跳至

首頁

尾頁

別墅

我感覺到BB個頭好努力甘鑽緊入盤骨....
子宮痛都係係練習緊生bb ?
原帖由 yly2 於 10-2-17 14:10 發表
今日問左醫生, 佢話痛係正常wor... 係練習緊生bb wor

別墅

今期有麼筍野買啊? 我地而家都唔方便出去同人逼, 要派老公出去買嘍!
原帖由 mslo 於 10-2-17 14:31 發表
喂喂喂,月尾又有吉吉島 bb 展了,大家有咩未買就快d補貨喇﹗我哋隨時生喇﹗

男爵府

我都 feel 到呀﹗但醫生話佢應該唔會係喱十日出世(12/2講) 我唸小b可以足月 37週後出世 唔知出世幾多磅呢?

原帖由 pandabobo 於 10-2-17 14:40 發表

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

子爵府

我試過幾次啦, 搞到我個膀胱好痛, 好唔舒服!

原帖由 pandabobo 於 10-2-17 14:40 發表

男爵府

好媽媽勳章

我都會叫老公陪產﹗

原帖由 yly2 於 10-2-16 22:49 發表
係wor... 大家就黎生虎bb啦... 多唔多媽咪會叫埋c6陪產呀???

別墅

亞b雖然重未出世, 但係我今日番工都有3位同事俾利是佢呢...

男爵府

好媽媽勳章

我都係分2袋,bb同我各一袋,會好d易搵d﹗

原帖由 mslo 於 10-2-17 11:13 發表
咦﹗以我上次嘅經驗,我係會執兩袋的,一袋係 for 出院前拎入院嘅 媽媽 & bb衫,另一袋係係醫院用嘅媽媽產後用品,一袋過係醫生生完好難搵的,你可以參考吓﹗

...

男爵府

好媽媽勳章

大家好﹗我呢幾日除左初一去99同mami 度,其他日子老公係屋企冬眠,而我係度無所事事同湊仔,不過我都捉亞仔同佢阿爸一齊冬眠,不過唔多成功﹗

大宅

原帖由 jp_julia 於 10-2-17 14:57 發表
大家好﹗我呢幾日除左初一去99同mami 度,其他日子老公係屋企冬眠,而我係度無所事事同湊仔,不過我都捉亞仔同佢阿爸一齊冬眠,不過唔多成功﹗ ...

我都係由朝訓到晚,好左尋晚都訓到,唔係就大WOR

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我上次問dr mo今日問埋廣華的醫生, bb大約幾時出世, 佢地都話唔知wor...
原帖由 mslo 於 10-2-17 14:44 發表
我都 feel 到呀﹗但醫生話佢應該唔會係喱十日出世(12/2講) 我唸小b可以足月 37週後出世 唔知出世幾多磅呢?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係wor... 好似俾人"R"個膀胱咁
原帖由 happymama2009 於 10-2-17 14:49 發表
我試過幾次啦, 搞到我個膀胱好痛, 好唔舒服!

男爵府

哦,我個醫生都唔知幾時出世,但因未落到底,所以佢只話 10日內都未必會出世,但千叮萬矚唔好粗勞﹗

我計當日我 35週,十日後都差不多 37週,即足月出世, 如果足月,佢話起碼有 7磅添呀﹗勁開心,唔洗背負生奀豬嘅罪明

原帖由 yly2 於 10-2-17 15:39 發表
我上次問dr mo今日問埋廣華的醫生, bb大約幾時出世, 佢地都話唔知wor...

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

複式洋房

我都嚟報到,請update 名單
囡囡  預產期 3月22日  法國  已經預約3月13開刀
希望大家生個 肥肥白白,健健康康,老虎BB

原帖由 BBHeart 於 10-2-17 12:25 發表
報到呀, 煩請 update 名單
BBHeart 13/3/2010 囝囝 法國

伯爵府

原帖由 js7081 於 10-2-17 14:55 發表
亞b雖然重未出世, 但係我今日番工都有3位同事俾利是佢呢...

我亞 b 都有幾十封利是~ 開心唔係錢既問題, 點講呢...就好似有人認同, 佢係我屋企既一份子, 係個人仔~ 老公話我傻, 佢話梗係啦, 佢係我地個女呀~

等待驗證會員

原帖由 ANN222 於 10-2-17 16:07 發表

我亞 b 都有幾十封利是~ 開心唔係錢既問題, 點講呢...就好似有人認同, 佢係我屋企既一份子, 係個人仔~ 老公話我傻, 佢話梗係啦, 佢係我地個女呀~ ...

男家及我那邊家人及親友, 全部派埋利是比我孖B
我會等佢地出世, 開戶口, 幫佢地儲起

複式洋房

[quote]原帖由 ANN222 於 10-2-17 16:07 發表

囡囡都收到二十幾封利事,真係想唔到佢未出世已經咁多人

錫佢....

伯爵府

原帖由 sukiko 於 10-2-17 16:10 發表

男家及我那邊家人及親友, 全部派埋利是比我孖B
我會等佢地出世, 開戶口, 幫佢地儲起

我今日去銀行問中銀, BB 可唔可以開戶口, 佢答我小朋友要 11 歲先開得喎~

大宅

幾時開始減呀?

原帖由 mslo 於 10-2-17 14:31 發表
喂喂喂,月尾又有吉吉島 bb 展了,大家有咩未買就快d補貨喇﹗我哋隨時生喇﹗

男爵府

好媽媽勳章

唔係間間銀行有做bb戶口架﹗ 我知大新有,渣打每年promo 先有得開﹗

原帖由 ANN222 於 10-2-17 16:26 發表

我今日去銀行問中銀, BB 可唔可以開戶口, 佢答我小朋友要 11 歲先開得喎~

大宅

原帖由 ANN222 於 10-2-17 16:26 發表

唔係間間都有,大新有,好似係THOMAS戶口簿,我同事都幫個BB開左,不過好似係有得入無得出,即唔知幾多AGE先可以拎番D錢出來

首頁

尾頁

跳至