單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

一月二十四日

各位好!多謝大家關心!
我真的很久很久沒有回家,好想着你地,今天在BK走了一趟,沒有同各樓主留言,希望你地原諒。

份工作使我好大壓力,每天放工后都好疲倦,對其它的事都不感興趣,晚晚都失眤,每晚準備明天工作情况,所以女女都好唔開心,每晚都冇時間同佢講話要佢自已先瞓,女女話好想我比人抄,但又怕冇錢,都唔知点好,我又使女女擔心,我這個媽媽真差。

唔知幾時才能上手,又或者這份工是高階層不合識我,現在心情十五十六,做或不做,總難選擇,人生選擇越多就會越煩,點樣先可以平平淡淡過日子?

自閉情緒還是自卑感出現左,点解決??

瑪瑙宮

環保接龍勳章

我呢幾日都有諗起你點解咁耐無上黎,不過想信你一定忙緊啦
嘩...你份咩工黎架,做到你散晒嘅,仲倦到瞓唔着添,真係好大壓力喎,真係要小心身體呀,有錢都買唔番架
可能你係無信心啫,啱啱做係咁架啦,咩都唔識嘛,實緊張d嘅
原帖由 美瑩 於 10-1-24 22:18 發表
各位好!多謝大家關心!
我真的很久很久沒有回家,好想着你地,今天在BK走了一趟,沒有同各樓主留言,希望你地原諒。

份工作使我好大壓力,每天放工后都好疲倦,對其它的事都不感興趣,晚晚都失眤,每晚準備明天工作情况,所以女女都好唔 ...

別墅

原帖由 wayso 於 10-1-24 22:38 發表
我呢幾日都有諗起你點解咁耐無上黎,不過想信你一定忙緊啦
嘩...你份咩工黎架,做到你散晒嘅,仲倦到瞓唔着添,真係好大壓力喎,真係要小心身體呀,有錢都買唔番架
...

死拉個腦實左睇完唔識覆, o左好久......
份工識英文同轉數快d會好d, 我轉數慢所以成日死火, 英文又唔得所以要晚上做功課, 總之冇能力去高( )唔識寫死未!

大宅

原帖由 美瑩 於 10-1-1 21:27 發表
新年快樂
三個星期沒有上BK, 好想住大家,
媽媽12月30号已出院, 多謝大家
一直關心, 媽媽每天都在睡, 很
疲倦的樣子, 希望佢休息後, 會
回復原氣!
新一年新開始, 返左一份新工, 唔
多習慣, 學歷唔好去做這份工, 有
点 ...

美瑩,

不要怕, 天跌落嚟當被蓋。
窮途未必是末路, 絕處總會逢生。

快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

別墅

原帖由 pooth 於 10-1-24 22:57 發表

美瑩,

不要怕, 天跌落嚟當被蓋。
窮途未必是末路, 絕處總會逢生。

poot
我找緊逢生之路.......

等待驗證會員

美瑩,

隨心吧,最緊要妳開心.知唔知呀!?無論妳的決定係怎樣,我哋一定支持妳呀.

瑪瑙宮

環保接龍勳章

喂,英文呢家野我都麻麻地架喎,真係會好無信心架,好明白,不過人地請得你,應該對你有信心啦,我都學緊,有d野係要big出個小宇宙出黎
我有嗰fd公司裏有個人又係開頭英文唔多掂,見佢覆客e-mail好差,慢慢開始好起黎啦,真係要big至有進步呀
我地一齊努力
原帖由 美瑩 於 10-1-24 22:56 發表

死拉個腦實左睇完唔識覆, o左好久......
份工識英文同轉數快d會好d, 我轉數慢所以成日死火, 英文又唔得所以要晚上做功課, 總之冇能力去高( )唔識寫死未! ...

大宅

原帖由 veronica0731 於 10-1-24 23:11 發表
美瑩,

隨心吧,最緊要妳開心.知唔知呀!?無論妳的決定係怎樣,我哋一定支持妳呀.

me too~一定撐你美塋,
不過依家我對眼撐唔開添,
很攰很攰啦 ~
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

別墅

原帖由 veronica0731 於 10-1-24 23:11 發表
美瑩,

veronica0731

現在還考慮......

