想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

依年幾兩年, 已經冇之前咁緊張, 每次M唻, 造人失敗就會喊.

就連BK都冇上, 唔想比自己咁大壓力, 一路同自己講, relax, relax! 乜都整定, 要有果陣點都有, 冇果陣點求點努力都係冇用.

不過今個月, 排完卵第7,8日, 個肚就開始痛, 一向M都唔可以叫準時, 但一定係排蛋係第13日就唻, M前痛都係痛2日. 心諗會唔會咁好彩, 可能係著床痛?!

忍唔住, 今日用左綠D驗, 白雪雪, 一邊安慰老公, 點會咁易丫?! 仲要扮冇事, 另一邊自己又暱埋流眼淚.

原來, 自己唔係想像一路咁"冇野", 同可以抱平常心.

6年喇.....我幾時先可以見倒我地個小朋友? 定係根本我依一世都冇可能有機會?!

男爵府

不要灰心,上帝會眷顧我們,主 只係考驗緊我們.

以下經文 :

希11:11- 因 著 信 、 連 撒 拉 自 己 、 雖 然 過 了 生 育 的 歲 數 、 還 能 懷 孕 . 因 他 以 為 那 應 許 他 的 是 可 信 的 .

希11:12-如 同 天 上 的 星 那 樣 眾 多 、 海 邊 的 沙 那 樣 無 數 。

只要我們要有信心,盼望,信靠衪.
神 會大大賜福給我們的.
只要交比衪 , 因為神給我們預備了更美的事.

各位jm們,嘗試禱告,交比主同主講啦.
我會為妳們祈禱的...
加油~不要放棄~

別墅

不要放棄呀!!!!加油!!!

大宅

為何你不考慮睇醫生??

原帖由 wishlybb 於 10-3-19 15:43 發表
依年幾兩年, 已經冇之前咁緊張, 每次M唻, 造人失敗就會喊.

就連BK都冇上, 唔想比自己咁大壓力, 一路同自己講, relax, relax! 乜都整定, 要有果陣點都有, 冇果陣點求點努力都係冇用.

不過今個月, 排完卵第7,8日, ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁你地有無睇中西醫?

加油呀

別墅

睇過啦, 冇問題出現. 唉.....

原帖由 flute 於 10-3-19 16:05 發表
為何你不考慮睇醫生??

複式洋房

加油ar~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 2# wishlybb 的文章

睇左不育科? 咁有無試IUI?

中醫有無睇過?

別墅

食過排卵藥架喇, 但IUI就未試過......

我知好多野唔可以強求.
只係有D唔甘心, 明知希望愈大失望愈大, 但總會抱少少希望, 同奇跡.

咁多年啦, 一切正常, 係要有就有, 所以......乜都整定.

原帖由 miffymiffy 於 10-3-19 16:54 發表
睇左不育科? 咁有無試IUI?

中醫有無睇過?

大宅

好媽媽勳章

你唔好灰心啦,
我都差唔多5年勒,你所講既,
我完全明白,以為自己已經放低,
但有某一個月M come時,會失控地大喊,
到果一刻先知自己原來一路未無放低過~~
真架,我真係明白同感同身受~~~

不過,我已經決定左,我唔再被動咁等,
我決定去做iui,
雖然結果係點無人知,
但起碼我盡左我自己既能力,
就算到最後真係一無所有,
起碼我對得住自己,我無悔~~

所以,如果你兩公婆接受到,
不如去試下iui,
起碼自己已經盡左力吖,
努力呀,我地實可以做到媽媽架~~~

原帖由 wishlybb 於 10-3-19 17:00 發表
食過排卵藥架喇, 但IUI就未試過......

我知好多野唔可以強求.
只係有D唔甘心, 明知希望愈大失望愈大, 但總會抱少少希望, 同奇跡.

咁多年啦, 一切正常, 係要有就有, 所以......乜都整定.

...

With GOD all things are possible.

別墅

多謝你呀.......不過我已經提唔起勁.

兩年前真係想做果陣, 老公就話試多一陣先.....

到依家佢想做IUI, 我又唔想.

以前見倒人地D BB, 就會好心急, 好恨.

依家只會嘆氣, 有種無奈既感覺.

