自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我覺得佢教煮野時好浪費d食物

男爵府

畀面勳章

原帖由 april48 於 10-2-24 09:45 發表
係啦...呢個真係抵罵~~~~

係抵鬧, 但都要畀番啲尊嚴人地, 個男人都知衰左, 都已好面懞, 仲要佢成碟食晒, 上節目都係玩吓姐, 唔使咁認真吓馬

大宅

嗰陣見佢2斤菜掉咗1斤半, 又講到嗰d唔係人食咁, 真係好反感, 請佢得閒睇下d第3世界國家, 連樹皮都無得食呀, 佢咁折墮, 小心會拆福呀~

複式洋房

呢輯真係離哂譜, 俾一個唔係專業既荗丙做主持, 將 "刀工" 講做 "切工" .....etc....簡直侮辱觀眾既智慧!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 april48 於 10-2-24 09:45 發表
係啦...呢個真係抵罵~~~~

那個用一大鑊油去炒飯的男參賽者真係抵鬧, 佢唔係炒飯, 係炸飯, 我反而覺得阿so鬧得好, 我阿媽在隔離睇都不停鬧.

其實阿so都唔止鬧人, 佢有彈有讚架. 我覺得作為娛樂性的節目, ok啦, 得啖笑輕鬆下.

男爵府

原帖由 iusiube 於 10-2-24 08:55 發表
將整碟食物放桌下--->

太離普,電視開着冇睇落去

大宅

我又鍾意睇佢喎, 鍾意佢咁串!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我唸D 人鍾意睇佢, 都係鍾意睇佢點鬧人

水晶宮

畀面勳章

me too ~ 我又覺得佢幾抵c 喎, 係把口有時
衰d, 但其實佢都係換一種手法去做一個教人
煮野食嘅節目啫, 我當佢係一個搞笑娛樂節目
黎睇囉, 大家何須咁認真又睇到咁火呢 ?

.....

原帖由 miffymiffy 於 10-2-24 10:13 發表
我唸D 人鍾意睇佢, 都係鍾意睇佢點鬧人

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

大把人鍾意睇佢
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都幾鍾意睇佢煮野食同4圍去食野, 但越黎越覺得佢態度好過份

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔睇無線但又好想睇tv都重有其他好多台可以choice架, 要鬧就唔好睇啦

別墅

原帖由 ck313 於 10-2-24 01:25 發表
教壞細路、少年、青少年、甚至大人呀??10點半仲有好多小朋友未瞓架,一個人俾你咁踏法跟本就係唔尊重別人!無綫你攪咩呀??

Then, why should you support the programme by watching it? Can't you just switch off the TV, pick up a good book and read?

男爵府

我冇睇呀, 有冇人可以講下佢做咩黎

大宅

得啖笑都幾好睇丫, 雖然我都唔認同佢煮得好, 但有時佢會教d idea又係幾得. 上節目果d人, 都預左佢會鬧架啦, 但睇返原來真係有d人煮野食係一d common sense都無, 韮王炒都唔炒就撈蛋黎煮, 仲有尋晚個炸飯仲經典, 睇返先知原來我自己煮野食都有一手, 起碼比佢地有sense.
如果話浪費食物, 其實獎門人咪一樣.

禁止發言

好媽媽勳章

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

好深刻佢鬧個參賽者爆鑊嘅配料都唔拎走佢,仍然留佢喺碟上,我想講一般家庭唔係都係咁嫁咩? 定淨係我個家庭先係咁嫁!? 我屋企人鼓勵食埋佢o忝嫁!! 佢哋話食"算"頭好有益嫁!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 嗅屎忽 於 10-2-24 11:18 發表
好深刻佢鬧個參賽者爆鑊嘅配料都唔拎走佢,仍然留佢喺碟上,我想講一般家庭唔係都係咁嫁咩? 定淨係我個家庭先係咁嫁!? 我屋企人鼓勵食埋佢o忝嫁!! 佢哋話食"算"頭好有益嫁! ...

對呢啲節目, 我唔會上心, 煮飯既野各施各法, 佢就係覺得佢自己先叫煮得好同最好食, 但如果真係咁, 全香港啲廚c都收得皮啦.....
問心句, 人人口味唔同, 無話一定要跟足佢咁煮先叫最好食, 好似佢前日煮果啲'九'黃炒滑蛋, 其中一個參賽者佢話煮得最好, 但我見佢碟餸出晒水咁, 比我就唔願食啦, 我自己煮滑蛋, 滑得嚟係唔會有水出架, 但啲蛋一樣好滑, 反正我全家覺得好食就夠啦....

首頁

尾頁

跳至