跳至

首頁
34567...46

尾頁

男爵府

仲有,頭先見到張傳單,見佢 NUK 補充裝洗奶樽液都好平,打算入佢幾 PACK,同埋去睇吓 八珍有無折上折,有就入幾樽,佢賣 $108/5斤,即 97.47/樽,未計回樽都抵過雜貨鋪買,哈哈 今次真大出血。

你哋都睇吓
http://www.juscocityhk.com/forjuscoupdate/promotion/poster/baby10.PDF

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

男爵府

我都覺得無用,所以我上胎買咗用咗一隻就放咗係到了。

原帖由 chikkee 於 10-2-27 23:31 發表

呢D套係玩具黎, 無用GA,個套同個損左的nipple磨下磨下仲痛呀, 又比浸會個姑娘話個Nipple形狀唔同要用個套,我買左幾個牌子都係咁痛,晒錢呀...

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

男爵府

嘩﹗勁呀﹗我昨晚都每四個鐘痛醒一次,但太眼訓,去完廁所自我唸唔痛就即訓返,今朝仲穏穏痛咁。

好彩昨晚親會春茗無去啫,唔係各親朋會叫我入院,等我涯埋喱幾日 201033出世就好喇﹗易記呀﹗

我終於改名輸哂了,老幫小B改咗名,叫 啟傳,啟係跟族譜,傳係傳宗接代,唉﹗早知比奶奶改好過,喱個仲 LEUNG 爆﹗

但老爺加多句,你哋唔鐘意咪自己改過囉,我無所謂嘅,不過你哋問得我咪比我自己想嘅意見囉。再唔係你哋咪比小B條命人批,但人哋用幾多成幫你我唔知架 ~ ~ ~ 輸哂喇﹗

男爵府

唏,份量喱家野自己預嘛,先試少嘅份量唔啱再加囉

原帖由 淘氣小雪兒 於 10-2-28 11:39 發表

好抵bor...我都想買多枝...唔知老公會唔會俾我去買...尋日出去產檢...又唔記得落mk買多枝...我睇左八珍俾個份量...原黎係5斤薑要10斤醋...所以我要買20斤醋先夠...網上既食譜話10斤薑10斤醋...呃人既 >" ...

男爵府

如果唔用開就無所謂,我打算掃十幾 PACK 奶咀 因為家姐又用,細佬又用,兼有其它野買,但真係要睇睇有無其它野買先去 唔係只差一個幾毫就唔抵

原帖由 淘氣小雪兒 於 10-2-28 11:42 發表

其實而家百佳都有....好多時都見到有折....再唔係...到時先買都未遲...呢d咁細$$既野...都係差幾毫子

男爵府

我有買呀,仲要係開胸那些啱餵奶用,唔厚唔薄,我唸 OK 嘅﹗

你哋再買都買啱餵奶用嘅睡衣,都 OK 好用的。我仲大胆到著出村買面食。因為幾靚又唔會透明。

原帖由 淘氣小雪兒 於 10-2-28 11:59 發表
你地有無薄身d既坐月睡衣介紹呀(淘寶)...之前買左d厚身d既...呢排咁熱...好怕生完都係咁熱...著唔到厚身個d

男爵府

你無其它野買喇?我仲打算買 NUK 洗奶樽液,洗奶樽掃,醋,多奶茶包…

原帖由 淘氣小雪兒 於 10-2-28 12:18 發表

其實而家我先剛剛夠浸晒d薑...仲有成個月...唔多唔少都要再買架啦...不過...為左一枝醋去jusco..又好似唔抵咁

男爵府

我過年前係新北江買的,但 $208/套,因為係米奇嚟 比我老公噏我好耐

原帖由 淘氣小雪兒 於 10-2-28 12:18 發表

有無邊間shop介紹?