原帖由 CoCoB 於 10-3-19 18:16 發表
你唔好灰心啦,
我都差唔多5年勒,你所講既,
我完全明白,以為自己已經放低,
但有某一個月M come時,會失控地大喊,
到果一刻先知自己原來一路未無放低過~~
真架,我真係明白同感同身受~~~

不過,我已經決定左,我唔再被動 ...

大宅

好媽媽勳章

點解唔想做呀???
我之前都係我老公唔想做,
所以我一路都無做,
只係好勤力咁睇中醫,
上個月佢終於接受肯做,
我即刻BOOK醫生,

你唔好放棄啦,
雖然條路係好難行,
但係我相信你一定行得過,
試下啦~~~~

原帖由 wishlybb 於 10-3-19 18:36 發表
多謝你呀.......不過我已經提唔起勁.

兩年前真係想做果陣, 老公就話試多一陣先.....

到依家佢想做IUI, 我又唔想.

以前見倒人地D BB, 就會好心急, 好恨.

依家只會嘆氣, 有種無奈既感覺.

...

With GOD all things are possible.

禁止發言

大宅

好媽媽勳章

咁勁,可唔可以俾D資料我呀!!!!

wishlybb,你睇,我d病態又發作啦,
總之一聽到有關可以生bb既野,
我都會想試下~~~

原帖由 imbb 於 10-3-19 18:40 發表
我有朋友睇緊個中醫, 專門睇生BB, 據講最多個個都係6個月就得咗, 我朋友剛去了看, 說她3個月會OK, 個醫師都幾科學, 會叫佢先生去LAB驗,要跟REPORT睇數據! ...等多2 個月,如果佢真係得我畀個CONTACT你喇(如果想去試) ...

大宅

我有朋友睇緊個中醫, 專門睇生BB, 據講最多個個都係6個月就得咗, 我朋友剛去了看, 說她3個月會OK, 個醫師都幾科學, 會叫佢先生去LAB驗,要跟REPORT睇數據! ...等多2 個月,如果佢真係得我畀個CONTACT你喇(如果想去試) ...

可否pm 個中醫比我丫!謝謝!

別墅

好怕做完都係唔得......

最大係心理問題, 雖然我想有小朋友, 但我好想自然有呀! 點解樣樣都冇問題, 試左咁耐都唔得?! 好唔甘心!

原帖由 CoCoB 於 10-3-19 18:39 發表
點解唔想做呀???
我之前都係我老公唔想做,
所以我一路都無做,
只係好勤力咁睇中醫,
上個月佢終於接受肯做,
我即刻BOOK醫生,

你唔好放棄啦,
雖然條路係好難行,
但係我相信你一定行得過,
試下啦~~~~

...

別墅

其實我屋企人都睇開吉叔, 話如果我想睇就幫我BOOK, 可惜, 我唔係HK, 所以連睇中醫既機會都冇呀...

不過我真係好多謝你咁有心!

別墅

之前我都係咁架, 咩野都想試.....

D人話依隻藥好我就食, 果樣湯補我就飲,
連未有BB時都專登剪短頭髮, 為左萬一有左既時候, 搶左BB D營養.....

可惜都係咁, 如果真係註定係冇, 做10次, 100次都唔會比有希望.....

只會愈大希望, 愈大失望
原帖由 CoCoB 於 10-3-19 18:43 發表
咁勁,可唔可以俾D資料我呀!!!!

wishlybb,你睇,我d病態又發作啦,
總之一聽到有關可以生bb既野,
我都會想試下~~~

男爵府

好媽媽勳章

can u pm the info?

大宅

好媽媽勳章

傻豬,你唔做過又點知會失敗呢~~
不過我都明,我老公都係想自然咁有,
呢個關口真係要自己過得到先得,
btw我衷心祝福你可以早日bingo做媽媽~~

至於中醫,你雖然唔係住係HK,
但你話你屋企人可以幫係book吉叔嘛,
咁咪耐d先睇一次囉,
睇下佢可唔可以一次俾你執多d藥??
吉叔都係好出名既中醫黎架,
我家姐同同事成日都叫我睇佢架~~~

原帖由 wishlybb 於 10-3-19 19:10 發表
好怕做完都係唔得......

最大係心理問題, 雖然我想有小朋友, 但我好想自然有呀! 點解樣樣都冇問題, 試左咁耐都唔得?! 好唔甘心!

首頁

尾頁

跳至