家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 numberone 於 10-1-18 10:44 發表

1.) 1,128億股東應佔盈利 除以 用戶數目 5億 (2008 正確的係4.5億) = 每個用戶每年貢獻盈利

2.) 每個用戶每年貢獻盈利 除以 12 = RMB18.8 (4.5億正確的係 RMB 20.88) 每個用戶每月貢獻盈利.

其實我覺得最大 s ...

多謝回復。
你條數我唔太同意咁計,不過唔緊要喇,D數據已經過左年幾兩年,拗黎根本冇意思。
我覺得中移而家最大賣點係佢學萍果(App Store)搞既網上商店,厘度掂,就會掂。但其它兩間亦唔會坐係度等;你知唔知728同762最近既APRU幾錢?點解D人要比多咁多$幫襯中移?

男爵府

Hi, pineapple0983,

I have 941 at buying rate of $101. What's your opinion if I buy one or more around $7x.? or use the money to buy 2628?

Please share, thanks a lot!

foster_ma

原帖由 pineapple0983 於 10-1-18 11:00 發表

多謝回復。
你條數我唔太同意咁計,不過唔緊要喇,D數據已經過左年幾兩年,拗黎根本冇意思。
我覺得中移而家最大賣點係佢學萍果(App Store)搞既網上商店,厘度掂,就會掂。但其它兩間亦唔會坐係度等;你知唔知728同762最近既AP ...

子爵府

原帖由 foster_ma 於 10-1-18 11:30 發表
Hi, pineapple0983,

I have 941 at buying rate of $101. What's your opinion if I buy one or more around $7x.? or use the money to buy 2628?

Please share, thanks a lot!

foster_ma

對唔住,我比唔倒實際建議你。
不過,人壽應該今日出每月保費收入數據,睇左另外兩間壽險數據,唔錯,咁人壽都唔會點衰。長遠計我睇好人壽多D。但人壽D息太少喇!
中移利息相對多好多,$7X亦唔貴,我而家都等緊幾個關於佢既消息;短期佢上沖$90主要睇上A股既時間。
短期唔睇派息,我個人覺得人壽會跑得快D。

禁止訪問

男爵府

pineapple0983,

Yes, agreed with your points.

Thanks again!

foster_ma

原帖由 pineapple0983 於 10-1-18 11:45 發表

對唔住,我比唔倒實際建議你。
不過,人壽應該今日出每月保費收入數據,睇左另外兩間壽險數據,唔錯,咁人壽都唔會點衰。長遠計我睇好人壽多D。但人壽D息太少喇!
中移利息相對多好多,$7X亦唔貴,我而家都等緊幾個關於佢既消息;短 ...

首頁

尾頁

跳至