跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Re: 紅磡,土瓜灣-媽咪會

alanchoi,

我想知道 9 座係邊到 ???
你知吾知道海逸豪園 20 座都有人中左 !

大宅

BOBO,

Exactly邊度就唔知,我都好想知.

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

alanchoi,

好似永安後門樓上.....(好似)

大宅

BOBO,

原本我諗住紅墈區好安全,點知而家殺到!海逸豪園20座都有呀!

公爵府

alanchoi,

海逸豪園20座早期我都已經知道,但 11 期 9 座就吾知道 ......!
其實我吾覺黃埔安全,因為好多大陸人/醫護人員居住 !!!
如果有什麼事,我會立即將囡囡/婆婆/公公搬去西貢,因為我住果到應該好安全 !!! 獨立屋,單邊,對海,四周無麥住宅~~~好似忍居左甘,但出入好吾方便,無街去 ~~~

黃埔 : 婆婆家
西貢 : 我同老公家

我訓啦,你d感冒好返未 ? 有時間再傾 or d 細菌無左再約出去飲野 !

大宅

bobo,

咁你返工咪會好遠lor?我而家都未諗呀.可能會去何文田同奶奶住?
唉!希望只係懷疑,唔會証實被感染啦.

公爵府

alanchoi,

我返工係老公 drive 車 20 mins,因為我地近科大都未入西貢市 !
因為我老公好鍾意種花/掉魚/仲要密度好好好低,所以佢堅持要買果到~~~,而我就麻麻,所以我一個星期有 2,3 晚留係黃埔訓 ! 因老公每星期要返大陸2,3晚 !

何文田都有人中左 !!!

我睇星島好似寫到 confirm 左 !

大宅

bobo,

但衛生署未公報出嚟喎!如果真係,可能明日黃埔管理公司會有通告,希望唔係真啦.

公爵府

alanchoi,

大家都好擔心 ~~~

好啦我訓,下次再傾 !

大宅

BoBo128,
都好喎, 我都可以考慮七月帶仔仔去DisneyLand兼買衫仔. 你上次過去買得多唔多呀. 通常佢地減價有幾折架. 之前我鍾意去黃埔果個BeBe買衫俾仔仔, 但去年佢地將香港Shop全線close, 話徹回日本總部喎, 你有無係日本見過尼個品牌呀.

我依家仲係好努力緊找保母, 另方面現時SARS甘緊張, 又唔放心交底俾陌生人湊, 好煩!

民房

唉!!我個女病

公爵府

CecilyLau2000,

我有見過 bebe 間 shop 係日本,(新宿 time square 9樓)果層好多小朋友衫 !
減價情況 !!! 都有 70 % off ( 3,4 折),但你要知道,有 b 牌子既 t shirt , 可以 6,7 佰蚊件,折左都要佰幾2佰蚊 1 件 ! 但就好多款 !

大宅

BOBO128: 我好羨慕你可以住西貢,因我同老公都好鐘意呢d feel&環境!!!但而家有o左仔仔無得唸lu!!! 唯望.......退....休........la....... :-P :-P

大宅

BoBo128,
多謝你的資料. 如果d T-shirt折後百至二百元, 差唔多啦. 我鍾意佢地多款, 顏色又靘.

小女BB,
你囡囡點呀, 退燒未?

公爵府

CecilyLau2000'

不用客氣,希望可以幫到你

joy_e

我都覺得環境好好,但退休先住更好,我都係因為老公鍾意,所以....而我囡囡假期先會去住

大宅

請各媽咪踴躍投我alan一票:

[size=medium]請按這裡

Thank you!

公爵府

ALANCHOI,

好耐無見 !

大宅

各位媽咪,

呢個topic沉寂了一段時間, 大家最近如何? 這個星期六會同謙謙去德寶interview, 報讀兩歲班. Bobo, 你的選擇又係點呀?

大宅

bobo,
我都好耐無向黃埔見到你啦!你多數去左西貢嗎?
d奶粉我已收到,多謝晒你.

CecilyLau2000,
Hello! 你都係住黃埔嗎?

大宅

alanchoi,

我同你都係住係黃埔架. 你有無帶alan去二期行red carrot 呀. 謙謙好鍾意走去睇貓貓同dog dog. 不過我就對小動物無興趣, 睇一陣就要佢走.

Joy_E,

諾諾B快一歲啦! 佢識行未? 謙謙都要13個月才識行, 識行後, 又唔肯行.

首頁

尾頁

跳至