論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

統計下究竟請到好工人既機會有幾多!!

我個係賓賓,唔係太差,但絕對唔係好,叫做搞得掂我個仔、而個仔又肯跟佢咁啦,但家務就真係好唔掂,滿約後都唔諗住續約啦!!
你地呢??

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 統計下究竟請到好工人既機會有幾多!!

我家個bun bun都係同你一樣, 有陣時費時開聲話佢, 都係因為佢湊得掂我兩個仔咋...

侯爵府

好媽媽勳章

如果個工人湊得掂阿b 我都采取 one eye close one eye open 既政策啦 始終都係因為阿女先請工人 最緊要佢唔好虐待 or 正d 古今精怪野就算啦 :cry:

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

me too

大宅

我有一個好印印,如果佢肯,我想佢同我打十年工呀!勁錫亞仔,又慳,又細食,又不駁咀,又唔介意ot,正呀!!!

男爵府

me too

大宅

我呢個係我第3個工人,暫時我對佢都好滿意呀!

別墅

我轉左第3間 agent,結果

民房

[quote]
superfish 寫道:
我轉左第3間 agent,結果

侯爵府

我呢個工人新請, 做左差不多3個月, 因為係local, 所以還兩個錢就ok.

我可能經歷過請得太多衰工人, 抄的都耖左5個, 所以對佢依然有介心, 但係呢幾日我病左, 佢做出黎d野, 又令我好感動, 係之前的工人無做過的.

我上星期五開始喉嚨痛, 星期六佢去買送的時侯, 買左d竹庶返黎煲水比我飲, 話清熱.

星期日又煲花旗參(屋企有的)

到尋日朝早, 臨返工的時侯, 把聲開始變變地, 佢又買左d不知mug野返黎(真係不知mug野黎, 連百佳張單都係得英文無中文), 煲豬骨, 話以前佢太太喉嚨痛, 就會叫佢煲.

飲左之後, 喉嚨雖然還有痛, 但就無甘痕.

今朝sick leave, 佢又煲返熱d湯比我.

老公話如果佢keep住甘的performance, 佢會同佢續約, 但我同老公講, 佢還係做得日子短, 看耐d先啦, 我好似好衰, 但係無辦法, 以前的經驗令到我好驚.

子爵府

第一個印印太細,咩都唔識,用左一星期抄左,在星加坡做過。。。
隔左成幾年再請,呢個印印結左婚,不過不失,在星加坡做過。。。
第三呢個又係印印比上不足,比下有餘。。。

(總括來講,幾好咁la)

別墅

Hi Superfish,

Could you PM your agent to me? Thanks.

首頁

尾頁

跳至