懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 預產期約10/2005的準媽咪交流會

ivyking,

好抱歉...希望你不要放棄,勇敢地面對,你的家人同我地都會支持你的。好好休息,調理身體,再戰江湖! 祝你手術順利,盡快康復。我地保持聯絡吧!

大宅

January,

其實我本身係睇開張福滔醫生的,佢非常pro, 有耐性,但因為佢實在太貴, 要870蚊一次,所以我就轉左去盧乃本醫生度睇喇。盧醫生既細佬係我大學教授,不過我都要排2星期,只係個朝早唔駛同其他媽媽咁再等11:00拿籌囉 (我睇左第一次咋,唔知之後係咪都唔駛拿籌...)。我上次去見佢個時,我雖然係so-called優先籌,不過都等左1個多小時, 因為佢好忙架 , 有時會去左仁安接生, 所以只有等等等。佢都幾多媽媽等架...至於接生的價錢, 我就唔清楚, 因為我應該會去qm生的。
陳麗燕醫生都好有經驗,我媽媽、姑姐都係睇佢, 佢地話佢好有自信, 可以好firm咁做決定。你考慮下邊位適合你啦!

男爵府

Dear ivyking,

不要再唔開心了,安心休養身體吧 ! 好快就會有一個可愛健康的bb
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

男爵府

你們知不知道qe是否要35歲才有得安排做oscar checking

http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97

別墅

Hello, 大家好﹗
我預產期係11月7號, 之前第一次喺qe見護士同抽血,下次4月27號見e生。 另外,問過qe要35歲先會安排做oscar,所以我根據你哋之前提供嘅資料,打去威爾斯book,但full晒。而家book咗下星期睇龔习习一。

男爵府

Dear LibraMum,

你好! 我的預產期是10月28日,我也是在qe覆診,而下次見醫生時間是4月28日,不如我地互相update吧!

很高興認識你 !

男爵府

畀面勳章

我27/4係第一次去qe檢查, 我12/4係冼世源醫生到做左oscar,不過無問到佢睇唔睇到囝定囡呀,因為醫生好似好趕咁呀,所以無問,下次30/4覆診時14w 先問下睇唔睇啦

別墅

...hi各位媽媽...我預產期是10月25日架....而家都有13週囉....不過我唔係好明我要4月29日,qe先開始睇我...之前個期仲耐丫...成5月23日...好彩我自己有睇緊醫家姐...佢寫封信比我再fax比qe個期先早d咋...大佬丫...我之前仲要有2次小產架...都唔明點解qe要咁對我....唉....

複式洋房

我知唔好意思問,但係我想做個小

別墅

Dreamy 寫道:
...hi各位媽媽...我預產期是10月25日架....而家都有13週囉....不過我唔係好明我要4月29日,qe先開始睇我...之前個期仲耐丫...成5月23日...好彩我自己有睇緊醫家姐...佢寫封信比我再fax比qe個期先早d咋...大佬丫...我之前仲要有2次小產架...都唔明點解qe要咁對我....唉....

Dreamy:

我預產期是10月29日, 都要係qe排到5月4日!!到時已經14週幾lor!

別墅

我已經完結了, 做過程雖然辛苦, 但而家我已返屋企啦, 心情亦都平靜了, 我會好好保養身體, 我會再過多經個月再努力. 多謝大家關心, 保重.

大宅

IVYKING,

忘記背後, 努力面前。而家你最需要係休息, 好好調理。有空就跟我們聯絡吧!

別墅

好呀 wongkaka,我同你嘅預產期差唔多,又係喺qe 睇,可以互相update吓。

記得你好似報咗瑜珈班,我遲啲都想學,不過想等6月身體穩定啲先學,你可唔可以俾啲資料我(如website/tel no./address)? 唔該晒﹗
:-P

別墅

我都係3月尾去排期, 4月27號(4 weeks 後) 先見e生。所以我估qe排期係先到先等方式,except special case。

別墅

fjbaby 寫道:
[quote]
Dreamy 寫道:

Dreamy:

我預產期是10月29日, 都要係qe排到5月4日!!到時已經14週幾lor!

[/quote] ...喔....原來qe真係好多人呀!!!!^o^thx.....

大宅

Dreamy 寫道:

Dreamy,
我都係10/25預產期喔 真係巧啦.......我層日剛剛先睇完私家醫生, 13週啦.........照超音波果時, 見到BB係肚入面郁郁動, 醫生話BB扎扎跳......

男爵府

畀面勳章

mimosa
你個bb好活潑呀, 我次次照我亞b都係到訓教教懶惰豬黎架, 希望係下次30號再照時佢唔訓啦, 同我say hi 啦

大宅

CarmanCheng 寫道:
mimosa
你個bb好活潑呀, 我次次照我亞b都係到訓教教懶惰豬黎架, 希望係下次30號再照時佢唔訓啦, 同我say hi 啦

CarmanCheng,

你幾多個月啦....... ?? :lol:

男爵府

Dear LibraMum & all sisters

睇黎都好多姐妹都在qe覆診,我是在3月中左右去登記的,所以4月28日終於見醫生了,中間都有去私家產科醫生。到時我見醫生時我都想問醫生,我可否同老公行房?

我報的產前瑜珈班,是在此"產前產後"內的其中一個leeleelee的topic取料及致電報名的,每月只得一班及10個位 $800/月。

大宅

wongkaka,

明天就照oscar了, 心情有d緊張, 好擔心bb健唔健康。你呢?

首頁

尾頁

跳至