自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我一向態度都好好, 而且利苑的士站係人等的士, 我又唔係坐短程, 仲要行西隧, 咁都唔滿意, 無話可說, 的士佬受左第二個客氣就要發我脾氣? 現實d 講句, 出來做野受氣係正常, 做特首咪仲受氣, 大家客客氣氣, 你好我好, 人生都會舒快d

原帖由 白龍珠 於 09-12-6 11:06 發表
我唔怕老實講,我老公係的士佬,其實佢都好慘架,
成日都無la la比d客鬧架,有一次佢返到黎好勞氣同我講,
個女人上車閂門時吾小心夾親佢朋友隻手指,
好彩唔係大鑊既,但就好痛囉,
但個女人搵我老公發脾四,又話唔比8折,又 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 sandy1425 於 09-12-6 10:13 發表
新界的士通常好d的

一樣咁衰!! :;pppp: :;pppp:

短程成日俾面色人睇.
的士站梗係為左方便人搭的士o架啦. 唔係方便你揾長途客喎. 的士佬排得耐關我o羊事o者!
咁我唔趕, 使鬼搭的士呀?! :;pppp: :;pppp:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Queenie_0012 於 09-12-6 14:13 發表

一樣咁衰!! :;pppp: :;pppp:

短程成日俾面色人睇.
的士站梗係為左方便人搭的士o架啦. 唔係方便你揾長途客喎. 的士佬排得耐關我o羊事o者!
咁我唔趕, 使鬼搭的士呀?! :;pppp: :;pppp: ...

面色不嬲唔睇佢, 話之佢:;pppp: 最乞人憎係玩dup車, 旺區週圍都係紅緑燈, 佢哋最鈡意玩dup車:;pppp:

子爵府

好媽媽勳章

係啊~~我都好鬼憎~坐完又暈又想嘔~最慘有小朋友~佢地好似好開心咁:;pppp: :;pppp:
原帖由 DoReMi媽媽 於 09-12-6 14:19 發表

面色不嬲唔睇佢, 話之佢:;pppp: 最乞人憎係玩dup車, 旺區週圍都係紅緑燈, 佢哋最鈡意玩dup車:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔明WO, 點解唔想過海? 會照計返隧道錢架嘛

伯爵府

牛年勳章

我初初搬入新界時,唔知"掟",坐完火車咪行去的士站排隊坐的士返屋企囉!
我係不受歡迎短途客,的士大佬一聽目的地,首先踩行油直衝,到迴旋處再來個超急轉彎,跟住再九秒九衝到去紅綠燈再重腳dup車。仲未嘔咩?再來一次,如是者去到家門。

有一種呢就係一路開車一路同d行家長嗟短嘆,或指桑罵槐。

我住呢一區唔係好大架咋,個個坐完火車會坐幾多錢的士返屋企呢?

我而家至知:的士站唔係俾短途客坐的。
而家,我如果要坐的士,就算的士站無人排隊,我都唔會去的士站,寧可行去對面街等路過果d的士。

男爵府

當你截停路過的士, 班排隊的士又媽你, 點解唔坐排緊隊的士....

到你上排隊的士, 原來只係$2x蚊車程, 又送chok下chok下焗嘔你旅程...

做的士乘客甚艱難, 唔知有無"坐的士研習班"惡補一下...當然都有敬業樂業好到不得了的的士大佬啦!

原帖由 virgokaren 於 09-12-6 23:52 發表
我初初搬入新界時,唔知"掟",坐完火車咪行去的士站排隊坐的士返屋企囉!
我係不受歡迎短途客,的士大佬一聽目的地,首先踩行油直衝,到迴旋處再來個超急轉彎,跟住再九秒九衝到去紅綠燈再重腳dup車。仲未嘔咩?再來一次,如是者去到家 ...

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我都遇過踏大油又狂踏brake 既的士司機,
跟住我同佢講,係咪想dun 左我個仔出黎?
佢即刻收晒油,可能怕變左車我去醫院!
其實....嗰次我都無大肚,拋吓佢之嘛!

水晶宮

原帖由 麟媽媽 於 09-12-7 01:00 發表
其實....嗰次我都無大肚,拋吓佢之嘛! ...

我會話..."司機大哥...我想嘔..."...實驚...
少奶奶的身份,丫頭的命...

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

可能佢會同你講︰
「小姐,嘔左要比洗車費兩百蚊。」

原帖由 54heima 於 09-12-7 01:03 發表

我會話..."司機大哥...我想嘔..."...實驚...

水晶宮

斷估都唔會為左兩百蚊而要個客嘔掛...幾核突啊...
少奶奶的身份,丫頭的命...

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

真係好核突架!
嗰日我妹個BB 嘔,
我同佢抹抹吓,
佢又再反胃黎多一野,
落晒我隻手度......應一應。

原帖由 54heima 於 09-12-7 01:20 發表
斷估都唔會為左兩百蚊而要個客嘔掛...幾核突啊...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 麟媽媽 於 09-12-7 01:00 發表
其實....嗰次我都無大肚,拋吓佢之嘛! ...

我都大肚...............腩

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 irene_mcmug 於 09-12-6 14:38 發表
我唔明WO, 點解唔想過海? 會照計返隧道錢架嘛

要空車返過海

翡翠宮

畀面勳章

我以前好中意搭的士,一出街就做伸手黨~~~

就係因為大部分既的士司機都對乘客既要求越黎越高,為免貼錢買氣受,而家如非必要都唔坐的士。

萬一真係非坐不可,我都會call車搵相熟司機~~~

翡翠宮

畀面勳章

就係因為大部分既的士司機都對乘客既要求越黎越高,為免貼錢買氣受,而家如非必要都唔坐的士。

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 mother904 於 09-12-7 09:38 發表

...

同我一樣!我多左生mtr/小巴/巴士,其他一律call相熟司機!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都試過1,2次有d司機會到紅綠燈就即停車,我好憎呢d司機,其實你停一停未必會多1,2蚊,咁你停有咩謂,你自己都辛苦啦,仲有如果乘客有咩事,司機要負責任,所以有時你好時我好
我尋晚搭的士遇到個好司機,尋日我抱住個仔訓覺,又拎住袋野,又手袋,個司機見到我咁,佢好好人將格車駛前d就我,等我可以行小幾步,到上車個時,我放左阿仔上車先,司機好好人話慢慢啦,唔洗急,到落車佢話小心呀,有無野留底...其實新界的又好,九龍的又好,都一定會有好司機,只係我地好唔好彩,我有2個親戚都係揸的士,所以我對的士司機都無咩,只係有時有d特別串或者衰既我就會出聲,如果唔係都算

珍珠宮

原帖由 virgokaren 於 09-12-6 23:52 發表
我而家至知:的士站唔係俾短途客坐的 ...

諗起以前黃子華講過: 點解香港要分為十八區(當年仲未有19區)? 就係話俾你地d搭的士o既人知, 你由黃大仙去黃大仙咩? 咁你呼已經係黃大仙囉, 仲搭乜野的士姐

首頁

尾頁

跳至