跳至

首頁

尾頁

大宅

我覺得好難兼顧兩個, 你地呢?

男爵府

熱血勳章

係呀, 係好攰架, 不過我會諗再過多兩三年佢地大個就會輕鬆d, 咁個心就會舒服d, 大家一齊努力呀

大宅

而家辛苦, 第時開心!!
佢地兩個會 friend d ga!!

複式洋房

I'm two kids one is 2yrs 4 months and little boy at 4 months alreadt. 而家辛苦 and not enough time to take care with them and take a rest for myself.

男爵府

畀面勳章

原帖由 panda_ruby 於 10-1-27 14:03 發表
而家辛苦, 第時開心!!
佢地兩個會 friend d ga!!

我都係咁諗,所以依家幾辛苦都會頂硬上

子爵府

睛靈勳章

哈哈 我都係剛剛成為妳們的一份子,我現在坐月中,細佬佬24日人仔,我都覺得好吃力,日頭同亞仔玩,晚上就2個鐘起一次身,係十級攰,而且無得休息。

但我十分同意 "caca0921" 及 "panda_ruby" 的看法,係 現在"先苦後甜",而且見到我個大仔對細佬佬的"轉變"都好開心。好似今早咁,哥哥見到我同細佬佬換完片片,佢自己主動攞左條片去掉入垃圾筒,而且掉完重番轉頭同我講 "Mami﹕掉左嗅C片啦" 個一刻真係好感動,lee D 未就係少少的 "甜" 啦!!

加油 加油 呀,大家一齊努力呀。

大宅

yes! me too!
見到哥哥咁錫細佬, 真的好開心 & 好感動!!
真的希望佢地2個永遠都相親相愛, 健健康康的一齊成長!!

大宅

原帖由 KCBB 於 10-1-27 15:05 發表
I'm two kids one is 2yrs 4 months and little boy at 4 months alreadt. 而家辛苦 and not enough time to take care with them and take a rest for myself.

我兩個同你的一樣大, 都是9月BB, 是嗎 ?

對啊,真的很倦啊 ! 我仲要返工呀!有時覺得自己俾得唔夠時間個細,一定無好似對個大咁有時間&心機,連相都影少好多 !當然我都好期待佢地快d大,可以互相陪伴,不過,在這之前,感覺實在不易....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Choimk 於 10-1-29 22:58 發表

對啊,真的很倦啊 ! 我仲要返工呀!有時覺得自己俾得唔夠時間個細,一定無好似對個大咁有時間&心機,連相都影少好多 !當然我都好期待佢地快d大,可以互相陪伴,不過,在這之前,感覺實在不易.... ...

i totally agreed ur point and i m doing the same..feeling sorry..for my little boy..and not having enough time and care for him as his brother..
B is 2 yrs 4 mths and D is 11 mths
even i m a full time mammi and have EE helping me..but it is so hard..B is getting naughty and love to push D when he starting walking..sighs is not easy at all but we will get along..add oil to all of u...

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

阿妹就快4個月大了,阿仔唔駛返學放假時就忙d︿初頭阿妹食完奶,就到阿仔食野,而家阿妹一日食4餐,相隔時間多左,都有d時間可以抖下。
阿仔都算錫妹妹,之前有幾次好搞笑,我地叫妹妹痾kk(出街前),佢又一齊叫,妹妹痾左,就話妹妹臭"bunbun"。

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我屋企果2兄弟1個2歲4個幾月
1個8個幾月
最近9辛苦到傻

不過依家就好好多
佢2個成日一齊玩好開心
琴晚阿哥同細佬一齊爬
好開心

真係咩辛苦都抵晒

我地一齊努力呀!!
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

大宅

我一個係0709, 而家2yrs 5months, 一個係0908, 而家 5months....
我要返工, 放工立即回家同阿哥玩 (因佢~9pm 就 sleep), 阿哥 sleep 後我就同細佬玩 (因佢會食完10:30pm 奶奶先訓)... 一d 私人時間都冇, 連食飯都只會用10 mins 搞定... 但仍覺得唔夠時間比細佬...
個人由6:45am '開工', 做到11:30pm '收工', 好在我有工人姐姐幫手!! 唔係真的搞唔定, 跳樓都有可能!!!

別墅

我都係新進為兩個仔仔的媽媽,大仔0709,細仔剛在2010年1月31日出世,坐月中。

哥哥暫時都ok,好錫弟弟,無乜點"合"醋。

男爵府

好媽媽勳章

大女0709
細女0808

大宅

畀面勳章 大廚勳章

幫我fd睇完pm 唔記得ch叔a/c

大女0709
細女0808

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bbaike 於 10-2-6 13:26 發表
大女0709
細女0808

good for u...u r a brave mom...

大宅

畀面勳章 大廚勳章

0709!!!0808果個係我~~~!!!
幫我FD睇PM果陣~~!!!唔記轉A/C

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 MSChow 於 10-2-6 14:28 發表

good for u...u r a brave mom...

大宅

各位姊妹, 加油呀, 宜家係耕耘期, 遲d就舒服咖啦 !!!!

大仔 0505
細女 0709

宜家兩個都返全日(朝9午4), 又開始互動自己玩, 佢地又錫對方, 當然有時都會掙嘢啦, 但我地輕鬆咗d !!!

之前兩個仲細係辛苦, 又要返工嘅, 又餵人奶到19-20個月, 真係攰倒爆咖, 時間過得好快, 遲d佢地一齊跑, 一齊跳就唔覺唔覺大哂, 鬆哂!!!!

侯爵府

睛靈勳章

Hi Cyntoby,
仲記得我嗎? 同妳一齊有BB, 仲係東區生! 妳好嗎? 我囡囡9月16日架!

原帖由 Cyntoby 於 10-2-17 22:08 發表
各位姊妹, 加油呀, 宜家係耕耘期, 遲d就舒服咖啦 !!!!

大仔 0510
細女 0709

宜家兩個都返全日(朝9午4), 又開始互動自己玩, 佢地又錫對方, 當然有時都會掙嘢啦, 但我地輕鬆咗d !!!

之前兩個仲細係辛苦, 又要返工嘅 ...

首頁

尾頁

跳至