男爵府

係呀,我件睡衣係咁架,側邊仲有鈕呀,係心口位有 mickey 添

原帖由 淘氣小雪兒 於 10-2-28 12:41 發表
http://item.taobao.com/auction/item_detail-0db2-93ebc309b9a9b84c4cc4578ccd9accca.htm

呢個好似幾好...有2件上衣...凍同熱都岩

男爵府

係呀,人哋話坐月唔好著短袖 & 唔好開風扇,寧願開冷氣﹗

原帖由 tiggerkitty 於 10-2-28 23:00 發表
買薄身長袖,因為到時熱,你要開冷氣,一定唔好著短袖
我已經要連開三日,因為阿b 熱會瞓唔冧

男爵府

見到你哋講蚊帳,我想問吓有無人見到邊到有蚊網賣?我張網床嘅蚊網唔見咗,想買個蚊網,佢係白色包著成張網床咁嗰d呢 ~

當年姑奶係荷花買咗個 但要連網床買,我搵唔到係邊有得買呀

原帖由 solar123 於 10-2-28 23:32 發表
蚊帳 - (價錢唔太肯定..今日好支力..我都係立下眼..)
Ikea - 最大size 無公仔 - $259

standard size - $159

男爵府

用蚊帳好d,夠天然無添加嘛,最好全屋裝蚊網

原帖由 順子 於 10-2-28 23:48 發表
其實除左蚊帳外, 仲有邊d滅蚊用品啱BB用架? 我依家坐係電腦旁都係咁比d衰蚊咬左幾粒, 痕c人, 第時BB出左世, 熱d時都唔知點算呀?

男爵府

放心,我可以話你知係無用的,我公司裝咗,電滅蚊燈 + 石油氣 滅蚊燈,都係唔掂

原帖由 solar123 於 10-2-28 23:54 發表
老公話要"滅蚊燈"雙管齊效耶

男爵府

係呀,就係好似有橡筋嗰d,勁難搵呀﹗你好勁呀,可惜同荷花一樣 此蚊帐为BABYTREND婴儿床选购产品,不单独售销。

原帖由 solar123 於 10-3-1 00:23 發表
係咪有橡筋邊架? 我上網見呢個好似就咁一塊紗既?

http://item.taobao.com/auction/item_detail-0db1-cef2d11aff15c770ca3347c409017d2c.jhtml?cm_cat=0

or 見到有樣咁既

http://item.taobao.com/auction/item_de ...

男爵府

真嬲嬲地想買過張網床,唉﹗

男爵府

屎佬話去淘寶搵吓,唔貴嘅買過張新嘅網床,可以唔洗搵 lu﹗

thanks!

咦﹗yenb 勁耐無上嚟喇wu﹗佢唔知攪緊咩呢 ~

原帖由 solar123 於 10-3-1 00:45 發表
Yes mum.. 我再努力搵下啦

男爵府

你囡囡搵緊個好時辰出嚟,等吓,唔會過 15/3 因為醫生會捉你去催生的

原帖由 kayeeee2009 於 10-3-1 00:57 發表
好悶+好煩
到底佢幾時先肯出世
如果好似C6堂嫂個囡咁...遲成10日先出世...仲要谷到變左8磅11就........

男爵府

嘩﹗勁感動呀﹗我搵咗好耐都搵唔到呀﹗你真勁

男爵府

唔怕,我明天會去吉吉島血併,你要幾多,講,我幫你買。

係啦,我話昨天拎有繩衛生巾比尔又唔記得,唉

原帖由 maggie38 於 10-3-1 11:40 發表
下@@ 又係得喱間野有賣嗎?咁我又要叫老公出去買返黎飲啦= =,好似唔多方便咁,買得多又唔知自己到時飲左有冇效用,買得少連車錢都蝕埋>_

男爵府

沖涼液我通常買都係特價 128時買,我唸而家 168差不多啦﹗明天買 151.60 包潔膚液,但我想問吓咩叫潔膚液?大人定小朋友用?我無買過喱個產品。

原帖由 maggie38 於 10-3-1 11:37 發表
我尋日因為大伯生日,要落tuen mun食飯,所以行左吉吉島,我見到chicoo沖涼液,好似係750ml,賣到$168一支,仲加送bb潔膚液細支裝,但我唔知算5算平呀@@,所以冇買到,另外mother tea,我搵唔到吉吉島有賣丫!,我搵到好多賣茶ge ...

首頁
34567...46

尾頁

跳至