嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

一路食開A+, 近來四周圍都買唔到, 細問之吓, 原來近年尾, 好多內地人掃貨, 最過份係供應商唔知乜原因無補貨, 亦唔知幾時返貨, 咁BB點算呀?? 大人無飯食可以食第二樣, 唔通叫 BB 即刻轉咩? 轉都要一步一步咁轉架!! 如果知道佢地咁様, 我一定唔會揀佢地, 而家都唔知點算!!! 呀仔就快無奶食啦!!

王國會長

王國會長

幾多號? 我囝囝食1號, 我見8佳/慢0也有貨喎, 不過葯房就冇貨, 佢地話要過舊曆年才有貨返.

原帖由 KINGBB 於 10-1-25 21:46 發表
一路食開A+, 近來四周圍都買唔到, 細問之吓, 原來近年尾, 好多內地人掃貨, 最過份係供應商唔知乜原因無補貨, 亦唔知幾時返貨, 咁BB點算呀?? 大人無飯食可以食第二樣, 唔通叫 BB 即刻轉咩? 轉都要一步一步咁轉架!! ...

別墅

原帖由 瑩瑩老豆 於 10-1-25 22:43 發表
幾多號? 我囝囝食1號, 我見8佳/慢0也有貨喎, 不過葯房就冇貨, 佢地話要過舊曆年才有貨返.

我地有去過幾間 8佳, WAI康, 慢0 & WAT 史都無晒!!!

別墅

原帖由 瑩瑩老豆 於 10-1-25 22:43 發表

我BB食1號, 有部份SHOP有2號 或 >, 但1號就無!!

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

my friend also say that , can't found A+3 to buy....so bad

男爵府

好媽媽勳章

好像話要換新裝再加價啩。
d生產商真係有問題,奶粉係BB主要食糧,要D媽媽周圍搵奶粉。
因亞B出世間醫院食A+,而家餵人奶,只係補1~2餐奶粉,到6個月想轉日本奶粉。

男爵府

我都周圍搵,前2日行過成區藥房1x間都冇,又唔知幾時返,好煩.

好彩最尾起慢0有咋,我買1號. 仲未買到去百佳同慢0睇下,如果你果區冇晒,試下問下朋友叫佢地睇下佢地果區有冇.

大宅

一路食開A+, 近來四周圍都買唔到, 細問之吓, 原來近年尾, 好多內地人掃貨, 最過份係供應商唔知乜原因無補貨, 亦唔知幾時返貨, 咁BB點算呀?? 大人無飯食可以食第二樣, 唔通叫 BB 即刻轉咩? 轉都要一步一步咁轉架!! ...

你阿B幾大? 食 A+ 幾? 可唔可以同佢轉高一級奶粉? 我阿仔5個月, 現在仲有一罐 A+1, 唔夠食到6個月, 所以唯有同佢早少少轉 A+2... (我一早買定幾罐 A+2!!)

別墅

我BB一歲, 我都有諗過同佢轉 2 號, 但好似2 號或以上都開始有相同問題!!! 我屋企仲有一罐, 唔頂得好耐!! 我其實已經決定轉第二隻奶粉, 因為唔可以再比 bb 面對咁既問題, 真係好唔負責任!!!! 但咁啱 bb 打完一歲針, 好似係呢個時候轉奶粉唔係咁好, 好煩呀!!!!!!

大宅

如果1歲, 飲鮮奶都 OK la, 又或者唔飲奶都唔怕 la!! 醫生話奶已再唔係佢地 gain nutrients 的主要來源...

大宅

A+ 真的好煩, 之前大仔都試過咁, 因為嗰時大陸有 '三x清安', 搞到 A+ 冇晒貨, 我托在 supermarket 做的朋友先可以好快咁買到幾罐...

我都有諗同細仔轉其他奶粉, 有冇邊隻好介紹?

子爵府

好媽媽勳章

由於加價囉 , 我區有得買呀
你可以去萬寧呀 or 我幫你買呀 你在邊區呀
hello hello

別墅

你可直接打去美贊臣問吓架,
佢哋都知有咁嘅問題,所以send咗條短信比啲會員,
話有問題可打比佢問(tel : 2510-6321)

大宅

Mannings has stocks for A+ except Step 3. Also, each customer can buy 3 cans A+ only

別墅

我都買唔到A+1

原帖由 KINGBB 於 10-1-25 23:40 發表

我BB食1號, 有部份SHOP有2號 或 >, 但1號就無!!

複式洋房

我打咗電話去美贊臣, 佢地話已經知道市面奶粉短缺問題. 佢話開始慢慢有貨返, 過咗星期六會好 d. 如果真係等唔到星期六, 佢可以幫我地 check 吓我地屋企附近邊度仲有貨, 可以幫我地留貨.

伯爵府

我頭先買奶粉見到a+1號有貨..一人限買一罐~大埔漢城呀~~你地快d去買啦~~~
當年我個囡都係食a+1...都係要勁撲奶粉~mouth: mouth: 依家我同細bb食日本奶粉,,唔洗周圍撲~~~仲要平過a+1~~~

王國會長

王國會長

多得國內d 人來掃晒又掃貴d貨.
我個女當年食都未試過冇貨, 仲只係一百元一罐1號.

原帖由 cashcash 於 10-1-26 00:30 發表
my friend also say that , can't found A+3 to buy....so bad

別墅

原帖由 AdrianChowB 於 10-1-26 14:00 發表
Mannings has stocks for A+ except Step 3. Also, each customer can buy 3 cans A+ only

我地至少行咗 10 間萬0, 都無貨, 後尾朋友係偏 D 區域揾到, 原來萬0 & 8佳等會每日有少量貨到, 但要睇準時間, 一到就好快比人買晒!!

都唔明點解會搞到咁, 有錢都無奶粉買, 仲要四圍撲, 今日見到個媽媽同我一齊撲, 佢個BB 得四個月, 想轉2號又唔得, 好陰公!!

大宅

last sat I also went to more than 3 welcome and 3 manning to find A+ 1, finally I brought 6 cans from welcome...so lucky

首頁

尾頁

跳至