懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係去九龍法國醫院, 醫生冇答我幾錢呀~~因為佢忙住去做手術~~
我係問門診個d姑娘ka~~
原帖由 babeBBDoll 於 09-12-11 20:19 發表

你問邊個醫生同醫院呀 ?

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

原帖由 lovenlam 於 09-12-11 21:58 發表
我係去九龍法國醫院, 醫生冇答我幾錢呀~~因為佢忙住去做手術~~
我係問門診個d姑娘ka~~

ST TERESA都6萬...如果你係本地人, 咁你個醫生都收好貴BOR, 佢一定好出名...

或者試下直接問個醫生, 佢會答你
請勿打招呼~

別墅

妳有咗幾多週pwh同妳約期架?有冇日子揀?

原帖由 LANG060221 於 09-12-11 16:45 發表
我第一胎在私家開刀, 今胎PWH好快巳經同我約咗期開刀, 完全任我揀

大宅

我係香港人呀~~ 我之前打算係私家開刀生係因為我同事剛剛係港安順產生左BB, 佢只係駛左2萬8, 我知開刀貴一萬蚊到, 即係4萬到~~
我諗係醫生貴, 因為我見佢張介紹寫醫院費(5人房)係16,800~~
你地有冇肯幫人開刀既醫生介紹?
其實我都係剛剛5WKS, 但想早D決定D野唔駛成日心掛掛~~
THANKS~~

原帖由 melody228 於 09-12-11 23:19 發表

ST TERESA都6萬...如果你係本地人, 咁你個醫生都收好貴BOR, 佢一定好出名...

或者試下直接問個醫生, 佢會答你

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

原帖由 lovenlam 於 09-12-12 09:51 發表
我係香港人呀~~ 我之前打算係私家開刀生係因為我同事剛剛係港安順產生左BB, 佢只係駛左2萬8, 我知開刀貴一萬蚊到, 即係4萬到~~
我諗係醫生貴, 因為我見佢張介紹寫醫院費(5人房)係16,800~~
你地有冇肯幫人開刀既醫生 ...

好多醫生都好樂意接開刀CASE...視乎你果個係掛單定駐院醫生, 邊間醫院等等..有D人WEEK 8就會俾錢, 但如果你無特別PREFERENCE, 可以過咗1ST TRIMESTER先決定都未遲...

我的CASE係, 開刀, 住大房, ST TERESA約40000, SANATORIUM, 都係6萬左右...兩間都係搵駐院醫生, 兩間都係照完結構先俾DEPOSIT...
請勿打招呼~

大宅

原帖由 lovenlam 於 09-12-12 09:51 發表
你地有冇肯幫人開刀既醫生 ...

我個醫生唔錯架, 我岩岩開完刀 ~~~

大宅

即係第幾個WEEK先決定? HEE~~唔好意思, 我咩都唔知~~所以麻煩你地教下我~~~THANKS~~

原帖由 melody228 於 09-12-12 10:37 發表

好多醫生都好樂意接開刀CASE...視乎你果個係掛單定駐院醫生, 邊間醫院等等..有D人WEEK 8就會俾錢, 但如果你無特別PREFERENCE, 可以過咗1ST TRIMESTER先決定都未遲...

我的CASE係, 開刀, 住大房, ST TERESA約40000 ...

大宅

可唔可以俾醫生既資料我~~~謝謝~~
原帖由 babeBBDoll 於 09-12-12 12:09 發表

別墅

Could you pls pm your doctor to me? Thanks.
原帖由 babeBBDoll 於 09-12-12 12:09 發表

大宅

lovenlam & bbcathe :
已 pm 你地, 我打左個好長 pm 講得好清楚, 希望解答到你地啦 (我打到手軟)
haha ~~~

大宅

已經收到了~~~好詳細呀~~真係好多謝你~~
原帖由 babeBBDoll 於 09-12-14 01:05 發表
lovenlam & bbcathe :
已 pm 你地, 我打左個好長 pm 講得好清楚, 希望解答到你地啦 (我打到手軟)
haha ~~~

大宅

原帖由 lovenlam 於 09-12-14 01:26 發表
已經收到了~~~好詳細呀~~真係好多謝你~~

唔駛客氣, 我都係見我醫生真係幾好, 手細又好 ~~
先介紹下咋 ~~~

別墅

原帖由 iceicedog 於 09-12-11 11:27 發表
我其實有左之後,血壓就高左好多,次次睇醫生都話我就快過界......我朋友就話政府多數都會幫我開刀,甘我就開始心大心細喇.....始終私家真係貴好多,但政府又好似唔係甘好......

如果去私家,20wk前要俾按金.....真係唔 ...

唔好咁老定政府會同你開刀, 我32 weeks開始, 血壓都偏高 (140/90), 3次產檢都要留院一晚觀察, 仲要有妊娠糖尿, 醫生都無講過要我開刀生.

血壓高醫生會叫你食藥, 如果食藥都係咁高, 再加上有蛋白尿 (驚你有妊娠毒血), 先有得開刀, 通常仲要在緊急情況下先幫你開刀. 唔緊急的話, 醫生會叫你順產試生, 一路生一路會幫你check血壓, 血壓突然急升先有得開刀.

我自己在瑪麗半麻開刀, 係因為bb無調頭, 仲要拖到37 weeks幾先同你confirm, 完全唔關血壓高事. 我在私家落左幾千蚊訂都唔要, 因為政府開刀平靚正, 埋單$350 only.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 shootingstar 於 09-12-14 08:14 發表

唔好咁老定政府會同你開刀, 我32 weeks開始, 血壓都偏高 (140/90), 3次產檢都要留院一晚觀察, 仲要有妊娠糖尿, 醫生都無講過要我開刀生.

血壓高醫生會叫你食藥, 如果食藥都係咁高, 再加上有蛋白尿 (驚你有妊娠 ...

我同你一樣,胎位唔正,瑪麗都俾我開刀,不過,就34w就約左時間開刀。
我覺得如只係血壓高既問題,都會食藥控制....
我覺得政府開刀無問題呀....我個傷口埋得好好,開完刀第2日已經唔係好痛,只係落床果下痛一痛....而且傷口唔長;而且出院只係幾百蚊.....
不過,係私家生同政府生,純屬個人決定。
My Two Princess

首頁

尾頁

跳至