懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 預產期約10/2005的準媽咪交流會

真係好羡慕你哋呀, 我都預產期係10月17日, 但我所經歷既真係好難受, 我做咗oscsr之後, 姑娘話屬於高危, 咁我去見醫生, 醫生話我個bb個腦好似我啲發展上同正常既唔同, 建議我去見一見威爾斯既教授, 我今朝見完, 做咗好詳細既超聲波, 醫生話bb個腦發展上係有啲問題, 重話bb有問題既機會好大, 我真係好心痛呀, 想喊 又喊唔出, 有時只係發呆, 我又唔想我老公擔心我, 所以有講唔出既痛, 雖然bb生存機會微, 但我都要盡最後努力, 做咗個抽絨毛, 希望有萬分之一機會. 能夠擁有一個健康既bb真係好幸福.

別墅

好多謝大家的鼓勵, 我今日見到好多大肚婆好開心, 自己就好悽涼, 所以好唔開心, 成日摸自己個肚, 感覺好唔想無咗佢, 我個大女(4歲半)佢喊住同我講唔想妹妹走呀, 因為佢好想有個妹妹, 我聽到好心痛呀.

別墅

你好嗎? 個報告今朝已知道啦, 壞消息, 第13條染色體多咗1條, 醫生話生存既機會好微, 所以我明天要做終止懷孕手術, 不過我重可以繼續努力, 因為我沒有遺傳問題, 所以我會休息幾個月再努力過, 大家要小心身體, 生一個肥肥白白既bb.

別墅

我已經完結了, 做過程雖然辛苦, 但而家我已返屋企啦, 心情亦都平靜了, 我會好好保養身體, 我會再過多經個月再努力. 多謝大家關心, 保重.

首頁

尾頁

跳至