懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有無預產期9月嘅媽咪?入嚟傾吓!

我e家16周多d, 比起之前重左15磅啦... :-( , 我知我有d過重但又驚bb唔夠營養, 所以我諗都要食多d有營養食物. 我e家都成日感覺到bb郁, 但又感覺唔到佢係做緊咩動作

翡翠宮

好媽媽勳章

MrsYWong,
我下次返 qe 覆診都成 21wk, 但係 qe 重未安排去照 bb o既 心、腦、腎、大脾之類.....
就算到時再安排, 都超過 19週好多哪....何況, 都唔知 qe 安唔安排我去照 .... 有 d 擔心添 ~~~ :-(

我無諗住請人湊呀... 頭一個月自己湊, 跟住想放育嬰院囉...

MrsYWong 寫道:
Hello 各位:
我預產期係9月11日呀!第1胎,見肚好耐啦,可能我一向都瘦啦!未諗去邊道生。C+定瑪麗好呢?
我仲未感覺到胎動,通常幾耐開始感覺到?
我噙日去咗瑪麗照超聲波,照得好仔細,心房心室心血管、腦、腎、大脾長度等等足足照咗半個鐘。医生話依過週數(我第19週喇!)照內臟發育正唔正常就啱時候,你地check咗味?
我仲照到係囡囡添!全部親戚朋友都估錯,話我皮膚差咗實係仔喎!
呢排煩緊請人湊的問題,你哋計劃好嗱?

翡翠宮

好媽媽勳章

bobo611,
有我陪你, 我都重o左十幾磅呀 ~~~
我同你差不多時間啵 ....
不過, 我重未 feel 到 bb 郁, 唔知係咪我唔識分 定 肚腩太厚, 所以感覺唔到呢 ???

bobo611 寫道:
我e家16周多d, 比起之前重左15磅啦... :-( , 我知我有d過重但又驚bb唔夠營養, 所以我諗都要食多d有營養食物. 我e家都成日感覺到bb郁, 但又感覺唔到佢係做緊咩動作

複式洋房

MrsYWong ,

我响上星期都照到心房心室(有水影,即係有血到喎)、兩邊腦仔、個胃同腎(都有水影,醫生話即係阿B開始"飲"同"小便")同埋度到大脾長4.45cm,亦聽到「汪汪汪」聲既心跳。但係衰B唔肯俾人睇性別!

我睇書話如果一開始嘔餐死,就多數係囡,以照到既媽咪,真唔真家? ?-(

來我的facebook專頁看看吧! www.facebook.com/AlpsBabys

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

做detailed scan照倒係女呀 , 不過好似冇照到個胃喎
m4maggie 寫道:

咁你地照倒仔定女未呀?

大宅

Re: 有無預產期9月

今天照到啦, 醫生話係仔仔!

(新預產期又早左1星期添呀!)

複式洋房

你地覺得3~4個月照男定女準唔準

複式洋房

Jolo

我預產期早你6日我地唔知會唔會有機會同一日生呢? :-P

大宅

我上星期都照咗喇~
醫生話肚入面既BB可能係仔喎~
因為剩係見到條野,但見唔到睪丸喎...
所以唔確實係仔.... ?-(
不過我覺得個e生都好求其吓..
佢又冇幫我磅重,又冇幫我量血壓....
所以我下次都係去返政府睇算喇~激死我呀

男爵府

where did you do the detail scan? Please PM me!

翡翠宮

好媽媽勳章

bobo611,
係啵... 差6日, 好易同一日啵 ~~~

bobo611 寫道:
Jolo

我預產期早你6日我地唔知會唔會有機會同一日生呢? :-P

複式洋房

河馬仔,

我下次見醫生會問有關臍帶血的問題, 知道了再大家硏究,硏究...
我東區醫院和c+兩邊睇...東區照得很仔細,照了四十分锺,各器官也 check 過. 相比, 我的c+醫生, 只是說: BB同妳sayhallo...看他和妳揮手了...等等無聊說話,而且他是很貴的,電視上廣告中也常見到他的...真想問問他為何?但又怕他唔高興...:tongue:,是否c+的也是那般?我相信不是的...
東區不肯告訴我是仔,是女...而c+告訴我是囡囡呢! :-P

大宅

.

大宅

ebab;
你幾時照details ultrasound呀!我book咗29/4做,我bb好open, 成日咩都睇晒,13weeks巳經照到,到16weeks再confirm,應該係仔仔.

大宅

.

珍珠宮

係呀!我都覺得政府照得好detail, 剛巧個女e生又好人。而私家就very求其, 仲要比咁貴tim
我上星期都照咗喇~
醫生話肚入面既BB可能係仔喎~
因為剩係見到條野,但見唔到睪丸喎...
所以唔確實係仔.... ?-(
不過我覺得個e生都好求其吓..
佢又冇幫我磅重,又冇幫我量血壓....
所以我下次都係去返政府睇算喇~激死我呀

大宅

peaceaa1122

就係 lor...
仲要猛咁問我係邊度生...
講埋d 冇胃野
照左2次都仲話唔確定係仔定女...
咁都算啦...最搞笑係佢叫我當係仔先wor..真係搞笑ar...
我覺得佢好唔專業lor...

珍珠宮

m4maggie,
咁好笑?! 咁佢不如叫你當佢係'人'先啦!:tongue:
你可唔可以pm個e生名俾我呀?

peaceaa1122

就係 lor...
仲要猛咁問我係邊度生...
講埋d 冇胃野
照左2次都仲話唔確定係仔定女...
咁都算啦...最搞笑係佢叫我當係仔先wor..真係搞笑ar...
我覺得佢好唔專業lor...

伯爵府

我預產期9月2日,4月14日照左bb結構,去威爾斯生,照到係男仔,
但姑娘話胎盤低,小心見紅,叫我34週再照,如都係低要開刀,其實我怕陣痛,所以我想開刀ar!!!!!

大宅

fmc

hello ar...
我第一胎係開刀ga....∼
果陣係因為 bb 未掉頭...同埋咩妊娠毒血正wor...
醫生果陣話我要開刀生...我不知幾開心呀..haha
我都係因為怕陣痛呀......
不過如果今次比我選擇..我想順產呀...
因為其實開刀生之後,個傷口都好痛吓架... :-(

首頁

尾頁

跳至