自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

唉, 點解 d 人成日話愛情係兩個人o既事、無分對或錯, 我覺得佢地真係唔成熟, 根本唔明咩叫愛......

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

由Angie(針對角色)個口請出黎,真係好白痴,佢自己都可以話個人既事,一元有老婆仔女,咁就唔係單單兩個人既事啦!

水晶宮

畀面勳章

因為果d人晌度為自已所做嘅野辯護同死撐囉

..........

原帖由 mymarigold 於 09-11-27 23:05 發表
唉, 點解 d 人成日話愛情係兩個人o既事、無分對或錯, 我覺得佢地真係唔成熟, 根本唔明咩叫愛......

子爵府

哂氣~~!我覺得靚靚講果段野最正~!!呢d係好唔成熟既行為~!咁大個人..唔係一句兩個人既事就可以大哂~!!要顧及身邊人既感受架嘛!!更何況依家人地係有對仔女呢?最黑人憎佢好似覺得自己係好慘咁.!!頂呢個角色唔順~!都成咁大個人喇~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

就算2位都係single都唔係2個人既事啦! 講呢番說話既人,佢個思想可能停係15-6歲!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 mymarigold 於 09-11-27 23:05 發表

如果對方已婚當然會有所顧慮啦,你勾人老公係道德上已經係錯,拆散人地家庭將來點面對人地既子女及家人呀??

大宅

我覺得愛情真係兩個人嘅事,不過愛唔代表擁有,知道彼此生活得幸福快樂就好了。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢套戲我一集都未睇過, 不過對呢句說話 "愛情係兩個人o既事、無分對或錯"我不嬲都覺得好"un"耳, esp出自d婚外情嘅奸夫淫婦口:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

正如一D想自殺或自暴自棄嘅人,
成日話我死我事一樣。

珍珠宮

當時rene已經好清楚向angie 的愛情論反擊, 所以我亦唔打多次, 我覺得講得好好

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

she only want to make excuses for what she has done, otherwise she would feel guilty ga.
By making excuses, she successfully made herself believe that what she did is right.....which means she is lying to herself.

別墅

公爵府

牛年勳章

原帖由 Elefant老婆 於 09-11-27 23:34 發表
正如一D想自殺或自暴自棄嘅人,
成日話我死我事一樣。

好正斗的比喻~~
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

公爵府

牛年勳章

原帖由 goat 於 09-11-27 23:36 發表
當時rene已經好清楚向angie 的愛情論反擊, 所以我亦唔打多次, 我覺得講得好好

講黎睇下喇~~ 我冇乜睇呢套戲, 但好想知佢點炳佢? btw, 邊個係rene?
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

瑪瑙宮

好媽媽勳章

呢套野最有問題就係呢個 angie , 仲話係律 c 真係超低能 !

最 c 憎佢個 blog ..... 咩鬼愛在偷戀蔓延時

不過今晚令令同 2 哥場戲, 佢做得好好

原帖由 ABBC 於 09-11-27 23:13 發表
哂氣~~!我覺得靚靚講果段野最正~!!呢d係好唔成熟既行為~!咁大個人..唔係一句兩個人既事就可以大哂~!!要顧及身邊人既感受架嘛!!更何況依家人地係有對仔女呢?最黑人憎佢好似覺得自己係好慘咁.!!頂呢個角色唔順~!都成咁 ...

大宅

好媽媽勳章

靚靚真系講得好正,好成熟~

Angie講o個番說話通常真系第三者先咁講, 因為做得第三者都系任性又自私行為

公爵府

雖然話做戲咁做, 但現實生活真係識 d 咁o既人, 自己做第三者, 人地有老婆仔女, 但無覺得自己唔o岩, 仲話咩幸福係自己爭取o既...... 究竟宜家係咩世界?

首頁

尾頁

跳至