基督家庭

跳至

首頁

尾頁

別墅

阿嫻會去浸會做手術,請大家繼續代禱支持!

各位bK媽咪:

請大家為阿嫻姊妹禱告,阿嫻係我個朋友,8年前因為家居意外,係張凳跌落黎,弄致盆骨移位,之後肌肉收緊蔓延到全身,引致全身都好痛。這8年,阿嫻無論「坐」或「企」或「訓低」都好痛,係痛到訓唔到果隻。痛到每日得訓幾個鐘。

政府醫院因要排期排好耐,除了給阿嫻強力止痛藥,鬆肌肉藥和神經線藥等,沒有辦法醫到阿嫻,所以阿嫻自費轉左睇私家,因為佢試過肌肉縮到差d 呼吸唔到。阿嫻個case好罕見,搵左好多個私家醫生,依家終於搵到個合適的醫生,不過私家醫療費好貴,令舉家欠下債務。

阿嫻的代禱事項:
1) 求主醫治阿嫻的身體,除了身體痛外,阿嫻最近腸胃不太好。

2) 求主賜一些義工可以扶助到慧嫻睇醫生。

3) 求主賜福慧嫻一家的經濟。

2月23日蘋果日報將阿嫻的情況登出黎:

珍珠宮

Re: 急急!請為阿嫻禱告!

陰公!!! :-( :-(

父啊! 求你安慰慧嫻, 她這8年一定很痛苦, 感謝你為她預備了合適既醫生, 求主使用醫生的頭腦...手....去醫治慧嫻. 主啊! 她需要金錢去治病, 求你為她開一條出路叫一切順利!

大宅

親愛的天父:

求你醫治阿嫻姊妹的病。
8年了...........8年的日子

姊妹一定在傷痛及眼淚中渡過........

主呀。求你的靈與姊妹同在。

願你的榮耀及大能在姊妹身上彰顯出來

感謝主聽祈禱

奉主名求

陳太
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

洋房

我會再為啊嫻禱告

主必與她同在

JJBa

別墅

阿嫻多謝大家的禱告支持,我昨天探過阿嫻,感謝主,阿嫻在家可以唔用柺杖行路。

星期一(4月4日),阿嫻會去浸會做手術,請大家繼續代禱支持。

另外阿嫻大便有困難,請大家代禱,謝謝各位。

大宅

wongleelee

辛苦你了。如果阿嫻有什麼新消息
記得通知我們呀

我們是主內一家人啊

陳太
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

男爵府

好媽媽勳章

主, 你是全能的大醫生, 在你沒有難成的事, 求你醫治阿嫻, 令她經歷你的大能, 奉主名, 阿門

大宅

God, please bless 阿嫻.
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

民房

Re: 阿嫻會去浸會做手術,請大家繼續代禱支持!

可以請聖約翰救傷隊幫助她到醫院去嗎?!

別墅

stmarks
謝謝你的關心,啊嫻的問題是「坐唔得耐」兼「訓唔得耐」,最多10分鐘就好辛苦。佢最舒服個姿勢係埃住咁企。

所以我陪佢睇醫生時,主要係扶佢上落車,其他就要靠佢自己,因為,佢度度都好痛,佢自己先知點樣就住。佢坐車果陣,嚴格黎講唔算叫做坐,係用對手撐住個身體。

佢個証的學名叫【肌筋膜疼痛症候群】,是很少見的証。
stmarks 寫道:
可以請聖約翰救傷隊幫助她到醫院去嗎?!

洋房

阿嫻,願主與你同在
:-D :-D :-)

首頁

尾頁

跳至