親子旅遊

跳至

首頁
23456...24

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

是 ticket + 台證 or passport

我下星期就出發啦, 好彩只是去台北, 希望平平安安啦!

原帖由 Flower 於 10-3-5 12:07 發表
SORRY, 要e ticket + 台證, 不需要passport, 我去金鐘取完台證後再去上環取"悠遊咭", 我會選擇先在金鐘取, 我怕臨上機前續不到手續就唔知點算好, 另外雖然我可以做落地簽証(我有舊台証), 但我的仔沒有舊証不可以做落 ...

大宅

我都啱啱報咗康泰3/4出發(4天團), 希望順順利利!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 MaMaTracy 於 10-3-5 23:39 發表
我都啱啱報咗康泰3/4出發(4天團), 希望順順利利!

How much ?
人不犯我, 我不犯人.

大宅

團費 : 4199 - 300(8/3前減 300)
機場稅 : 233
保險費 : 159
燃油費 :208
導遊費 :320
---------------------------
TOTAL : 4819

原帖由 hw1115 於 10-3-6 09:32 發表

How much ?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 MaMaTracy 於 10-3-6 15:52 發表
團費 : 4199 - 300(8/3前減 300)
機場稅 : 233
保險費 : 159
燃油費 :208
導遊費 :320
---------------------------
TOTAL : 4819

我1/4 出發, total HK$3,917.00 (5 days),
保險費 : 159 (可以自己買的)
另他們說台証自己做, 有問題不負責, right?
人不犯我, 我不犯人.

大宅

咁又冇講有問題自己負責喎, 佢叫我地自己網上做就得啦, 不過要早D,因為旺季

原帖由 hw1115 於 10-3-6 19:47 發表

我1/4 出發, total HK$3,917.00 (5 days),
保險費 : 159 (可以自己買的)
另他們說台証自己做, 有問題不負責, right?

男爵府

請有有沒有農場及動物園介紹.? Thank you!!

大宅

可否比d意見呢?
我easter後都去台北5日呀, 3大2小,行程大至如下:
day 1 12點到, 去動物園 (住just sleep)
day 2 九份 (北役荷豊溫泉)
day 3 淡水 (八方)
day 4 babyboss (八方美學)
day 5 買手信 6點幾機走

1) 想去九份+十份, 係咪day 2住埋八方好呢, (即係住3晚八方), 最多係市中心附近浸溫泉.
2) 係咪應該day2去淡水, day3先去九份好d呢?
3) 抑或第一日去淡水睇日落, 第二日先去動物園?
babyboss我唸住mon去無咁多人, mon應該照開架係咪呀?

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

1) 想去九份+十份, 係咪day 2住埋八方好呢, (即係住3晚八方), 最多係市中心附近浸溫泉.
Day 2 可以住北投, 去埋淡水.
2) 係咪應該day2去淡水, day3先去九份好d呢?
yes
3) 抑或第一日去淡水睇日落, 第二日先去動物園?
都可以, 咁就day1住北投, 去埋淡水,
day2 - day4住八方

原帖由 monlam886 於 10-3-8 15:01 發表
可否比d意見呢?
day 1 12點到, 去動物園 (住just sleep)

1) 想去 ...

大宅

台灣的士係咪全部都係4人架? 無5人的?

男爵府

原帖由 monlam886 於 10-3-8 15:01 發表
可否比d意見呢?

1) 想去 ...

你有大有細,慢慢睇慢慢行、食吓野...去動物園建議要預起碼大半日,建議成為一天的主要行程,再另加一點市區行程。

如果你book車,九份、淡水可以一天去晒,有機會可以加多一些景點,咁你就可以不用分兩天。

男爵府

monlam886

對,全是4人車!...但傳說中有七人車的,但我去咁多次都無綠遇過!

原帖由 monlam886 於 10-3-8 17:41 發表

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我想問, 如果去飛牛牧場, 應該點去? 同埋洗唔洗預先book 定入場呀? 謝謝意見.

大宅

唔好意思 我想問如果bb車可唔可以上機定係要寄倉

大宅

係有7人車,是toyota wish,當時我在台中,請酒店call的士,安排了2架7人的士,真係好好彩!

原帖由 monlam886 於 10-3-8 17:41 發表

大宅

請問有沒有人去過西門盯ge城都大飯店?ok ma?

大宅

我們一行人4大3小都打算自由行,暫定行程係:
Day 1
桃園機場 > 苗栗 (入住泰安觀止)
行程:check in > 行豆腐街、汶水老街 > 南北通餐廳食客家菜 > 大窩看螢火蟲
>回酒店浸温泉

Day 2
苗栗 > 平溪 (入住明通雅舍)
行程:check out 存行李 > 飛牛牧場 >大湖草莓文化館(大湖酒莊) > 平溪放天燈
Day 3 平溪 > 台北
行程:平溪、菁桐、洗煤場、十分、回台北
Day 4, Day 5: 台北
Day 6 西門町買手信回港

想問各位
1.由泰安觀止往飛牛牧場方便嗎?
2.包車接送服務有沒有推介?
3.如何由苗栗去平溪?
thanks thanks~

大宅

原帖由 Japenese 於 10-3-8 18:58 發表

你有大有細,慢慢睇慢慢行、食吓野...去動物園建議要預起碼大半日,建議成為一天的主要行程,再另加一點市區行程。

如果你book車,九份、淡水可以一天去晒,有機會可以加多一些景點,咁你就可以不用分兩天。 ...

原來動物園收好早, 如改第一日唔去動物園, 去左淡水先呢?
day 1 12點到, 去淡水(住北役荷豊溫泉)
day 2 動物園, 夜晚去邊好呢? (住八方)
day 3 九份 + 十分 (住八方)
day 4 babyboss (住just sleep)

由市中心去機場, book車約幾錢呢?

子爵府

好媽媽勳章

想請敎大家, 以下6日5夜行程:- (2個家庭: 4個大人, 1個8yrs, 1個10yrs小朋友), 請幫忙指敎安排有無問題, 因為, 我以前住過台灣, 但已接近20年未到過, 真的一點行走概念都無了, 請幫忙指導,

4月1日 至 4月5日 已訂
day 1 : 4月1日晚機 -- 入住西間町

day 2 : 4月2日
10:00 -- 20:00 baby boss
晚上士林夜市好, 還是#101 好?
打算男人帶小朋友玩baby boss, 我地2個媽咪,可以去邊度玩或行好呢?
如果玩完baby boss, 附近有無欣葉放題? 還來得及食嗎?

day 3: 4月3日 如果包車早上去九份, 下午去淡水, 几點出發好? 晚上去士林夜士好 還是 美麗華摩天輪好? 或 欣葉放題?

day 4: 4月4日
中正紀念堂, 總統府, + 市立天文科學敎育館好 還是 國立台灣 科學敎育館好? 晚上仲有無介紹?

day 5: 4月5日
先退房, 帶住行理, 去楊明山看櫻花, 睇流王地熱谷,
下午入住春天温泉酒店
晚上, 食懷石料理.

day 6: 4月6日
由春天check out, 直接去小人國, 几點出發好?
玩完小人國, 直接去機場, check in, 然後參觀hello kitty候機室, 晚上8:00几機回港

請幫忙指敎,

大宅

有否台北淡水吊蝦場資料呢???

有否台北淡水吊蝦場資料呢???
如有... pls pm me..

many thanks!

首頁
23456...24

尾頁

跳至