想生BB

跳至

首頁
45678...39

尾頁

男爵府

babies媽,

謝謝你

我會努力架啦, c6而家都好乖(暫時), 希望佢真係明白我心情啦!

原帖由 babies123 於 12/12/2009 10:09 發表

傻豬嚟架, 你而家最緊要係放鬆心情, 唔好勞氣唔好喊, lailai b入宮要緊, c6呀........行埋一邊啦....hahaha~~~

男爵府

miffy長老,

謝謝

我會努力的!

原帖由 miffymiffy 於 12/12/2009 10:18 發表
加油呀~~~

男爵府

bebu媽,

今日我做完iui返來, check clearblue有哈哈笑, 今晚會補飛, 希望lailai b快d入宮啦!

你昨天睇dr.chan睇成點呀?

原帖由 bebu123 於 12/12/2009 10:20 發表
加油呀~~lailai媽~~~

月尾lailai b就入左宮架la~

男爵府

lalamike,

等我沾下你既"喜"氣 + "孕"氣先!

我要打2針安胎針, 有d驚呀, 因為佢話好似破蛋針咁痛, 打完又會肚脹/痛, 你果時打係咪咁架?

如果我嬲, c6以前(拍拖時), 佢會即時tum返我, 但婚後就唔係啦, 佢見我嬲, 佢唔會出聲架, 佢會唔理我, 我地試過一次冷戰左差不多一星期

但係如果佢見我喊, 就會即時tum返我, 昨晚我覺得自己好慘, 又擔心c6既精唔ok, 所以忍唔住勁喊, 不過喊完, 講完自己感受後, 真係c服左好多

始終第一次做iui, 又得我同c62個人知, 真係壓力唔少呢!

原帖由 lalamike 於 12/12/2009 10:27 發表
團長:
希望你今日放精順利,一擊即中!
至於你c6,而家和好咪好囉,我完全明白你感受嫁!因為我又係每次iui,都同c6吵嫁,人地辛辛苦苦打晒針,都係想成績好啫,偏偏c6就懶懶閒,唉……我好幾次都想講不如唔做啦,離婚好過……
不過,你c6氹番 ...

男爵府

點解要識新朋友同新朋友講既?

唔開心同我地講啦, 我地同你分擔

原帖由 pure_snow 於 12/12/2009 14:36 發表
兩公婆要床頭打交床尾和呀...
我上個星期唔開心, c6都唔理我, 我仲down多咗幾日, 最後就同佢講:"我要識新朋友同新朋友講"...跟住佢就係咁問我有乜唔開心啦, 哈哈
...

男爵府

joey0419

我會放鬆的了, 不過就快打安胎針, 有d驚

原帖由 joey0419 於 12/12/2009 15:17 發表

其實可能你自已緊張加上針藥影响令你情緒特別容易激動,放鬆d心情,小b先容易著床架......

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-12 01:20 發表
BABIES 媽, BEBU媽, BANANABB625, mrsjimmy, tata0409, masnnieng, siu_lo, xglo, qmat, 湖塗雪, mamatracy, maggiewan, pugpug88:

多謝你地既祝福, 一邊睇住你地既留言, 我就一邊喊啦, 今晚真係好唔開心, 明天真係 ...

加油呀, lailai b 等緊你帶佢返屋企架!!!!!

痛要忍住, 到時你生 lailai b 仲痛過打針好多倍架...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-12 17:53 發表
bebu媽,

今日我做完iui返來, check clearblue有哈哈笑, 今晚會補飛, 希望lailai b快d入宮啦!

你昨天睇dr.chan睇成點呀?

LAILAI媽~~

你做完返來了~~痛唔痛呀~~

我昨日睇左醫生,但醫生話唔知點解我個卵巢頂住個肚呀~~咁上下啦,所以佢照左好耐都唔太清楚呀~~:(

佢初步睇左右各一粒,內膜就有10.8,佢叫我打多3日針,呢幾日自己check住先,初步可能下星期二放精,但都要睇下d卵點law~

我今次做iui一d都唔順利,所以我打定輸數架la~
講到喊,我都覺針藥有影響,我昨日喊左成日~~無停呀~~唉~~~
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

你c6同我c6差唔多喎, 我嬲時佢唔會理我, 第2日先會理我, 但喊就會即時走來問仲乜喊, 可能我喊得好慘掛

做iui既過程其實唔辛苦, 只係心理壓力比較大, 如果c6唔support自己, 真係會幾唔開心架, 所以做iui前要2個傾好先做, 不過我地都係傾好先做架, 結果都係攪到唔開心。

好在, 昨晚佢tum返我, 如果唔係我今日真係唔會去做iui的

原帖由 siu_lo 於 12/12/2009 17:38 發表
我c6都係嗌完交唔理我架, 話之我喊定down 啦, 佢就等我嬲完先聊番我講野, 唔采佢就走黎係咁聊我講野引我笑, 但有d問題未解決佢都當冇事發生

我覺得做iui or ivf受既苦真係好難形容, 雖然我未做但知道哂個 ...

