跳至

首頁
12345...31

尾頁

複式洋房

Re: 各位新寶城的媽咪 !!

我就無換冷氣, 不過就有join佢地保養(主人房), 每年包洗1次+換雪種。果時話可以比$換機殼, 但我無換, 如果部機真係壞而維修費貴的話, 我就會買過其它牌子。我部主人房冷氣喉管曾經滴水, 攪到牆紙浮起, 都找人整過幾次, 真激氣 :-( :-(

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

HCPOON,

I have PM you my son's photos la!

By the way, any feedback from the Club House regarding the playgroup?

大宅

當然係無消息啦 ! 佢地無經驗搞 !有點難度 !!
你仔仔都幾大隻, 幾型 ! 有幾多磅呀 ?
仲有佢都好多頭髮 ! 我個仔仲係得幾條毛毛 !
一女一仔萬事足笑看人生無求欲 :-P  :-P  :-P

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

HCPOON,

Club House 真無用, 有錢都唔賺!

我個仔呢兩個月都冇重過, 22磅! 你個仔有幾多磅呀 ?
佢D頭髮真係寧舍多及長個人, 有D媽咪直頭叫佢長毛飛! 我早幾日又同佢剃頭, 真係睇見佢D頭髮就覺得熱, 唔剪唔得!

大宅

Funny,

我個仔應該有24磅 ! 好食得 ! 每餐9安仲要清樽 !

子爵府

你就好啦, 個仔咁食得! 我個仔如果餐餐肯清樽(7oz), 我都已經偷笑! 你個仔食邊隻奶粉?

大宅

Funny,

我亞仔食 "能恩HA2 低敏", 你呢 ?

子爵府

惠氏健兒樂

大宅

Funny,

你仔仔有冇食兩餐飯 ? 我亞細佬就要食大人飯了, 如果唔係唔足夠, 三個鐘左右又要飲奶了 ! 見到我哋食嘢, 佢又會過來笑著要食 !!

子爵府

HCPOON,

佢未食飯呀! 佢仲係食到粥仔乍! 稍為有小小固體佢就嘔! :-( 我而家訓練緊佢乍! 佢又未出牙! ?-(

係呢, 我尋日放工返屋企見到有個人好似你, 但又唔肯定, 不過我多數認錯人! 你有冇拖住過細路六點幾七點係新寶城1樓商場呀? :mrgreen:

大宅

Funny,

係呀, 我同亞女去買返學鞋 !! 下次見到我記得叫我 !!

你嗰小B一隻牙都未出 ???? ?-(
我已經覺得我仔仔出得遲了, 只有下面兩隻 ?!?!

子爵府

HCPOON,

係呀! 未出牙呀! 真閉翳!

好呀, 下次見到你一定叫你! 不過我好驚認錯人! 係呀, 我尋日仲好似聽到你同你個囡講:"佢叫你做Clara".

大宅

Funny,

係呀 ! 佢見到嗰同學仔,佢話嗰同學仔叫佢Clara !

佢仲未搞清楚啲... 我, 你...... 等等 ! 其實佢自己嗰名係"Clara" !!

複式洋房

Hi, 各位新寶城媽咪,

我前幾日放左十幾廿本"孕媽媽"雜誌俾會所(之前懷孕時買), 佢哋會擺入會所圖書館, 如有興趣媽咪可以過去睇睇。

複式洋房

新寶城媽咪:請問最近會所有冇開辦一些運動班如aerobic, yoga等活動? 請報料.
...............................

大宅

YOGA班每星期都有 ! 但aerobic就未必開到班 !!

子爵府

係喎, 等我都將D舊既媽媽寶寶捐去會所!

AnnyMok 寫道:
Hi, 各位新寶城媽咪,

我前幾日放左十幾廿本"孕媽媽"雜誌俾會所(之前懷孕時買), 佢哋會擺入會所圖書館, 如有興趣媽咪可以過去睇睇。

大宅

昨日見到管理處有"置業家居"派 ! 幾好吖 !!

大宅

hcpoon,funny,
我今日同傑傑黎左新寶城玩,星期日都咁靜0既?波波池佢一個玩晒!(只係有個姐姐仔0向度玩左一陣)想問下你地知唔知泳池比唔比大水泡入?(比bb坐落去果種)

子爵府

llcathy2004,

係呀, 個遊戲室好靜, 我個仔都成日自己一個玩晒個波波池! ?-( 個泳池可以用水泡, 不過唔可以用浮床!

首頁
12345...31

尾頁

跳至