跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi! 各位上書房mama你地好. 我開頭都1516, 最後都係决定比仔仔讀P.M., 請指教

大宅

請問有何顧慮?

原帖由 ching~mama 於 10-1-15 23:09 發表
Hi! 各位上書房mama你地好. 我開頭都1516, 最後都係决定比仔仔讀P.M., 請指教

大宅

本來報了幾間k1, 都係名校but好遠... 但見到我大女返學by school bus about 1.5 hour. 好辛苦,成日係車睡.

我之前就係係 1.名校(有小學3年後吾洗再煩) and 2.near my home (可以舒服d).

但爸爸主張近 so 爭扎咗好耐

原帖由 qwe2132007 於 10-1-16 21:38 發表
請問有何顧慮?

大宅

OIC. 我也偶到類似的問題,都明白你的煩惱。

BTW,我的囡囡也有可能入読2010上書房PM CLASS。
我請教過幾位BK MAMA,她們対上書房的評価很不錯,
如果近家都応該当OK。

原帖由 ching~mama 於 10-1-19 21:51 發表
本來報了幾間k1, 都係名校but好遠... 但見到我大女返學by school bus about 1.5 hour. 好辛苦,成日係車睡.

我之前就係係 1.名校(有小學3年後吾洗再煩) and 2.near my home (可以舒服d).

但爸爸主張近 so 爭扎咗好 ...

別墅

這裡很多上書房很多打手, 小心一d...

(當然冇人會話自己係打手, 最好真係問下自己識既人, 唔好聽哂網上留言, 做個精明既媽咪)

別墅

弟弟在上書房讀了一年下午班(K1),十分喜歡學校和老師,至今還說要回學校探望老師.

大宅

打手???你意思係咪話做馬呀??

原帖由 CreativeAccount 於 10-1-28 11:41 發表
這裡很多上書房很多打手, 小心一d...

(當然冇人會話自己係打手, 最好真係問下自己識既人, 唔好聽哂網上留言, 做個精明既媽咪)

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至