男爵府

mrsjimmy 媽:

又係喎, 生仔仲痛喎!

等我打針時咁唸先, 咁就易打d啦, 哈哈!

你近來點呀?

原帖由 mrsjimmy 於 12/12/2009 18:07 發表

加油呀, lailai b 等緊你帶佢返屋企架!!!!!

痛要忍住, 到時你生 lailai b 仲痛過打針好多倍架...

男爵府

bebu媽:

傻豬, 仲乜無段段喊呀? 你c6咁錫你, 唔好喊, 鍚返

都話你有蛋用架啦, 左右各一粒幾好成績呀, 內膜又夠厚, 咁你而家打幾多lu既針呢?

今日做iui有少少痛啦, 不過都ok既, dr.tay手勢唔錯

原帖由 bebu123 於 12/12/2009 18:08 發表

LAILAI媽~~

你做完返來了~~痛唔痛呀~~

我昨日睇左醫生,但醫生話唔知點解我個卵巢頂住個肚呀~~咁上下啦,所以佢照左好耐都唔太清楚呀~~:(

佢初步睇左右各一粒,內膜就有10.8,佢叫我打多3日針,呢幾日自己check住先,初步可 ...

大宅

hope u success!

大宅

BK Milk勳章

加油, 祝成功

男爵府

各位好姊妹:

我做完iui 返來啦, dr.tay話今日c6既精好正常(因為大家都唔夠訓, 心情又唔好, 之前好驚影響到c6今日既精子), 跟住就幫我做iui, 好似做婦檢咁, 不過就有少少痛, 但都ok的, 做iui時, c6係我身邊捉住我隻手, 我痛就大力地爪住佢, 佢痛到叫囉(呵呵呵, 專登的)
:;pppp:

dr.tay話我既情況好好,c6既精正常, 成個過程都好順利, 用最少量藥已有好成績, 叫我唔洗擔心, 佢話而家就要睇輸排卵管乖唔乖, 希望佢地2條都乖乖地, 生生性性啦!

佢話我呢幾日應該幾多分泌, 我話係呀, 好多分泌, 比平時多1-2陪, 佢話係因為打針後既反應, 係好事喎。

佢叫我12月31日早上check bingo, 早一日都唔check得, 因為結果會唔準的, 所以一定要果日先check, 其實我都唔緊張check bingo, 所以唔會偷步啦!

真係好多謝菩薩保估, 希望第3個奇蹟會係12月31日發生啦!

跟住係房我訓左30mins(其實可以再訓耐d, 你唔出來佢都唔會趕你出來, 除非之後有人要做iui啦, 因為佢得1間房做iui), 之後就去尿尿啦

dr.tay做完iui, 仲祝我地係new year會有好消息, 希望承佢貴言啦!

佢叫我地今晚/明早補飛, 我問佢之後仲要唔要補, 佢話之後補都冇用, 最重要既今日已經做左, 佢話夠曬喎

明天同c6返大陸慶祝結婚周年, 希望出年結婚周年係3人1狗慶祝啦!

係度, 再一次多謝各位姊妹既祝福及開解, 冇左你地, 我都唔知點算囉

男爵府

miumiupig,

謝謝你, 你係咪都try緊呀?

原帖由 miumiupig 於 12/12/2009 18:17 發表
hope u success!

男爵府

謝謝

welcome, 你係咪剛開始try?

原帖由 pnd 於 12/12/2009 18:25 發表
加油, 祝成功

男爵府

CHANLAILAI :

新年記得上來報喜呀!

男爵府

我一定會上來報喜的!

承你貴言!

原帖由 gkk 於 12/12/2009 19:00 發表
CHANLAILAI :

新年記得上來報喜呀!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

lailai媽~~

你樣樣都咁順~~~一定可以收到新年禮物呀!!
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-12 18:38 發表
各位好姊妹:

我做完iui 返來啦, dr.tay話今日c6既精好正常(因為大家都唔夠訓, 心情又唔好, 之前好驚影響到c6今日既精子), 跟住就幫我做iui, 好似做婦檢咁, 不過就有少少痛, 但都ok的, 做iui時, c6係我身邊捉住我隻 ...

hi chanlailai....

預祝你成功先...等你好消息呀!

咁你做完iui....訓完之後出番來..會唔會流番d 精出來架?

首頁
45678...39

尾頁

跳至