夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

各位媽咪陀bb既時候....會唔會

各位媽咪陀bb既時候....會唔會成日都好忟憎........會唔會發老公脾氣架???
我發現左自己係咁呀....點算呀 :-(

別墅

Re: 各位媽咪陀bb既時候....會唔會

of course, I was -----always
該用戶已被刪除

子爵府

好似係正常,但係我老公似乎唔係好諒解我.........
我一辛苦我心情就會好差,佢又成日同我講埋d無聊野(但唔係關心我既說話)....我唔知佢係咪好心想幫我分散下d注意力,但係我在當時既情況答佢都會幾唔好老脾....而佢聽到之後亦覺得受氣
我唔想搞到咁呀.... :-(
唉~~~我覺得自己心情唔好...但係又得唔到另一半支持我...我好唔開心....
你地遇到咁既情況會點樣同老公傾呀??

大宅

PrettyMother
我而家都係咁,咁我會首先同老公講我而家好唔舒服,
佢做得你老公點都會問你點,你再嗲下佢話想嘔,
又話頭又痛,個人都唔知點咁,好辛苦law!
佢唔會無情到你講到咁慘都唔識體諒你呀??

男爵府

會o架, 不過老公會忍都我o既

大宅

我都係,成日控制吾到情緒,辛苦時佢又吾體諒,個feel好無助,吾識點同佢講,傾親都嘈大交,有時我會自己躲埋喊. :-( :-(

男爵府

畀面勳章

我都會,我的做法係搵老公啊,親戚啊,朋友啊傾計囉,將D唔開心既事話晒比佢地知囉,仲叫佢地在我發脾氣時,一定要提醒我控制自己的情緒

子爵府

好媽媽勳章

我都係架...不過老公會忍我...但係最好就忍下啦...因為會生左個炆憎bb出黎架...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

忟憎? me too la...不過都會盡量提醒自己唔好成日係咁,不但影響自己,仲會影響身邊嗰個,始終大家都係人,都會有情緒嘛~~

男爵府

梗係有la,前2日至話我呢排脾氣好大...咁都有自我反性...咁大肚都唔大哂既,係要互相遷就及體諒

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我果陣時陀bb又無特別發脾氣喎!相反仲幾開心添! ?-( ?-(

民房

老公就變阿四,我就好大食到嚇親老公,~~~

子爵府

我都唔想成日發老公脾氣,我知佢已經就左我好多架啦....
我都要試下控制自己既脾氣先得.....我唔想激嬲佢 :cry:

子爵府

cocoWong ,
我同你既感覺都係差唔多,有時唔識得點同佢講....覺得好無助,我唔想同老公嘈...好傷感情,我希望可以控制得到自己...

子爵府

小路,
係咪你陀bb既時候好舒服,所以唔會發脾氣??

男爵府

好媽媽勳章

冇呀,我陀住囡囡時都好舒服,情緒好好,從冇發過脾氣

大宅

我感到自從自己意外在孕後, 無一日開心過. 因為日日嘔, 好辛苦. 每天訓醒都睇下個肚有無細返, 希望是一場夢.
頭4個月日日嘔, 脾氣差咗好多, 成日哭.
老公唔明咩叫賀爾毛影嚮, 但他仍為我默默忍受加上要替我做家務令我很感激~
現在他做了些不體諒我的行為. 我唔再好似以前咁直接講出來, 我會唔出聲. 因再無氣/ 無心機再同佢講/ 解釋. 儲儲埋埋的確令大家內心的關係差了.

為了生個b出黎而令夫妻關係變差, 好唔值得.
如果可以返轉頭, 我希望肚內的阿b消失, 我只係想要個老公.
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

子爵府

我一時時會咁..不過大多數會係唔開心..但未必關老公事..不過我有d 乜都會拎出黎同佢傾..由於我係個"喊包" ..但自從有左之後..老公就唔俾我喊..不過無論點..佢都會體貼我..可能係佢本身既性格係咁!!
我有左頭果三個月..日日係咁嘔..好辛苦..我同我老公亦因經濟..辛苦等問題..前前後後講左n 咁多次唔要bb ..但最後都會俾對方reject 左..不過兩公婆係埋一齊..當然要互相遷就..我本來係個好任性同小氣既人..不過依家俾老公train 緊..d 壞脾氣慢慢改緊!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

hi tracyyuen :

我之前都試過和您一樣的情況。 沒有人會明白bb在不適當的時侯來臨的這種痛苦, 身邊的人只會說有bb的好處, 但當事人的苦, 只有自己知。

加上, 我同我的老公的關係好好,我都不是太接受到bb的出現。因控制不到的話, 好容易會破壞和老公的感情。眼見身邊很多朋友便是犯了此毛病, 成日覺得個bb最重要, 最終老公不是包二奶, 便是離婚收場。(我覺得和老公的感情才是最重要, 因和您走埋人生最後的一段路的人是老公, 不是bb。因小朋友長大後, 都有自己的生活)

sorry, 說了很多

首頁

尾頁

跳至