
多D上BK,同D SISTER 傾吓計,另外又番吓學,又識吓D同學仔.反而現在係最多朋友的時刻.又會計劃一吓黎緊自己條路点樣行,雖然好似好遲咁,但唔緊要,起碼試過吓,對得住自己有餘.

複式洋房

我同你一樣, 以前只會識得番工放工, 但今年又失業, 又失婚, 突然好似好孤獨!

原帖由 veronica0731 於 09-11-28 18:17 發表
我個仔今年係FORM I 仔,我同亞仔已經行緊條單親路.之前為咗個家,只會識得番工放工,好少朋友,但現在唔會囉!
多D上BK,同D SISTER 傾吓計,另外又番吓學,又識吓D同學仔.反而現在係最多朋友的時刻.又會計劃一吓黎緊自己條 ...

等待驗證會員

原帖由 哈哈 於 09-11-29 00:34 發表
我同你一樣, 以前只會識得番工放工, 但今年又失業, 又失婚, 突然好似好孤獨!

E,好似wow!!
我都係係一年前,自己身癢,就去resign咗份工,咁幾個月後,隻衰公走埋,都係一年內發生的事,好鬼黑妹.
希望,D衰嘢快D走晒,D好嘢都應該黎緊嘩!?

複式洋房

我都覺得我應該去學d野, 但總提唔起勁!

等待驗證會員

原帖由 哈哈 於 09-11-29 00:52 發表
我都覺得我應該去學d野, 但總提唔起勁!

可能要等妳心情平復番D,先去番學會比較好D!

如果那時候,我好快咁去番學,D同學仔會成日見到我鼻紅紅,咁就唔好啦!所以我都係等了差不多二個多月之後才去番學.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我致鬼老餅

今年個仔讀中三, 依家煩緊明年選科, 今年44啦, 仲有2個月就45啦, 係咪我最老餅?

複式洋房

我39, 不過個仔大過你個仔, 個女就剛上中學!

想翻學, 不過唔知學咩好!

大宅

我係單親爸,個女15,中4,最老餅係我...47mouth:

男爵府

你地仲咩鬥~老餅~呀......

我個女今年都係中一, 不過, 我都仲係叫佢做BB架!
點都好啦, 小朋友遲早都會有自己既小天地架喇!
我已經慢慢灌輸緊自己要慢慢放手喇!

我都係對住部電腦過日晨咋, 又係提唔起勁去學野...
遲d會養番隻可愛貓貓, 相信唔會孤獨lu.....

等待驗證會員

原帖由 哈哈 於 09-11-29 12:42 發表

哈哈,
我大過妳,我剛剛先讀完再培訓課程,

等待驗證會員

原帖由 哈哈 於 09-11-29 12:42 發表

哈哈,
我剛剛先讀完再培訓課程,係政府搞的,所以唔洗比錢去讀,如果讀全日的,還有少少的津貼.(約千多元),我自己覺得如為了想學嘢,係幾好ka.
比條link你睇吓有無嘢有興趣呀!?因有些課程,唔係立即可以上堂的!報得黎差不多喇!
http://course.erb.org/

複式洋房

幣! 唔夠老餅tim. 咁我鬥d仔女最老餅la, 我個仔最老~17

veronica0731
唔該哂! 人好懶, 又唔想再學d學術性0既野, 勞碌左咁多年突然間停左, 再提唔起勁學d為打工而學0既野, 不過都有興趣學吓做陪月, 聽講幾好搵!

等待驗證會員

原帖由 哈哈 於 09-11-29 17:20 發表
幣! 唔夠老餅tim. 咁我鬥d仔女最老餅la, 我個仔最老~17

veronica0731
唔該哂! 人好懶, 又唔想再學d學術性0既野, 勞碌左咁多年突然間停左, 再提唔起勁學d為打工而學0既野, 不過都有興趣學吓做陪月, 聽講 ...

多D上黎BK,同D sister傾吓計,時間會過得快D!

伯爵府

畀面勳章

原帖由 catfitfit 於 09-11-29 12:34 發表
今年個仔讀中三, 依家煩緊明年選科, 今年44啦, 仲有2個月就45啦, 係咪我最老餅?

Hi! Catfitfit,
我個仔今年讀中二, 即行山嗰日咁多個仔, 最大嗰個呢. 你今年遇到的選科煩惱, 即明年論到我了, 到時要請教你的心得. 年齡只係一個數字, 最緊要是心態. 預祝你生日快樂.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Chunma8083,

唉, 今年生日應該唔係好快樂, 因為在生日之前嘅六日, 應該要上庭.

Anyway, 好多謝你呀.

等待驗證會員

原帖由 catfitfit 於 09-11-30 10:22 發表
Chunma8083,

唉, 今年生日應該唔係好快樂, 因為在生日之前嘅六日, 應該要上庭.

Anyway, 好多謝你呀.

Catfitfit,
唔好諗咁多喇!船到橋頭自然直,天跌落黎我哋大家當被come(唔好意思,隻字唔隻打),
我都係到預祝妳

複式洋房

catfitfit

預祝妳生日快樂!

首頁

尾頁

跳至