別墅

原帖由 wayso 於 10-1-24 23:16 發表
喂,英文呢家野我都麻麻地架喎,真係會好無信心架,好明白,不過人地請得你,應該對你有信心啦,我都學緊,有d野係要big出個小宇宙出黎
我有嗰fd公司裏有個人又係開頭英文唔多掂,見佢覆客e-mail好差,慢慢開始好起黎啦,真係 ...

wayso
我知萬事起頭難,我都big緊小宇宙出黎, 唔知幾時先big得出.....

別墅

原帖由 pooth 於 10-1-24 23:17 發表

me too~一定撐你美塋,
不過依家我對眼撐唔開添,
很攰很攰啦 ~

ok,快去瞓!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

一路做一路學又真係好鬼緊張嘅,暫時咪諗住學到嘅係自己囉,啱啱做應該無咩人會怪你卦,比多少少時間自己,真係太大壓力咪咩囉,實支持你架,放鬆d
原帖由 美瑩 於 10-1-24 23:30 發表

wayso
我知萬事起頭難,我都big緊小宇宙出黎, 唔知幾時先big得出.....

民房

美塋:

早d訓啦! 養好精神,明天再戰江湖,吃個營養早餐,萬事都會迎刃而解架。

睡前喝杯暖鮮奶加浸幾粒己子及圓玉,好易入眠,試下啦!

伯爵府

畀面勳章

原帖由 美瑩 於 10-1-24 22:18 發表
各位好!多謝大家關心!

份工作使我好大壓力,每天放工后都好疲倦,對其它的事都不感興趣,晚晚都失眤,每晚準備明天工作情况,所以女女都好唔 ...

美瑩, 你公司請得你, 一定覺得你做得嚟, 每個人都有自己的長處, 不要睇小自己, 加油. 咩情況都支持你.

複式洋房

美塋

不要給自己太大壓力呀, 慢慢來, 一定可以應付到的.
加油!

侯爵府

環保接龍勳章

美塋
新環境需要時間適應,做一段時間再看情況先去定留吧!....
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

男爵府

加油呀,美瑩!
暑假.....咁就過咗一半啦.

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

希望在明天

別墅

二月七日雨天下的美瑩

平靜多時的我,今晚終於咸了出來,返工已經使我好大壓力,兩個月失眠使我有点失去正常生活,只得個驅體,其它事不在意,連女女的考試也沒理會,交了比補習社,成績只能合格,我好內疚.....份工做唔好..媽媽又做唔好..我又唔知可以点....
今晚回奶奶家吃團年反,已為自已冇做錯事,可以正常吃反,点知一見佢火就起,成晚冇望佢一眼,也冇同佢講一句說話,点知我同女女走的時侯,佢同我講好嗎?我就話点好12月,1月,2月你都冇比女女生活費,我同女女都唔知点生活落去,你哋知唔知佢最后比幾錢我.....100元,我當塲咸了出來,帶着眼淚走,奶奶姑姑看到都有留我,但我好心痛,我是否一個乞兒....我沒有再留低,帶着女女走,走的時侯落着很大的雨,同女女在街上看着落雨,唔知自已同女女要去邊到...一片空白...好久女女問媽媽我哋去邊到..点解唔行..我才回來..同女女講等雨細一点才行..當時自已好怕..空白左点解會這樣...到現在個心好跳瞓唔到...所以上來同大家傾吓...

別墅

wayso,
gloriatwins,
Chunma8083,
Ivan媽媽pli,
Vane,
維豬豬,
ada0707,
好多謝你地支持,現時的我精神真的很差,瞓覺都夢着工作的東西,加上今晚發生的事,我真要想想点做...
中醫話我心血小,有精神緊張,加失眠..要小心..我考慮中..
可能前半年的事,使身體壞了,到現在出了毛病,一切未能如意......

首頁

尾頁

跳至